طرح های خودجوش کانون ها، رزمایش همدلی و وحدت را به وجود آورده است

بیکی گفت: برنامه ها و طرح های خودجوش کانون های فرهنگی هنری مساجد، رزمایش همدلی و وحدت را در بین مردم به وجود آورده است.

خبرگزاری شبستان- گرگان، ربابه کابلی؛ ماه مبارک رمضان یکی از ماه های هدف در فعالیت های فرهنگی و هنری مساجد است، تاثیرات ذاتی این ماه شریف بنا بر تاکیدی که در آموزه های دینی وارد شده است و همین طور روزه داری مومنین و حالات معنوی آنها باعث شده است که این ماه شریف مستعد فعالیت های فرهنگی بسیاری باشد، اما آنچه که در این ماه به عنوان محتوای فرهنگی مورد ارج و توجه مخاطبین است، کتاب شریف قرآن است که این ماه مزین به آن است و از آن به عنوان ماه نزول قرآن نام برده می شود.

 

با توجه به شیوع ویروس منحوس کرونا و تعطیلی تجمعات و اماکن مذهبی، نگرش مدیران فرهنگی در اجرای مناسبت ها و فعالیت های فرهنگی نیز متفاوت شده است به گونه ای که امروز طرح های ویژه ای تدوین می شود و هر خانه را یک مسجد معرفی می کند تا مخاطبین و علاقمندان طرح های قرآنی بتوانند با اجرای این طرح ها از فیوضات این ماه شریف برخوردار باشند.

 

از همین روی گفتگویی را با «مهدی بیکی» مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان گلستان ترتیب داده ایم تا درباره نحوه فعالیت های کانون های فرهنگی و هنری مساجد در ماه مبارک رمضان سوالاتی را از ایشان داشته باشیم:

 

* محور اصلی برنامه های کانون های مساجد در ماه مبارک رمضان امسال چگونه است؟

با توجه به اینکه امسال یک سال ویژه ای است و حضور مردم در اماکن مذهبی امکان ندارد، متناسب با فضای فعلی در اکثر کانون ها اتاق های فکر و تصمیم گیری شکل گرفته است و درباره نوع فعالیت کانون در ایام ماه مبارک رمضان تصمیم گیری می شود، بر اساس گزارشاتی که از برنامه های کانون های مساجد دریافت کرده ایم عمده فعالیت های کانون ها در ماه مبارک رمضان امسال در دو محور قابل تقسیم بندی است:

۱- فعالیت های قرآنی در قالب فضای مجازی

۲- خدمات و کمک های مومنانه به نیازمندان

علاوه بر این ستاد کانون های مساجد استان نیز یک برنامه ویژه به نام خانه های قرآنی را نیز اجرا می کند، همچنین طرح خوب راهکار نیز در دستور کار است به خوبی اجرا شود.

 

* فضای مجازی و ابزارهای رسانه ای چقدر در فعالیت های کانون های فرهنگی و هنری مساجد موثر است؟

با ضرس قاطع می توان ادعا کرد؛ امروز اگر کسی با فضای مجازی بیگانه باشد و یا نتواند از ابزارهای رسانه ای در جهت ترویج فعالیت های فرهنگی بهره برداری کند؛ نمی تواند حرفی برای گفتن داشته باشد و نمی تواند معارف دینی را ترویج دهد.

فضای مجازی آنقدر مهم است که رهبر معظم انقلاب می فرمایند؛ اگر بنده رهبر نبودم حتما مسئولیت فضای مجازی را به عهده می گرفتم، نشان از این نکته مهم است که جبهه و عرصه فضای مجازی یک عرصه مهم و حساس است و برای مقابله با تهدیدات و تهاجمات دشمن حتما باید این فضا را شناخت و در این فضا فعالیت کرد.

به نظر بنده با توجه به شیوع این ویروس، نیازها به سمت فضای مجازی بیشتر شده است و این مسئله بهترین فرصت است که ما با تمام قوا در عرصه فضای مجازی فعالیت های خودمان را پیش ببریم.

