به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان آنچه در ادامه می آید مروری است بر مهمترین اخبار این حوزه در هشتمین روز از اردیبهشت ماه ۹۹:
تهیه پروتکل بهداشتی برای بازگشایی امامزادگان و مساجد/ راهاندازی میز خدمت در بقاع متبرکه
حجت الاسلام «محمد نوروزپور» در گفت وگو با خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، با اشاره به برگزاری مراسم جزءخوانی قرآن کریم در بقاع متبرکه به مناسبت ماه مبارک رمضان، اظهار کرد: جلسات جزءخوانی قرآن کریم در بقاع شاخص هر استان البته بدون حضور جمعیت در حال اجرا است و از طریق سایت های امامزادگان و شبکه های استانی پخش می شود
مدیر کل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: همچنین به مناسبت ماه ضیافت الهی، جلسات تفسیر قرآن کریم در بقاع متبرکه کشور به صورت زنده از شبکه های استانی و فضای مجازی پخش و مسابقات قرآن ویژه ماه مبارک رمضان برگزار می شود.
وی از اختصاص حساب های مجزا برای بقاع متبرکه خبر داد و گفت: پس از تعطیلی بقاع متبرکه و امامزادگان به دلیل شیوع ویروس کرونا، مردم تمایل داشتند که نذوراتشان را به بقاع متبرکه و امامزادگان واریز کنند، اما امکان پرداخت حضوری برای آنها میسر نبود، به همین جهت برای هر بقعه چهار شماره کارت شامل شماره کارت ضریح، شماره کارت عمرانی، شماره کارت مباحث مدیریتی بقعه و نیز مباحث فرهنگی و قرآنی فراهم کردیم تا نذورات خود را برای بقاع مورد نظر کارت به کارت کند.
مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه از «راه اندازی میز خدمت» خبر داد و ابراز کرد: میز خدمت درسایت سازمان اوقاف و امور خیریه به نشانیwww.oghaf.ir قابل دسترس است تا مردم از این طریق به بقاع متبرکه کمک داشته باشند و نیز در صورتی که تمایل به انجام وقف دارند، با مراجعه به سایت سازمان اوقاف و امور خیریه، مشارکت در وقف مورد نظرشان در موقوفات جدید داشته باشند.
حجت الاسلام نوروزپور در ادامه به انجام فعالیت های عمرانی در بقاع متبرکه اشاره کرد و گفت: در حال حاضر در 2500 بقعه متبرکه کشور فعالیت های عمرانی در بخش های اصلاحات و تعمیرات جزیی در حرم ها و سرویس های بهداشتی در حال انجام است، از همین رو در فرصت تعطیلی به دلیل کرونا برای فعالیت های عمرانی استفاده می شود.
وی پیرامون بازگشایی امامزادگان و بقاع متبرکه کشور گفت: در این زمینه تابع دستورات ستاد ملی مبارزه با کرونا هستیم و درصدد هستیم در مناطقی که سفید اعلام می شوند مساجد و بقاع متبرکه گشایش یابند.
حجت الاسلام نوروزپور در پایان خاطرنشان کرد: علاوه بر آن، پروتکل های بهداشتی برای بازگشایی مساجد، بقاع متبرکه و مصلاها با مشورت دستگاه های فرهنگی همچون سازمان اوقاف و امورخیریه، سازمان تبلیغات اسلامی، شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، مرکز مدیریت حوزه های علمیه و کانون های مساجد تهیه و تدوین شده است که پس از تایید ستاد ملی مبارزه با کرونا و وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی اجرا می شود.
آغاز ثبتنام مرحله شهرستانی چهل و سومین دوره مسابقات قرآن کریم
مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه زمان ثبت نام مرحله شهرستانی چهل و سومین دوره مسابقات قرآن کریم را از ششم اردیبهشت تا ۱۶ خرداد مقارن با ماه مبارک رمضان اعلام کرد.
