اصول تغذیه در رمضان/مصرف آب و میوه ضامن عدم ابتلای روزه دارن به کرونا

داشتن یک برنامه غذایی صحیح در رمضان می تواند در کنار بهره بردن از فیض عبادت باعث شود تا بدن روزه داران در این ایام از مواد زائد پاکسازی شود، برای جلوگیری از ابتلای به کرونا باید آب و میوه به وفور در برنامه غذایی روزه داران گنجانده شود.

خبرگزاری شبستان، گروه اجتماعی، هادی دهقانی: رمضان ماه بندگی و فرصتی برای راز و نیاز با معبود است در کنار برآوردن نیاز های روحی در این ماه، سبک زندگی روزه داران با تغییرات زیادی همراه می شود که تغذیه و رعایت اصول آن برای سلامتی هر چه بیشتر بدن یکی از مهم ترین برنامه های این ماه می باشد، که باید با آگاهی به آن پرداخت.

 

سحر، افطار و شام؛ وعده های مهم غذایی برای روزه داران است که با رعایت مواردی که توسط متخصصین تغذیه توصیه شده می توان از افراط و تفریط در تغذیه جلوگیری کرد و بدن نیز از سموم پاکسازی شود.

افطار" پُرخوری نکنید - ایسنا

 

به گزارش خبرگزاری شبستان: «زهرا عبداللهی» درخصوص ﺗﻮﺻﻴﻪ ﻫﺎی ﺗﻐﺬﻳﻪ ای به منظور ﺗﻘﻮﻳﺖ ﺳﻴﺴﺘﻢ اﻳﻤﻨﻰ بدن در ماه مبارک رمضان، بیان کرد: ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﻧﻘـﺶ وﻳﺘـﺎﻣﻴﻦ A در ﺗﻘﻮﻳـﺖ ﺳﻴﺴـﺘﻢ اﻳﻤﻨـﻰ ﺑـﺪن ﺗﻮﺻـﻴﻪ ﻣـﻰ ﺷـﻮد، در وﻋـﺪه ﻫـﺎى ﺳـﺤﺮ و اﻓﻄـﺎر از ﻣﻨــﺎﺑﻊ ﻏــﺬاﻳﻰ وﻳﺘــﺎﻣﻴﻦ A (ﻣﻨــﺎﺑﻊ ﮔﻴــﺎﻫﻰ ﺷــﺎﻣﻞ، اﻧــﻮاع ﺳــﺒﺰى ﻫــﺎ و ﻣﻴــﻮه ﻫــﺎى زرد و ﻧــﺎرﻧﺠﻰ ﻣﺎﻧﻨــﺪ ﻫــﻮﻳﺞ، ﻛﺪو ﺣﻠﻮاﻳﻰ، ﻣﻮز و اﻧﻮاع ﻣﺮﻛﺒﺎت و ﻣﻨﺎﺑﻊ ﺣﻴﻮاﻧﻰ ﻣﺎﻧﻨﺪ زرده ﺗﺨﻢ ﻣﺮغ، ﺷﻴﺮ و ﻟﺒﻨﻴﺎت) اﺳﺘﻔﺎده ﺷﻮد.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: همچنین، ﺳــﻌﻰ ﺷــﻮد ﻣﻨــﺎﺑﻊ ﻏــﺬاﻳﻰ وﻳﺘــﺎﻣﻴﻦ D (ﻣــﺎﻫﻰ ﻫــﺎى ﭼــﺮب، ﻟﺒﻨﻴﺎت و زرده ﺗﺨﻢ ﻣﺮغ) ﺑﺮاى اﻓــﺰاﻳﺶ ﺳﻄﺢ اﻳﻤﻨﻰ ﺑﺪن ﻣﺼﺮف ﺷﻮد.


وی گفت: ﺑﺮاى ﺗﺎﻣﻴﻦ وﻳﺘﺎﻣﻴﻦ E ﺑـﻪ ﻋﻨـﻮان آﻧﺘـﻰ اﻛﺴـﻴﺪان و ﻛﻤـﻚ ﺑـﻪ ﻋﻤﻠﻜـﺮد ﺳﻴﺴـﺘﻢ اﻳﻤﻨـﻰ ﺑـﺪن، ﻣـﻰ ﺗـﻮان از روﻏﻦ ﻫﺎى ﻣـﺎﻳﻊ ﻣﺎﻧﻨـﺪ، ﻛـﺎﻧﻮﻻ، آﻓﺘـﺎﺑﮕﺮدان و ذرت در ﻃـﺒﺦ ﻏـﺬا و ﺳـﺒﺰﻳﺠﺎﺗﻰ ﻣﺎﻧﻨـﺪ، اﺳـﻔﻨﺎج، ﻛﻠـﻢ ﭘـﻴﭻ، ﺳـﻮﻳﺎ، ﺳﻴﺐ زﻣﻴﻨـﻰ در وﻋـﺪه ﻫـﺎى ﻏـﺬاﻳﻰ ﺳـﺤﺮ و افطار ﻳـﺎ اﻧـﻮاع آﺟﻴـﻞ ﻣﺎﻧﻨـﺪ، ﻓﻨـﺪق، ﺑـﺎدام، ﮔـﺮدو در ﻓﺎﺻـﻠﻪ وﻋـﺪه اﻓﻄﺎر ﺗﺎ ﺷﺎم، اﺳﺘﻔﺎده ﻛﺮد.


دکتر عبداللهی درخصوص تامین وﻳﺘـﺎﻣﻴﻦ C عنوان کرد: ﻣﺼﺮف ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻏـﺬاﻳﻰ ﺣـﺎوى وﻳﺘـﺎﻣﻴﻦ C ﺷـﺎﻣﻞ اﻧـﻮاع ﻣﻴـﻮه ﻫـﺎ و ﺳـﺒﺰى ﻫـﺎ از ﺟﻤﻠـﻪ ﺳـﺒﺰى ﻫـﺎى ﺑـﺮگ ﺳـﺒﺰ ﻣﺎﻧﻨــﺪ، ﺳــﺒﺰى ﺧــﻮردن و اﻧــﻮاع ﻛﻠــﻢ و ﮔﻮﺟــﻪ ﻓﺮﻧﮕــﻰ، ﺟﻮاﻧــﻪ ﻫــﺎى ﮔﻨــﺪم، ﻣــﺎش و ﺷــﺒﺪر، اﻧــﻮاع ﻣﺮﻛﺒــﺎت ﻣﺎﻧﻨــﺪ ﻟﻴﻤﻮ ﺗﺮش، ﻟﻴﻤـﻮ ﺷـﻴﺮﻳﻦ، ﭘﺮﺗﻘـﺎل، ﻧـﺎرﻧﮕﻰ و ﻧـﺎرﻧﺞ و ﻛﻴـﻮى در ﻫـﺮ ﺳـﻪ وﻋـﺪه اﻓﻄـﺎر، ﺷـﺎم و ﺳـﺤﺮ ﺗﻮﺻـﻴﻪ ﻣـﻰ ﺷﻮد. همچنین، ﻣﺼﺮف ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻏﺬاﻳﻰ وﻳﺘﺎﻣﻴﻦ ﻫﺎی ﮔـﺮوه B ﻣﺎﻧﻨـﺪ، اﻧـﻮاع ﺳـﺒﺰى ﻫـﺎى ﺑـﺮگ ﺳـﺒﺰ و ﻣﻴـﻮه ﻫـﺎ، ﺷـﻴﺮ و ﻟﺒﻨﻴـﺎت، اﻧــﻮاع ﮔﻮﺷــﺖ ﻫــﺎ، زرده ﺗﺨــﻢ ﻣــﺮغ، ﻏــﻼت ﺳــﺒﻮس دار، ﺣﺒﻮﺑــﺎت ﻣﺎﻧﻨــﺪ ﻧﺨــﻮد، اﻧــﻮاع ﻟﻮﺑﻴــﺎ، ﻋــﺪس، ﺑــﺎﻗﻼ، ﻟﭙــﻪ و ﻣﺎش، ﻣﻐﺰﻫﺎ (ﭘﺴﺘﻪ، ﮔﺮدو، ﺑﺎدام و ﻓﻨﺪق) ﺟﻬﺖ ارﺗﻘﺎى ﺳﻴﺴﺘﻢ اﻳﻤﻨﻰ ﺑﺪن در اﻳﻦ اﻳﺎم ﺗﻮﺻﻴﻪ ﻣﻰ ﺷﻮد.

 

سفره افطار - غذاهای مناسب افطار همراه با عکس 50 سفره افطار زیبا ...

روزه داران برای حفظ کارایی بدن و جلوگیری از کم آبی بدن باید دقت زیادی در انتخاب وعده غذایی سحر داشته باشند تا بدن در کنار جذب مواد مغذی با مصرف زیاد شیرینی، نمک و چربی بالا سیستم ایمنی بدن ضعیف نشود، و در کنار آن خوردن سبزی و سالاد و سایر میوه هایی که می تواند در طول روز اجازه ندهد بدن دچار کم آبی شود و گلو همیشه مرطوب باشد تا ویروس کرونا نیز به بدن منتقل نشود.

افطار نیز بهتر است با مواد دارای فیبر باز شود و در کنار پرهیز از پر خوری غذاهای پر انرژی و سالم مصرف شود، انواع سوپ، آش و حلیم های بدون روغن در هنگام افطار برای بدن مناسب می باشد و نباید با آب سرد و یخ افطار را باز کرد.

شام نیز بهتر است بین یک تا دو ساعت پس از زمان افطار صرف شود و در این وعده بهتر است از گوشت، مرغ و ماهی استفاده شود، و مصرف غذای کم چرب و کم نمک باید در دستور کار باشد و در هنگام افطار تا سحر بهتر است روزه داران مصرف آب و مایعات را داشته باشند تا در طول روز بدن آنها با کم آبی مواجه نشود.

کد خبر 921100

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha