«علی عرب نژاد» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند در خصوص برنامه کشوری غربالگری، تشخيص و مداخله زودهنگام شنوايی نوزادان و شيرخواران اظهار داشت: اين برنامه به منظور كشف نقائص شنيداری و انجام مداخله زود هنگام از بدو تولد نوزادان و شيرخواران در بستر بیمارستان ها انجام می گيرد كه طی سه مرحله غربال، تشخیص و مداخله انجام می شود.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی در ادامه بیان کرد: این برنامه از نیمه دوم 87 با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بیرجند و اداره کل ثبت احوال استان در حال اجرا است و در سال گذشته برای اجرای این برنامه در استان اعتباری بالغ بر 5میلیارد و 860 میلیون ریال هزینه شد.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته 15 هزار و 461 نوزاد در خراسان جنوبی به دنیا آمدند، افزود: از این تعداد 15 هزار و 432 نوزاد یعنی 99.8 درصد تحت پوشش برنامه غربالگری قرار گرفتند و 25 کودک کم شنوا در سال 98 شناسایی شد که در نوبت کاشت حلزون و دریافت سمعک قرار گرفته اند.
عرب نژاد به برنامه کشوری آموزش، آگاه سازی و پیشگیری از معلولیت ها اشاره کرد و گفت: هدف از اجرای این برنامه ارتقاء سواد سلامت جامعه دانش آموزی و افزایش سطح آگاهی دانش آموزان و والدین آن ها در خصوص پیشگیری از معلولیت ها است.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی ادامه داد: این طرح از سال 95 به صورت متمرکز در بستر مدارس دوره دوم متوسطه سطح استان (دانش آموزان پایه دهم و یازدهم) با همکاری اداره کل آموزش و پرورش استان اجرا می شود و در سال گذشته 13هزار و 641 دانش آموز و یک هزار و 71 نفر از والدین در استان تحت پوشش این طرح قرار گرفتند و برای اجرای این طرح در استان سال گذشته اعتباری بالغ بر یک میلیارد و 428 میلیون ریال هزینه شد.
نظر شما