«امین رضا مرآتی» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان اظهار داشت: افزایش آب سد و ظرفیت ۵۰ میلیون متر مکعب آب تاکنون بی سابقه بوده است.
فرماندار شیروان گفت: این افزایش از زمان بهره برداری سد تاکنون بی سابقه بوده چرا که آخرین حجم بالای ذخیره آب سد بارزو به سال ۸۴ مربوط می شود که ۴۴ میلیون مترمکعب آب ذخیره داشت و سال گذشته به ۴۷ میلیون مترمکعب رسید.
مرآتی بیان داشت: با توجه به بارش های رگباری و وقوع سیلاب این میزان کنونی آب افزایش پیدا خواهد کرد.
مرآتی افزود: با توجه به اینکه لایروبی رودخانه های شهرستان انجام شده است و از سویی بارندگی های رگباری در پیش داریم که ممکن است آسیب ایجاد کند که خطرناک و غافلگیر کننده است، مردم باید آمادگی های لازم را داشته باشند.
نماینده عالی دولت در شیروان گفت: چون چشمه چلکانی محل تامین و تاسیسات آبرسانی تکمران در بخش سرحد و لوجلی قرار دارد دیگر نمی توانیم به شهر لوجلی و ۱۴ روستای تکمران و پیرامون آن آبرسانی کنیم.
مرآتی خاطر نشان کرد: زیرا که آب از مدار خارج می شود و باید آب از محل تاج سد آب برداشت کنیم که وارد تصفیه و شبکه شود و چون ظرفیت تصفیه خانه محدود است نمی توانیم آب زیادی را تامین کنیم که مردم باید صرفه جویی کنند.
نماینده عالی دولت در شیروان گفت: با فروکش کردن آب، چشمه چلکانی را دوباره اصلاح می کنیم و تاسیسات آبرسانی مجتمع تکمران در بخش سرحد این شهرستان را در موقعیت بالاتر مستقر می کنیم.
سد بارزو شیروان با توان تنظیم سالانه ۴۴ میلیون مترمکعب آب، دومین سد مهم استان خراسان شمالی است. این سد در ۴۰ کیلومتری شمال شهر شیروان بر روی رودخانه قلجق یکی از سرشاخه های رود اترک، برای مهار و کنترل سیلاب ها، تامین سالانه ۹ میلیون مترمکعب آب آشامیدنی برای شهر شیروان و تنظیم و تامین آب مورد نیاز بهبود و توسعه کشاورزی ۵ هزار و ۷۱۳ هکتار از زمین های پایین دست ساخته شده است.
عملیات ساخت سد بارزو شیروان در آبان ماه سال ۷۲ آغاز شد و در سال ۸۰ پایان یافت که طول تاج آن ۳۲۵ متر، عرض تاج ۴.۵ متر و ارتفاع از پی ۸۳ متر است.
نظر شما