معلم کارمند نیست/ تا صد سال دیگر هم معلم را کارمند نمی دانم

حاجی بابایی با بیان اینکه یکی از خطاهای مهلک کارمند دانستن معلم است، گفت: تا زمانی که وزیرم معلم را کارمند نمی دانم.

به گزارش خبرنگار شبستان، حمیدرضا حاجی بابایی، وزیر آموزش و پرورش امروز در همایش هفته پژوهش با بیان اینکه یکی از معیارهای ارزش گذاری برای انسان علم است، گفت: برای رسیدن به علم نیازمند مقدماتی هستیم و مقدمات آن با عناوین فکر کردن، تحقیق و پژوهش و واژه هایی از این قبیل تعریف می شود و از این طریق انسان می تواند به علم موردنظر دست یابد.

 

حاجی بابایی اظهار کرد: برای رسیدن به علم باید پژوهش کرد، این پژوهش امر طبیعی است، حتی برای خداشناسی نیز باید پژوهش کنیم و اصولاً دین براساس تحقیق و پژوهش معنا می یابد.

 

وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: هیچ کس جز خداوند، نمی تواند کتاب تعلیم و تربیت را به معنای کامل تدوین کند. کتاب کامل فقط قرآن است و هیچ معلم و کتابی کامل نیست مگر قرآن و پیامبران الهی.

 

وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: ما باید کتابی بنویسیم که در میدان قرآنی تعریف شود و این میدان همان سیره معصومین (ع) است. در حقیقت پژوهش انسان مومن براساس مبانی و منابع اسلامی است و براساس خلاقیت است که می تواند آثار جدیدی خلق کند.

 

حاجی بابایی یادآور شد: به برکت پژوهش و کار تحقیقاتی توسط صاحب نظران و اندیشمندان در نظام تعلیم و تربیت سند تاریخی و علمی و پژوهشی در دست ما قرار گرفته است. سند تحول راهبردی در آموزش و پرورش براساس فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی و مبتنی بر سیره نبوی و آموزه های قرآنی تدوین شد و نتیجه این سند شاگردان مومن و معتمد است. این سند برگرفته از سخنان اساتیدی چون امام خمینی (ره)، مقام معظم رهبری، استاد مطهری و شهید بهشتی است، سندی که دست ماست نقطه مرکزی و متصل کننده تمام عناوین پژوهش است. این سند براساس پژوهش محوری و معلم پژوهنده می چرخد.

 

وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه تا صدسال دیگر هم معلم را کارمند نمی دانم، افزود: نمی شود معلم پژوهنده بخواهیم ولی معلم را کارمند بدانیم. اساس تحول بنیادین معلم پژوهنده است، این معلم در دانشگاه و مدرسه دانش آموز پژوهنده تربیت می کند و این همان قله های تغییر و تحول بنیادین است. این دانش آموزان متخلق به عمل صالح، ایمان و اخلاق نیکو هستند و مراتبی از حیات طیبه را دریافت کرده اند.

 

حاجی بابایی ادامه داد: براساس تغییر و تحول بنیادین دانش آموزان دارای اخلاق حسنه و دارای تفکر و تعقل قرآنی هستند به همین جهت معلم کارمند نیست.

 

وی ادامه داد: کارمندی یعنی اینکه از 8 صبح با جابجایی اوراق دستور بدهد، معلم ساعاتی را تحقیق و ساعاتی را تدریس می کند این خطای استراتژیک است که معلم را کارمند بدانیم.

 

وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: یکی از خطاهای مهلک کارمند دانستن معلم است، تا زمانی که وزیر هستم این جمله را تکرار می کنم، معلم کارمند نیست.

 

حاجی بابایی از تغییر کتب درسی دوم ابتدایی از سال تحصیلی 91 خبر داد و افزود: در سال تحصیلی 91 کتاب های ششم ابتدایی تدوین می شود و ساعاتی تحت عنوان فکر و زندگی در ششم ابتدایی گنجانده می شود. ما به دنبال آن هستیم که آنچه در آموزش و پرورش اتفاق افتاده عمومی کنیم.

 

وی ادامه داد: امروز سند محکمی در دست ماست و قطعاً تمام نخبگان آن را تایید می کنند، در اصل و بنای سند کسی بحث جدی ندارد، البته نقد همیشه وجود دارد و ممکن است تا 5 سال بعد براساس مصوبه خود سند نسبت به ترمیم آن اقدام کنیم.

 

وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: کتاب ها به سمت پژوهش محوری حرکت می کنند و ساعات درسی نیز به پژوهش محوری اختصاص دارد، در سند تحول بنیادین معلم انتقال دهنده صرف معلومات نیست و دانش آموزان نیز به حفظ فرمول های عریض و طویل کتاب های قطور محصور نمی شود.

 

حاجی بابایی اظهار کرد: کتاب ها به سمت هدایت دانش آموزان به امر پژوهش و تحقیق حرکت می کنند و فقط به انبوهی از فرمول ها مسائل گوناگون در کتاب های قطور اکتفا نمی کنیم، در این کتاب ها دانش آموزان به تمرین و آزمایش خلاقیت و نوآوری رجوع می کنند.

 

وی به تغییر کتاب اول دبستان اشاره کرد و افزود: تمام این تغییرات براساس تحقیق و پژوهش بوده است و این تغییر کاری بسیار مهم و بزرگ به گستره ایران اسلامی است.

 

گفتنی است؛ همایش هفته پژوهش امروز دوشنبه 28 آذر در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سالن حجاب برگزار شد.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 92217

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha