به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گلپایگان، کارخانه بازیافت گلپایگان که سهام دارآن چهار شهرداری گلپایگان، گوگد، گلشهر وخوانسار و یک دهیاری است، 15 سال پیش در 7 کیلومتری روستای خم پیچ، مکانی میان دو شهرستان گلپایگان و خوانسار با زیر بنایی 2 هزار و 340 متر در نظر گرفته و ساخته شد و دستگاه های آن از شرکتی ایتالیایی خریداری شد اما این کارخانه تا کنون خاک می خورد و پسماندها بدون هیچ بازیافتی دفن می شوند.
این کارخانه که در فروردین سال 98 وعده جذب و اختصاص 5 میلیارد تومان را گرفته بود و قرار بود در دهه فجر سال گذشته به بهره برداری برسد، با عدم تخصیص بودجه مناسب، این امر محقق نشد.
محل دفن پسماند شهرستان گلپایگان که ابتدا در محل پشت پارک جنگلی تعریف شده بود با تشخیص اداره محیط زیست که در حومه شهری قرار دارد، در اوایل مهرماه سال 97 به منطقه ای از دشت شمال گلپایگان با مجوز اداره محیط زیست استان اصفهان انتقال یافت اما انتشار زباله ها در دشت شمال، مردم شهر گلشهر را نگران کرد تا جایی که خواستار جابه جایی محل دفن پسماندها شدند.
دادستان شهرستان گلپایگان برای حل این مشکل ورود کرد و به مدیران پسماند شهرستان تا اول اردیبهشت مهلت رسیدگی به اشکالات محل دفن زباله را داد.
«حسین یارمحمدیان» در حاشیه کلنگ زنی پارکینگ طبقاتی بازار در سوم اردیبهشت ماه با تاکید بر حفظ محیط زیست و با تاکید بر قانونی بودن دفن زباله ها در دشت شمال که با مجوز اداره محیط زیست استان اصفهان و نظارت شبکه بهداشت صورت گرفته است، مصوبه شورای تامین شهرستان را نیز رسانه ای کرد که به شهرداران شهرستان گلپایگان و کارخانه بازیافت فرصت 40 روزه پس از بازدید اعضای شورای تامین از محل دفن در روز سوم اردیبهشت داده است که اشکالات دفن زباله که از گذشته نمایان شده است را برطرف کنند.
«مهدی جمالی نژاد» نیز در حاشیه کلنگ زنی پارکینگ طبقاتی بازار از واریز 500 میلیون تومان در هفته آینده و 500 میلیون تومان دیگر در دو تا سه هفته دیگر خبر به مردم خبر داد
رئیس سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور در حاشیه بازدید از محل کارخانه بازیافت از شهرداران گلپایگان که با وجود مشکلات اقتصادی پروژه هایی را کلنگ زنی یا آماده بهره برداری کردند، تشکر و قدردانی کرد.
وی به بازدید سال گذشته خود، از این محل و پولی که وعده داده و پرداخت نشده است، اشاره کرد و افزود: تبصره ماده شش قانون شهرداری ها اجازه کمک به شهرهای فعال در حوزه پسماند را می دهد که تصویب آئین نامه آن زمان برد و دیر به تصویب رسید.
جمالی نژاد با بیان اینکه گناه جذب نشدن و راه اندازی نشدن کارخانه بازیافت بر مسئولان شهرستان نیست، تبیین کرد: چند سال باید به مساله پسماند کشور کمک می شد و گلپایگان نیز یکی از این شهرهای نیازمند کمک در پسماند است و با تصویب آئین نامه اجرایی در سال گذشته، دست سازمان شهرداری ها برای کمک باز شد و درواقع مشکل تصویب آئین نامه بود.
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور با یاد آوری اینکه با راه اندازی کارخانه بازیافت چهار شهر گلپایگان، گلشهر، گوگد و خوانسار از آن بهره می برند، بر واریز کمک یک میلیارد تومانی سازمان شهرداری ها به حساب کارخانه بازیافت گلپایگان تاکید کرد.
وی در خصوص راه اندازی تجهیزات کارخانه نیز با بیان اینکه برای بازبینی، بررسی و بازیابی تجهیزات متخصصانی فرستاده خواهند شد تا در راه اندازی دستگاه ها و رفع مشکلات آنها کمک کنند و در پایان برای افتتاح و راه اندازی کارخانه تا پایان سال جاری اظهار امیدواری کرد.
«مهدی غلامی» نیز در تماس تلفنی با استان اصفهان از حل شدن مشکل زمین کنار کارخانه بازیافت به مساحت ۱۰ هکتار با هماهنگی اداره منابع طبیعی استان در اولین جلسه ماده 21 استان و در قالب طرح توسعه خبر داد.
کارخانه بازیافت گلپایگان با اظهارات مدیران پسماند نیاز به 8 میلیارد تومان دارد و حال مردم شهرستان گلپایگان و خوانسار منتظر هستند که این بار که مشکل آیین نامه ای نیز حل شده است، پس از 15 سال، به صورت واقعی شاهد افتتاح و بهره برداری از آن باشند./
نظر شما