به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز، « حجت الاسلام حمیدرضا مهدوی ارفع» در حسینیه فضای مجازی که شامگاه روز گذشته 8 اردیبهشت با محوریت بحث انس با نهج البلاغه شریف برگزار شد گفت: در تربیتی که از حضرت امیرالمومنین(ع) ناشی و صادر می شود نوع نگاهمان به بسیاری از مسائل و حل آن متفاوت می شود.
دبیرنهضت جهانی نهج البلاغه خوانی افزود: اگر حضرت علی(ع) در نامه 31 به فرزند نازنین خود می فرماید: « بهترین راه و یا یک راه خوب برای آسان شدن و آرامش یافتن در مسیر سختی مرگ تا قیامت این است که در دنیا تا می توانی به مستمندان و نیازمندان رسیدگی کنی» این مطلب قلب ما را آرام می کند، چرا که این دستور اگر از غیر معصوم صادر شده بود ما این اندازه اطمینان پیدا نمی کردیم.
به گفته حجت الاسلام مهدوی ارفع، انسانی که با امیرالمومنین(ع) راه خودش را پیدا می کند، دیگر به شک و شبهه نمی افتد و رسیدگی به نیازمندان را تکلیف و مسئولیت خودش می داند. بارها حضرت در نهج البلاغه به این حقیقت اشاره کرده اند آنچنان که می فرمایند: « کسی که به آب گوارا رسید دیگر احساس تشنگی نمی کند» یا در جای دیگر می فرمایند: « مثل من مانند چراغ درخشنده است که هرکس به آن روی آورد از نور آن بهره مند می شود». خود مولا علی(ع) پایه یقین است به مصداق آنجا که می فرمایند: « از وقتی که حق به من ارائه شد من لحظه ای در حق شک نکردم». کسی که پیرو آن حضرت می شود در مواقعی که به اصطلاح خواص ممکن است دچار شک شوند، آنان سر سوزنی دچار شک، تردید، حیرت و ... نمی شود.
نهج البلاغه راهگشا است و انسان را غنی می کند
حجت الاسلام مهدوی ارفع افزود: در روزگاری قرار داریم که کسی که غنی باشد، هیچ آسیبی نمی بیند ولی ضعیفان حتما آسیب خواهند دید. امّا این ضعف مادی نیست، بلکه از بنیه اعتقادی است. باورهای عمیق وقتی قوی و محکم نباشند حتما ضربه می خورند. همین طور یک جامعه از لحاظ مختلف قوی باشد، دشمن نمی تواند به مرزهای آن طمع کند.
این استاد نهج البلاغه خوانی با اشاره به اینکه فلسفه فتنه های مختلف، آزمایش انسان است بیان کرد: نهج البلاغه عروة الوثقی و مجمع الیقین است، انسان هرچه در این کتاب نازنین بیشتر تفکر می کند، نگرش هایش اصلاح می شود و بینش عمیق پیدا می کند. از این رو حیف است که نهج البلاغه در خانه های ما باشد ولی ما در حیرت زندگی کنیم.
از منظر کسی که در رکاب امیرالمومنین(ع) است نهج البلاغه را بخوانید
دبیرنهضت جهانی نهج البلاغه خوانی توضیح داد: وقتی حق به دست حق دار، یعنی حضرت علی(ع) افتاد که سه دوره حق ایشان غصب شد، برای دشمن این بسیار سنگین بود که چقدر به خودش سختی داد و در نهایت حضرت علی(ع) با پشیمانی و خواست مردم به حق حکومت رسیدند. آیا می توان باور کرد که دشمنانی که برای غصب حکومت امیرالمونین(ع) تا این اندازه زحمت کشیده اند، پس از بازگشت حق رهبری آن حضرت، از دشمنی خود کوتاه آیند؟!!!
وی مطرح کرد: کافی است با ظاهر نهج البلاغه انس پیدا کنید و خود را در مقطع های حساس آن دوره ها بگذارید، از منظر کسی که در رکاب مولا علی(ع) حرکت می کند ولی باورهایش خیلی مستحکم نیست.
فتنه سال 88 و شبهه عده ای از خواص نمونه تردید و شبهه به رهبر جامعه
دبیرنهضت جهانی نهج البلاغه خوانی از فتنه سال 88 و شبهه عده ای از خواص جامعه به عنوان یک نمونه غفلت و تردید به رهبر جامعه نام برد و گفت: کسانی که حکمت اول نهج البلاغه شریف را خوانده باشند، می دانند که « در فتنه ها مانند بچه شتر 2 ساله ای باش که کمر محکمی ندارد تا سواری دهد و ماده نیست که بدوشند» این مطلب یعنی چه؟ آیا به معنای این است که در فتنه ها ساکت باش؟!!! خیر. در فتنه جمل نیامدن به یاری امیرالمومنین(ع) به بهانه اینکه ما تردید داریم با مسلمان بجنگیم. حضرت علی(ع) فرمود: « این ها حق را یاری نکردند، باطل را هم خوار نکردند» یعنی به صرف اینکه من نتوانستم تشخیص دهم و تردید کردم، این مطلب مجوزی نشود که تو ساکت شوی و از عرصه دفاع از حق کناره گیری کنی.
نگاهتان به کتاب نهج البلاغه برمبنای منبع یقین افزا باشد
حجت الاسلام مهدوی ارفع با اشاره به اینکه نگاهتان به کتاب نهج البلاغه برمبنای منبع یقین افزا باشد توضیح داد: نگاه یقین افزا، ما را از حال کنونی به زمانه و تاریخی مشابه ای می برد با ویژگی های بسیار ممتاز که رهبر جامعه بهترین مخلوق خدا پس از پیامبراکرم(ص) است؛ اما مردم نتوانستند از این ظرفیت بهره مند شوند.
به گفته این استاد نهج البلاغه خوانی، با این نگاه باید ضعف خودمان را پیدا کنیم و نهج البلاغه را محتوایی برای قوت بخشیدن به ضعف خودمان بدانیم تا قوی شویم.
دبیرنهضت جهانی نهج البلاغه خوانی در پایان خاطرنشان کرد: نهضت جهانی نهج البلاغه خوانی چند مولفه را برای درک کتاب نهج البلاغه خوانی مطرح کرده است، اول اینکه فارسی بخوانید؛ ترجمه مرحوم محمد دشتی را بخوانید. روزی 10 دقیقه نهج البلاغه را بخوانید. از آخر به اول بخوانید. نامه ها را از نامه 79 بخوانید. خطبه ها را نیز از آخر به اول بخوانید. دور اول نیاز نیست که خودتان را در معطل حفظ و یادداشت کنید. نکته آخر به همان مقدار که به ترجمه می توان فهم کرد، مطالعه کنید.
نظر شما