ثبت نام مرحله شهرستانی چهل و سومین دوره مسابقات قرآن کریم در رشته های حفظ ۵ جزء، حفظ ۱۰ جزء، حفظ ۲۰ جزء، حفظ کل، قرائت تحقیق، قرائت ترتیل، اذان، دعاخوانی، همخوانی و همسرایی و تفسیر عمومی قرآن کریم در دو بخش برادران و خواهران همزمان با ماه مبارک رمضان از تاریخ ششم اردیبهشت الی ۱۶ خرداد در سراسر کشور با مراجعه به سامانه میز خدمت الکترونیک سازمان اوقاف و امور خیریه به نشانی www.my.oghaf.ir انجام می شود.
فعالیت جهادی طلاب مدرسه علمیه دارالسلام در مقابله با کرونا/ارائه دروس و انجام همه فعالیتها در فضای مجازی
آیت الله «سید هاشم حمیدی» در گفت و گو با خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، با بیان اینکه فعالیت های مدرسه علمیه دارالسلام پس از تعطیلی کلاس های حضوری در پی شیوع ویروس کرونا بلافاصله به صورت مجازی پیگری و برگزار شده است، اظهار کرد: همه روزه درس ها راس ساعت 7 صبح در شبکه اجتماعی مربوط به هر کلاس بارگذاری می شود.
این عضو هیئت امنای مدرسه علمیه دارالسلام (واقع در تهران، خیابان پیروزی، خیابان شکوفه) افزود: طلاب موظف هستند درس های بارگذاری شده را به دقت مورد مطالعه و بحث گروهی قرار دهند و خلاصه هر درس را پنجشنبه ها برای استاد راهنمای خود ارسال کنند.
وی اضافه کرد: کلاس های عمومی از جمله درس تفسیر قرآن کریم، شرح و تفسیر نهج البلاغه، تاریخ اسلام و اخلاق نیز هر هفته در زمان مقرر برگزار می شود تا به این صورت طلاب در فراگیری دروس مختلف و همچنین تهذیب نفس عقب نمانند.
آیت الله حمیدی ادامه داد: روند ثبت نام داوطلبان تحصیل در مدرسه علمیه دارالسلام نیز همچون سال های گذشته در اسفندماه به صورت اینترنتی انجام شد تا فعالیت های این مدرسه در سال تحصیلی 1399-1400 دچار وقفه نشود.
وی اظهار کرد: طلاب مدرسه علمیه دارالسلام در دوره شیوع ویروس کرونا موظف به استمرار فعالیت های شان برای فراگیری زبان های خارجی -عربی و انگلیسی- بودند تا همچون سال های گذشته، امسال نیز جشنواره زبان های خارجی این مدرسه در بهمن ماه برگزار شود.
این عضو هیئت امنای مدرسه علمیه دارالسلام در ادامه درباره فعالیت های مدرسه علمیه دارالسلام در مقابله با ویروس کرونا، خاطرنشان کرد: استادان و طلاب این مدرسه نیز بنابر وظیفه شرعی خود در این جهاد مشارکت داشتند که تهیه و توزیع بسته های ارزاق و بهداشتی، عیادت از بیماران مبتلا به ویروس کرونا و ضد عفونی کردن معابر و اماکن عمومی از جمله این فعالیت ها بوده است.
ابتکار جالب صندوق قرضالحسنه حوزه علمیه باقرالعلوم(ع) در روزهای کرونایی
«زینب سلمان پور» در گفتوگو با خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، درباره ابتکار جالب حوزه علمیه باقرالعلوم (ع) شهر قدس برای کمک به آسیبدیدگان از ویروس کرونا، اظهار کرد: صندوق قرض الحسنه امام محمد باقر (ع) حوزه علمیه باقرالعلوم(ع) شهرستان قدس با همدلی و همراهی طلاب، اساتید و کادر خود به کمک خانواده های آسیب دیده شغلی در روزهای کرونایی رفته است.
مدیر مدرسه علمیه باقرالعلوم (ع) شهر قدس افزود: با توجه به شیوع ویروس منحوس کرونا و تبعات شغلی و اقتصادی ناشی از آن، حوزه علمیه باقرالعلوم(ع) با فراخوانی از طلاب، اساتید و کادر دعوت کرد تا چنانچه میتوانند مبالغی را که در حال حاضر به آن نیازی ندارند در صندوق به ودیعه بگذارند که به وسیله آن بتوان به خانوادههای طلاب و دانش آموختگانی که به تبع این ویروس دچار مشکلات مالی و شغلی شده اند، وام اهدا کند.
سلیمان پور در این خصوص ابراز کرد: این طرح از ابتدای سال 99 آغاز و به حمدالله استقبال خوبی از آن شده است، به گونهای که موجودی صندوق به طرز چشمگیری افزایش یافته و تاکنون موفق شده ایم به بالغ بر 20 نفر از درخواست کنندگان در این خصوص وام اهدا کنیم.
مدیر مدرسه علمیه باقرالعلوم (ع) قدس افزود: بازپرداخت این وام ها بعد از عبور از بحران ویروس کرونا است که ان شاء الله طی اقساط ۱۰ ماهه دریافت می شود.
وی با بیان اینکه سعی شده است تمام مراحل به صورت غیرحضوری انجام پذیرد، گفت: مسئولیت این اقدام بر عهده معاونت مالی حوزه علمیه باقرالعلوم(ع) قرار گرفته است.
سلیمان پور در پایان با تشکر از همه کسانی که در این طرح شرکت کردند و در افزایش موجودی صندوق سهیم بودند، خاطرنشان کرد: امیدواریم که به مدد الهی و همت دوستان این جهاد مالی همچنان ادامه پیدا کند.
تهیه ۱۰ هزار بسته ارزاق برای نیازمندان در هیئت الزهرا(س) دانشگاه شریف
شیوع کرونا در ایران در نگاه اول فقط با افراد مبتلا به آن و هموطنان جانباخته در اثر آن شناخته میشود، بعدش توجهها به سمت کادر درمانی و بهداشتی کشور میرود که فعالیت فشرده و طاقتفرسا، تاب و توانشان را از بین میبرد اما چند هفتهای که بگذرد، ابعاد و آثار دیگرش هم روشن میشود؛ کسبوکارهایی که تعطیل شده و کارگرها و پدرها و مادران روزمزدی که نانشان آجر شده است.
دغدغه و توصیه مقام معظم رهبری در سخنرانی نیمهشعبان سبب شد تا خانواده دانشگاه صنعتی شریف، آستین همت بالا بزند و سعی کند در حد وسع و توان خودش به یاری خانوادههای آسیبدیده از این بحران بشتابد.
خیریه هیئت الزهراء (س) دانشگاه صنعتی شریف، مسئولیت کارهای شناسایی، مدیریت و هماهنگی و اجرایی را به عهده گرفت و با همکاری و همیاری استادان، دانشجویان و فارغالتحصیلان و همچنین گروههای مختلف دانشجویی «پویش کریمانه خانواده شریف» شکل گرفت. در این پویش قرار است 10 هزار بسته حمایتی تهیه و میان خانوادههای نیازمند در سطح شهر تهران توزیع شود. شناسایی خانوادهها نیز با مشارکت کمیته امداد امامخمینی (ره)، قرارگاه هماهنگی امام رضا (ع) و رابطین معتمد مردمی صورت میگیرد.
بستههای حمایتی شامل ارزاق خوراکی همچون برنج، ماکارانی، روغن، تن ماهی، سویا، رب، عدس، نخود، چای، خرما، قند، شکر و حلواشکری است و قیمت تقریبی هر بسته 300 هزار تومان است. در هفته گذشته، هزار بسته اولیه این طرح آماده و در روزهای 5 و 6 اردیبهشت در مناطق 19 و 20 شهر تهران توزیع شد. سایر بستهها نیز در روزهای آینده تهیه و در مناطق شناساییشده پخش میشود. فرایند تهیه و بستهبندی این بستهها با کمک دانشجوها و استادان و مسئولان دانشگاه و در صحن مسجد دانشگاه صورت میگیرد.
نظر شما