به گزارش خبرنگار گروه غدیر و مهدویت خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام «علیرضا رجالی تهرانی» در دوره آموزشی «در جستجوی خورشید» در پاسخ به پرسش درباره گستره محبت امام زمان(عج) نسبت به انسان ها، اظهار کرد: وقتی در کل عالم می نگریم، می بینیم خدای متعال عالم را بر اساس محبت آفریده و در روایات و احادیث قدسی آمده «کُنْتُ کَنزا مَخفّیا فَاَحبَبْتَ اَن اُعْرَف فَخَلَقْتُ الخلَقَ لاُِعرَف»، این یعنی محبت اساس و از پایه های اصلی هدف آفرینش الهی است.
این پژوهشگر و کارشناس مهدوی تصریح کرد: در رابطه با خلقت بشر و آفرینش، محبت نقش اصلی را دارد، از دیگر سو خدا وقتی انبیاء و حتی پیامبر اکرم(ص) را ارسال می کند بر رحمت تاکید دارد و حضرت رسول(ص) را رحمتی برای عالمیان معرفی می کند این یعنی اساس نبوت هم رحمت است. خدا در نزول کتاب های آسمانی و قرآن هم بر رحمت تاکید دارد و می فرماید: «نُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ ما هُوَ شِفاءٌ وَ رَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنِينَ».
وی ادامه داد: وقتی چنین است، اساس آمدن و رهبری امام معصوم(ع) به عنوان مفسر قرآن، جانشین پیامبر اسلام(ص) و رهبر الهی در هدایت انسان ها است، رحمت برای کل عالم است.
مولف کتاب «یکصد پرسش و پاسخ پیرامون امام زمان(ع)» تاکید کرد: امامان معصوم(ع) از جمله امام زمان(عج) بر اساس محبت با مردم عالم رفتار می کنند، هر چند متاسفانه می خوانیم و گفته می شود که حضرت حجت(عج) با ظهور چنین و چنان کرده و با جنگ ها و آشوب مواجه می شویم، اما نه! چنین نیست بلکه بر اساس روایات حضرت مهدی(عج) مهربانانه و با رحمت با انسان ها برخورد می کنند چه رسد به شیعیان.
وی ابراز کرد: از این رو، در زیارت آل یاسین امام زمان(عج) را «رَّحْمَةُ الْوَاسِعَةُ» می خوانیم. در روایات داریم که از زبان حال امام زمان(عج) بیان شده: «فلو لا انَّ رَحْمَةَ رَبِّکُم وَسِعَت کُلَّ شَیءٍ وَ أنَا تِلکَ الرَّحمَةُ لرجعت الیهم معکم» یعنی رحمت خدای متعال همه چیز را شامل شده و آن رحمت موعود حضرت حجت(عج) است.
حجت الاسلام رجالی تهرانی اضافه کرد: در این روایات امام، مانند پیامبر(ص)، امام مهربانی، رحمت و محبت است و بنا و اساس حکومت جهانی امام زمان(عج) محبت است و شرط پیروزی امام و گستره ای که ایجاد می کنند و بسیاری از افراد از ادیان مختلف ایمان آورند، محبت و مهرورزی به بندگان خدا است. چنان که خدا خطاب به پیامبر(ص) فرمود: «لَوْ كُنْتَ فَظًّا غَلِيظَ الْقَلْبِ لَانْفَضُّوا مِنْ حَوْلِكَ فَاعْفُ عَنْهُمْ؛ گر خشن و سنگدل بودی، از اطراف تو، پراکنده میشدند. پس آنها را ببخش و برای آنها آمرزش بطلب!».
مولف «پیشرفت اقتصادی در عصر حکومت مهدوی، با تأکید بر روایات اسلامی» در پایان خاطرنشان کرد: بنابر این، اساس قیام امام زمان(عج) محبت و مهرورزی است و نسبت به شیعیان خود مهربان تر هستند.
نظر شما