خبرگزاری شبستان _فاروج؛ با همه گیر شدن کرونا در سطح کشور در حالی مدارس تعطیل شد که هنوز آموزش کتاب های درسی به پایان نرسیده بود و برنامه های مختلفی برای جبران وقفه ایجاد شده پیش بینی شد اما فراهم نبودن زیر ساخت ها تحقق آن را با اما و اگرهایی همراه کرد، تدریس در قالب برنامه های تلویزیونی و استفاده از فضای مجازی. تعریف نرم افزاری ویژه دانش آموزان در شرایطی عملیاتی شد که بسیاری از روستاهای شهرستان فاروج فاقد پوشش تلفن همراه، اینترنت و حتی شبکه های تلویزیونی بودند.
یکی از اهالی روستای خیرآباد گفت: بسیاری از خانواده های روستایی فاقد گوشی همراه هوشمند هستند و از این ظرفیت برای تکمیل آموزش فرزندان نمی توانند استفاده کنند.
«حسن زمانی» افزود: مردم در بسیاری از روستاها حتی محدودیت استفاده از شبکه های سیما را دارند و نمی توانند از برنامه های شبکه آموزش استفاده کنند.
یکی از اهالی روستای اسفجیر هم گفت: در روستای اسفجیر خبری از اینترنت و بسته های آموزشی نیست.
«حکیمی» افزود: برای آموزش دانش آموزان با مشکلات زیادی مواجه هستیم.
دهیار روستای آق چشمه هم گفت: روستاهایی همانند آق چشمه، پوشش دیجیتال هم ندارند و شبکه آموزش در این روستاها قابل رویت نیست.
«محمدی» افزود: دانش آموزان این روستاها با تعطیلی مدارس به طور کلی ارتباطشان با درس و آموزش قطع شده و از دیدن همان حداقل آموزش هایی که از طریق رسانه ملی پخش می شود هم، محروم هستند.
وی گفت: این مختص دانش آموزان ابتدایی نیست زیرا دانش آموزان مقاطع بالاتر نیز که در شهر مشغول تحصیل بوده اند با تعطیلی مدارس به روستا بازگشته اند و آنان نیز به طور کلی از آموزش محروم شده اند.
عضو شورای بخش مرکزی شهرستان فاروج هم گفت: مدیران مدارس مقاطع تحصیلی ابتدایی و راهنمایی دهستان سنگر با توجه به تعطیلی مدارس غیرفعال هستند.
«مهدی شفاعتی» افزود: نمی توان در شرایط محرومیت های روستاها، دلخوش به به نرم افزار شاد بود.
وی که خود پدر سه دانش آموز است، گفت: بیشتر روستاهای دهستان سنگر مشکل آنتن دهی تلفن همراه دارند و روستاهای برخوردار از تلفن همراه هم فاقد اینترنت هستند و با این شرایط امکان استفاده از فضای مجازی برای پیگیری آموزش ها را ندارند.
این شرایط در حالی است که معاون فرماندار فاروج گفت: فقط ۱۱ روستای بخش مرکزی که بزرگترین بخش شهرستان فاروج است، از خدمات اینترنت برخوردار است.
«رضا قاسم زاده» افزود: از ۵۹ روستای بخش مرکزی شهرستان، ۹۸.۶۷ درصد جمعیت ۵۹ روستای بخش مرکزی از تلفن خانگی برخوردارند و ۲۳ روستا هم دارای پوشش تلفن همراه هستند.
وی گفت: از ۲۳ روستای دارای پوشش تلفن همراه بخش مرکزی، ۱۱ روستا از خدمات اینترنت بهره مندند.
وی با اشاره به اینکه در بخش خبوشان شهرستان فقط روستای قلعه صفا بی بهره از پوشش تلفن همراه است، گفت: سه روستا در بخش خبوشان محروم از اینترنت همراه اول و چهار روستا محروم از اینترنت (ای دی اس ال ) است.
افزون بر یک هزار دانش آموز فاروجی دسترسی به اینترنت ندارند
مدیر آموزش و پرورش فاروج هم گفت: یک هزارو 220 دانش آموز شهرستان در روستاهای غیر برخوردار از اینترنت، امکان استفاده از آموزش فضای مجازی یا نرم افزار شاد را ندارند.
«خلیل ذوقی» گفت: از این تعداد یک هزار و 100 دانش آموز در 30 مدرسه ابتدایی تحصیل می کنند و 120 دانش آموز در سه مدرسه متوسطه(۱) در حال تحصیل هستند.
وی با اشاره به اینکه تمام دانش آموزان متوسطه(2) در نقاط برخوردار از اینترنت، ساکن هستند، گفت: از سوی سرگروه آموزشی، راهبران و مدیر آموزگاران بسته های آموزشی (مکتوب) و خودخوان تهیه و در حال توزیع در بین دانش آموزان محروم از اینترنت است.
ذوقی گفت: با رعایت پروتکل های بهداشتی این بسته ها به خانواده ها تحویل داده می شود.
وی استفاده از برنامه های آموزشی صوتی و تصویری، شبکه های صدا و سیما، بسته های آموزشی مکتوب در قالب درسنامه خودآموز، استفاده از دستگاه های پخش خانگی، افراد باسواد خانواده ها برای تدریس به فرزندان براساس بانک اطلاعاتی اولیا را برای استمرار آموزش ها را از برنامه های شهرستان برشمرد.
ذوقی جمعیت دانش آموزی شهرستان را 8 هزار و 500 نفر عنوان کرد و گفت: 80 درصد این دانش آموزان دسترسی به اینترنت دارند.
نظر شما