حجت الاسلام والمسلمین «سید محمدامین خراسانی» در گفتوگو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با بیان اینکه چگونگی اقامه نماز جماعت در دوره شیوع کرونا از مسائل مستحدثه است، اظهار کرد: مردم مدام از ما می پرسند «آیا اقامه نماز جماعت در شرایطی که باید فاصله اجتماعی رعایت شود، از نظر شرعی درست است؟».
این استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم افزود: اقامه نماز جماعت در شرایطی که باید فاصله اجتماعی رعایت شود در صورتی که مردم اقلام مورد نیاز همچون مهر، تسبیج، سجاده، قرآن و کتاب دعا را با خود به مسجد بیاورند و پس از اقامه نماز با خود ببرند، هیچ اشکالی ندارد.
وی اضافه کرد: برای رعایت فاصله اجتماعی نیز باید در صف اول میان نمازگزاران حدود نیم متر فاصله باشد به طوری که امام از طرفین دیده شود؛ همچنین این فاصله در صف های بعدی، دو متر می تواند باشد. فاصله ای که معمولا بین دو صف وجود داشته که تقریبا یک متر و 50 سانتی متر بوده، کفایت می کند.
امین خراسانی ادامه داد: اقامه نماز جماعت در دوره شیوع ویروس کرونا و با رعایت کامل فاصله اجتماعی و شرایط فوق از نظر شرعی بلا مانع است البته اگر حکم حکومتی مطرح باشد شرعا نباید نماز جماعت برگزار شود.
وی تاکید کرد: ما شرایط برگزاری نماز جماعت در دوره شیوع ویروس کرونا را با رعایت احکام شرعی و دقت در حفظ جان مردم، به مرکز رسیدگی به امور مساجد پیشنهاد و این موضوع را نیز مطرح کردیم که می توان از طریق تب سنج، وضعیت سلامتی افراد را بررسی کرد و اگر فردی مشکوک تشخیص داده شد با رعایت کامل ادب و احترام، از وی بخواهیم که در مسجد حاضر نشود.
این استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم ابراز کرد: برگزاری نماز جماعت با رعایت شرایط گفته شده، دشوار است زیرا این کار باید در مساجد بزرگ و با حضور جمعیت محدود برگزار شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: تمام نکات گفته شده درباره شرایط اقامه نماز جماعت در شرایط کرونا به معنای بیان حکمی یا دستوری برای برگزاری نماز جماعت در مساجد نیست زیرا تصمیم گیری در این باره با مسئولان مربوطه است.
نظر شما