 

*آیا با فعالیت در فضای مجازی، از فعالیت در فضای چهره به چهره بی نیاز می شویم؟

فعالیت در فضای چهره به چهره آثار و ثمرات بسیار زیادی دارد که یقینا فضای مجازی آن آثار را کمتر دارد. ما هیچ وقت در ارتباطات چهره به چهره بی نیاز نمی شویم موضوع فعالیت در فعالیت های فرهنگی، انسان است و انسان باید در ارتباطات حضوری، تاثیرات چهره به چهره خودش را داشته باشد اما با توجه به شرایط ثانویه و اضطراری مانند شرایط کنونی فضای مجازی بهترین، موثرترین و سریعترین عرصه فعالیت های فرهنگی و هنری است.

 

*اقدامات ستاد استان در خصوص حضور کانون ها در فضای مجازی چگونه است؟

اولین و موثرترین اقدامی را که ستاد استان در خصوص حضور موثر کانون ها در فضای مجازی انجام داده است؛ تا از این طریق، کانون ها برنامه های خودشان را با سرعت و بدون صرف هزینه بالا بارگذاری کنند؛ سامانه بچه های مسجد است که از سال گذشته تا کنون با ابلاغ و آموزش آن، کانون های مساجد را ثبت این سامانه کرده است. در کنار این سامانه، کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان نیز در سطوح و رده های مختلف ضمن ایجاد کانال ها و گروه های مختلف از طریق شبکه های اجتماعی مجاز، فعالیت های فرهنگی و هنری خود را انجام می دهند.

 

* کانون های مساجد در خصوص کمک های مردمی و مومنانه به نیازمندان چه نقشی را ایفا می کنند؟

کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان از همان ابتدای شیوع ویروس کرونا خدمات جهادی و ایثارگرانه خودشان را آغاز کرده است و با ضدعفونی کردن معابر، توزیع بسته های بهداشتی، کمک به نیازمندان در حال کمک مومنانه به نیازمندان بوده اند و با شروع ماه مبارک رمضان نیز کمک های خود را استمرار داده اند و با توزیع اقلام و مایحتاج ضروری بین نیازمندان محله خودشان نقش موثری را ایفا کرده اند.

در کنار این مسائل ستاد هماهنگی کانون های مساجد استان نیز با همکاری و جلسه ای که با مسئولان کمیته امداد امام خمینی استان برگزار کرده است؛ زمینه مشارکت خیرین را در طرح های کمک به نیازمندان فراهم نموده است.

 

*برای گسترش طرح های خودجوش کانونی و برنامه های ابتکاری که از سوی کانون ها مطرح می شود، چه باید کرد؟

با توجه به اینکه برنامه ها و طرح های خودجوش مردمی و کانونی، بار زیادی را از روی دوش دولت بر می دارد، می تواند؛ یک رزمایش همدلی و وحدت را در بین آحاد جامعه به وجود آورد. به نظر من چند مسئله را باید در نظر داشته باشیم و با رعایت آن مسائل به گسترش طرح های خودجوش مردمی کمک کنیم.

 

۱- اولین عامل گسترش طرح های خودجوش مردمی، الگوسازی است. اگر ما کانون ها و مراکز مردمی را که طرح های ابتکاری دارند به عنوان الگو در سطح جامعه معرفی کنیم، کانون های فراوان دیگر نیز این طرح های موفق را به صورت مولد گسترش می دهند.

 

۲- حمایت معنوی و مادی از طریق رسانه ها، مسئولان و خیرین: اگر از طرح های مردمی و خودجوش حمایت های معنوی انجام شود و رسانه ها بتوانند خوب آنها را پوشش دهند ودر کنار آن مسئولان و خیرین آن طرح ها را پشتیبانی کنند یقینا به گسترش طرح های مردمی کمک می کند.

 

۳- بسترسازی و تسهیل اجرای طرح ها: بعضی از طرح ها مردمی هستند که نیازمند این هستند که بستر اجرای آن از سوی مسئولان برای مجریان فراهم شود تا مجریان با طیب خاطر و انرژی مضاعفی آن طرح ها را عملیاتی کنند.

 

۴- تشویق و تقدیر نیروهای خودجوش: اگر چه نیروهای مردمی بدون هیچ چشم داشتی کارها را انجام می دهند اما تشویق و تقدیر آنها باعث می شود تا فرهنگ جهاد و کمک های مومنانه گسترش پیدا کند.

 

 

کد خبر 922457

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha