دکتر «مریم نواب زاده» به خبرنگار شبستان گفت: روزه ایمنی بدن را زیاد میکند و ایمنی خوب بدن، باعث مقابله بدن با ویروس می شود.
پزشک و محقق طب اسلامی با اشاره به اینکه روزه، مزاج بدن را گرم و خشک میکند، افزود: جبران مایعات بدن، نکته ای بسیار مهم در روزهداری در شرایط فعلی شیوع کرونا ویروس است که وجود مایعات کافی در بافتها، در بیماریهای ویروسی ضروری است.
وی با تاکید براینکه روزهداری در شرایط کنونی جامعه و اپیدمی کرونا برای افراد سالم ممانعتی ندارد، ادامه داد: مبتلایان به کووید ۱۹ برای روزهگرفتن باید با پزشک خود مشورت کنند.
دکتر نواب زاده گفت: روزهداری اثرات دیگری بر فاکتورهای بیوشیمیایی خون دارد؛ به عنوان مثال باعث کاهش چربی خون، کاهش اسیداوریک، افزایش ادبیونکتین و افزایش بیان ژن سیرتوئین ۱ (عاملی برای مهار التهاب) میشود.
وی در ادامه توصیههایی به روزهداران با توجه به شرایط موجود در جامعه «شیوع کرونا» کرد و اظهار داشت: افطار با یکی دو فنجان نوشیدنی گرم و کمی شیرین آغاز شود (شربت عسل گرم، چای کمرنگ، شیر گرم، آبجوش با سکنجبین گرم با یک یا دو عدد خرما، انجیر با کمی کشمش) آغاز شود و پس از آن با کمی از سوپهای رقیق حاوی گشنیز، شلغم، هویج و پیاز و بعد کمی نان و پنیر با سبزی (نعنا و پونه) تناول شود.
این محقق طب اسلامی همچنین بر پرهیز از افطار با مایعات خنک، نوشیدن یکبارهی حجم زیادی از مایعات، استفاده از هندوانه یا خریزه در هنگام افطار، مصرف خوراکیهای سنگین، بسیار شیرین و چرب مانند زولبیا، بامیه، آش رشته، نسکافه و قهوه تاکید کرد.
وی با بیان اینکه در وعده سحر باید از غذاهای انرژی زا و ریزمغذیها استفاده شود تا ضمن اینکه یبوست ایجاد نکند، برای سیستم ایمنی بدن مفید باشد، گفت: غذاهایی از قبیل اسفناج، کدو، آلوخورشتی، لوبیا سبز، زرشک، گوشت مرغ همراه با برنج یا نان سنگگ برای وعده سحر توصیه میشود.
وی بیان کرد: سرخکردنیها، خوراکیهای شور، غذاهای پر ادویه و عطش آور مانند ماهی و بادمجان، باقلا و نخود از لیست غذاهای سحر باید حذف شوند.
به گفته دکتر نواب زاده، نوشیدن یکباره مایعات زیاد در سحر موحب سوء هاضمه و نفخ میشود و معمولا یک یا دو ساعت بعد، تمام مایعات اضافی از راه ادار خارج میشود.
این محقق طب اسلامی با اشاره به اینکه هیچ مطالعهای ثابت نکرده که حمایتهای تغذیهای در پیشگیری یا درمان کووید ۱۹ موثر است، افزود: از آنجایی که این بیماری واکسن ندارد، حمایتهای تغذیه ای برای افزایش ایمنی بدن منطقی است و مصرف خوراکیهای حاوی آنتی اکسیدان و ریزمغذیها (مانند ویتامینها و مواد معدنی) مفید هستند.
وی به روزهداران توصیه کرد در این ماه مبارک که جامعه با بیماری کرونا دست و پنجه نرم میکند، فعالیتهای بدنی را در بیرون از منزل محدود کرده و با ماندن در خانه هم از کم شدن آب بدن و هم از کرونا در امان بمانند.
نظر شما