حقیقت روزه پرهیز از گناه و هرکاری است که انسان را از خدا دور کند 

حجت الاسلام حمید بامری گفت: روزه کامل و حقیقی تنها خوردن و نیاشامیدن نیست بلکه حقیقت روزه پرهیز از گناه و هرکاری است که نفس انسان به آن علاقه دارد و انسان را از خدا دور کند.

«حمید بامری» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان جنوب، گفت: گرچه با ترک خوردن و آشامیدن تکلیف روزه داری از عهده انسان برداشته می شود اما روزه کامل و حقیقی تنها خوردن و نیاشامیدن نیست بلکه حقیقت روزه پرهیز از گناه و هر کاری است که نفس انسان به آن علاقه دارد و انسان را از خدا دور کند.

امام جمعه زهکلوت بیان کرد: روزه مانند بسیاری از عبادت های شرعی تعریف خاص خود را دارد و در رساله ها و منابع فقهی این گونه معرفی شده است که انسان از اذان صبح تا اذان مغرب برای اطاعت از دستور خدا از خوردن، آشامیدن و از انجام برخی از کارها پرهیز کند.

وی عنوان کرد: در کلام و سخنان بزرگان دین تعابیر زیبایی در مورد نوع نگاه ما نسبت به روزه به کار رفته است، آیت الله میرزا جواد آقای ملکی تبریزی عالم بزرگ و عارف وارسته در کتاب المراقبات این گونه روزه را معرفی می کند و می گوید؛ روزه یک هدیه الهی از سوی خداوند برای بندگان و مومنین است.

حجت الاسلام بامری اضافه کرد: نباید به روزه فقط به چشم یک تکلیف شرعی نگاه کرد بلکه باید با دید تکریم به آن نگریست و اگر نگاه و دید افراد این باشد که روزه و ماه رمضان هدیه ای از سوی خداوند است آن وقت برای نعمت روزه گرفتن، شکر خدا را به بجا می آورد.

امام جمعه زهکلوت اظهار کرد: روزه راهی برای رسیدن به مقام محمود خداوند است و خوشا به حال کسانی که در این ماه فقط از حیث تشنگی و گرسنگی روزه نیستند بلکه تمام اعضا و جوارح آنها روزه است و وجود آنها به سمت خدا و دریافت برکت، رحمت و مغفرت الهی در حرکت می باشد.

وی بیان کرد: ماه رمضان تعریفی دارد و برای دستیابی به تعریف درستی از این ماه، باید توجه کنیم که معصومین علیهم السلام چه تعابیر و تعریفی از این ماه دارند و بهترین سخن و بیان در مورد معرفی این ماه، عبارت های شگفت آوری از پیامبر اکرم (ص) می باشد که در خطبه شعبانیه آمده است.

حجت الاسلام بامری ابراز کرد: پیامبر اکرم (ص) در خطبه شعبانیه می فرماید؛ رمضان، ماه برکت، رحمت و مغفرت است و آغاز این ماه همراه با برکت، وسط آن با رحمت و پایانش نیز با مغفرت و آمرزش الهی همراه است.

امام جمعه زهکلوت ادامه داد: به فرموده حضرت، رمضان ماه خداست و این دلیلی بر بزرگی و عظمت این ماه است بنابراین باید از ماه رمضان، این فرصت بی نظیری که خدا در اختیار ما قرار داده است، به درستی استفاده کرده و راه بهشت و رضوان الهی را بر خود هموار کنیم.

وی بیان کرد: عده ای ماه رمضان را ماه سختی ها، رنج ها و مشقت ها تصور می کنند و برای عده ای دیگر  رفت و آمد این ماه با سایر ماه های سال تفاوتی ندارد و همچنان به خوردن، آشامیدن و خوابیدن در این ماه ادامه می دهند اما هستند عده ای که این ماه را فرصت طلایی برای بندگی کردن خدا می دانند.

 

حجت الاسلام بامری عنوان کرد: در انتهای ماه رمضان ممکن است از جمله های حسرت باری همچون ای وای ماه رمضان چه زود تمام شد زیاد بشنویم، بعضی این گونه در حسرت از دست دادن فرصت های طلایی بندگی در این ماه، ناراحت هستند اما گروهی چه بسا با اتمام ماه رمضان خوشحال شوند و عده ای نیز بی تفاوت باشند.

امام جمعه زهکلوت اظهار کرد: برای این که کمتر حسرت از دست دادن فرصت های طلایی بندگی این ماه را داشته باشیم باید از هم اکنون که در ابتدای این ماه هستیم اعمال این ماه را به درستی انجام دهیم و از لحظه لحظه این ماه برای بندگی خدا بهره ببریم بنابراین پیشنهاد می کنم به قسمت اعمال ماه مبارک رمضان در مفاتیح الجنان مراجعه کنید و از نماز ها، ذکرها و قرائت سورهای قرآن، استفاده کنید.

وی تاکید کرد: ان شاءالله با انجام این اعمال و ترک گناه بعد از اتمام ماه رمضان تغییرات زیادی در اعمال و رفتار ما به وجود آمده باشد که این تغییرات با عمل به دستورها و بندگی خدا حاصل می شود.

 

حجت الاسلام بامری در خاتمه ابراز کرد: بیاییم در لحظه لحظه ماه رمضان، سحرها و افطار ها، در مناجات ها و برنامه های معنوی یکدیگر را یاد کرده و برای سلامتی و تعجیل در فرج امام زمان(عچ)، سلامتی مقام معظم رهبری، مسلمانان، شیعیان، رفع گرفتاری ها و بلاها از جوامع بشری دعا کنیم و از خداوند بخواهیم که این ماه را زمینه تقرب ما به سمت خودش قرار داده و ما را جزو بندگانی قرار دهد که در پایان ماه رمضان از لحاظ معنوی و روحانی رشد و ارتقا داشته و از بخشیده شدگان باشیم.

کد خبر 920426

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha