«مهدی زارع» با بیان اینکه کاهش قیمت نفت از تبعات ویروس کرونا بوده است، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در لارستان گفت: شیوع ویروس کرونا باعث شد بسیاری از کشورهای دنیا خود را قرنطینه کنند و این امر سبب شد شرکتهای نفتی و کمپانیهای تجاری دست به کاهش فعالیت و تولید بزنند.
رئیس دانشگاه آزاد لارستان ادامه داد: صنایع بینالمللی به دلیل اینکه راکد یا نیمهتعطیل شدهاند، تقاضا برای خرید نفت کاهش پیدا کرده و طبعاً قیمت هم افول میکند.
کارشناس مسائل سیاسی، بیشترین لطمه از کاهش قیمت نفت را متوجه کشورهای حوزه خلیج فارس دانست و افزود: ویروس کرونا باعث شد عربستان سعودی و دیگر کشورهای عربی که به شدت به نفت متکی هستند و اقتصاد آنها نفتی است، ضربات مهلک و سنگینی بخورند و تداوم آن ممکن است باعث اتفاقات بزرگتری در کشورشان بشود.
وی با بیان اینکه در آمریکا نیز قیمت نفت منفی شده است، بیان کرد: آمریکا که کشور کاپیتالیستی است و در آنجا سرمایه محوریت دارد و از سویی صادرکننده اقلام و کالاهای متعدد است نیز از بیماری کرونا و عدم صدور نفت ضرباتی را خورده است.
این استاد دانشگاه با اشاره به تبعات کرونا در اروپا تصریح کرد: تجارت بینالمللی کشورهای اروپایی هم دچار اختلال شده که آنها نیز از این قضیه لطمه میبینند، اما کشورهای واردکننده نفت مانند هند و چین از پایین آمدن قیمت نفت، بیشترین بهرهبرداری را خواهند برد.
زارع با اشاره به اینکه ایران سعی کرده در زمان کرونا به فعالیتهای درونزا بپردازد، گفت: تحریمهایی که طی سالیان گذشته علیه جمهوری اسلامی ایجاد و در کنار آسیبهایی که به اقتصاد کشور وارد شد، ایران را واکسینه کرد و در برابر بسیاری از مشکلات و ناملایمات به گونهای ایمنسازی شد.
این تحلیلگر مسائل سیاسی خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران در این بحبوحه شاید جزو نوادر کشورهایی باشد که کمترین آسیب و بیشترین سود را از پایین آمدن قیمت نفت خواهد برد که آن تضعیف دشمنان منطقهای و بینالمللی ایران با قدرت بیشتری ادامه پیدا خواهد کرد.
نظر شما