«مهدی یوسفی» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاري شبستان در بیرجند با اشاره به اینکه یکی از آفتهایی که این روزها برخی نقاط کشور از جمله خراسان جنوبی مورد تهدید قرار داده است ریزش و هجوم ملخهای صحرایی است، اظهار داشت: این آفت هنوز در مرحله تخمریزی و جفتگیری هستند بنابراین مقابله با این آفت یک دستگاه «یو ال وی» پاش آغاز شده و تاکنون بیش از ۱۵۰ هکتار از اراضی استان علیه آفت ملخ صحرایی سمپاشی شده است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه آفت مزبور زمانیکه به بلوغ جنسی میرسد در موقع تخم ریزی زرد رنگ میشوند و خاکهای نرم و مرطوب را برای تخم ریزی انتخاب میکند، افزود: در حال حاضر مبارزه با آفت ملخ صحرایی در مناطق حیدرآباد، چهارفرسخ و کلاته سیدعلی شهرستان نهبندان در دست انجام است.
وی با تاکید بر فعالیت اکیپهای رصد، پایش و مقابله با هجوم ملخ صحرایی در استان تاکنون این آفت با تلاش شبانهروزی جهادگران در این عرصه خساراتی به محصولات و اراضی کشاورزی وارد نکرده است، بیان کرد: با توجه به اینکه سم پاشی و مبارزه با آفت ملخ صحرایی در دست انجام است دامداران باید مراقب باشند دامهای خود را به مناطقی که سمپاشی شده است وارد نکنند.
یوسفی یادآور شد: نخستین ریزش ملخ صحرایی مهاجر در سطح یک هزار و ۳۵۰ هکتار از اراضی شهرستان نهبندان در جنوب استان شناسایی شد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در حال حاضر مناطق شمالی استان سیستان و بلوچستان و جنوب کرمان به آفت ملخ صحرایی آلوده است، تصریح کرد: اما بخاطر اینکه خراسان جنوبی با این مناطق هم مرز است احتمال ریزش این آفت به استان از این مناطق زیاد است.
وی با بیان اینکه این ملخها روزانه ۲۰۰ تا ۲۵۰ کیلومتر مسافت را طی میکنند که در صورت وزش بادهای موافق این مسافت به بیش از ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ کیلومتر در روز هم میرسد، افزود: ملخهای صحرایی از نوع خطرناک ملخها محسوب میشوند که به زمینهای زراعی حمله میکنند و در مسیر خود هر نوع گیاهی را به صورت کامل میخورند.
یوسفی در پایان تاکید کرد: از کشاورزان و مردم استان درخواست می شود در صورت مشاهده این آفت مراتب را بلافاصله به نزدیکترین مرکز جهاد کشاورزی اطلاع رسانی کنند.
نظر شما