تنها حلقه مفقوده ظهور شکل گیری امت واحده است

حجت الاسلام مهدوی ارفع با اشاره به اهمیت تحقق تکلیف تناصح و تعاون در جامعه گفت: تنها حلقه مفقوده ظهور شکل گیری امت واحده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز، « حجت الاسلام حمیدرضا مهدوی ارفع» در حسینیه فضای مجازی که شامگاه چهارشنبه ۳ اردیبهشت برگزار شد گفت: هر نوع خیر و خوبی که بخواهید در جامعه رخ دهد منوط به تحقق یک مقدمه است و آن رابطه امام و امت و امت با امام است. براین اساس تکلیفی را برعهده ما گذاشتند که اولا خیرخواه و متذکر هم باشیم. اینکه همدیگر را فردی، گروهی و جمعی نصیحت کنیم که حقوق امام را باید پرداخت و پس از تناصح، اشاره شد به تعاون. اینکه به یکدیگر کمک کنید تا هرکس آن تکلیفی را که دارد عمل کند.

دبیرنهضت جهانی نهج البلاغه خوانی با اشاره به اهمیت تحقق تکلیف تناصح و تعاون در جامعه افزود: تنها حلقه مفقوده ظهور شکل گیری امت واحده است.

وی با اشاره به اهمیت توجه به تکلیف تناصح و تعاون مطرح کرد: در جریان تکلیف تناصح و تعاون، حلقه های متراکم و گسسته از هم که به ظنّ خود دیندار هستند، به واسطه این نگاه امیرالمونین(ع) به صورت امت واحده تبدیل شوند؛ این امر تولید قدرت می کند.

این استاد نهج البلاغه خوانی افزود: با تحقق اجرای تکلیف تناصح و تعاون براساس خطبه 216 حضرت علی(ع) در نهج البلاغه شریف، از انسان های دیندار امت واحده و جامعه دیندار درست می شود. کارهایی است که به صورت تک نفره هم پیش می رود مثل معبر باز کردن و یا در زمینه های فرهنگی که فرد آنقدر تلاش کند که بتوان او را به عنوان اسوه نامید. اما چیزهایی است که به صورت تک نفره جواب نمی دهد و باید به صورت یک قدرت بزرگ عمل کرد. راه آن این است که امیرالمومنین(ع) می فرمایند.

تفاوت جبهه حق با باطل بودن امام و نبودن امت است

دبیرنهضت جهانی نهج البلاغه خوانی مطرح کرد: زمانی که یاران واقعی در رکاب امام جمع شدند آن زمان است که حرکت و اتفاق واقعی در جهت جبهه حق معنا پیدا می کند.

حجت الاسلام مهدوی ارفع توضیح داد: تفاوت جبهه حق با باطل این است که امام هست ولی امت به معنای یاران نیست. هرکجا که یاران امام، ایشان را همراهی کردند موفقیت و پیروزی به دست آمده است.

این استاد نهج البلاغه خوانی بیان کرد: بر شما است که یکدیگر را نیکو نصحیت کنید (تناصح) و یکدیگر را یاری کنید (تعاون)، درست است که کسی نمی تواند حق خدا را ادا کند، لاکن به مقدار توان باید حقوق الهی را رعایت کند.

وی با بیان اینکه یکی از واجبات الهی یکدیگر را به اندازه توان نصیحت کردن و یاری کردن یکدیگر است بیان کرد: امیرالمومنین (ع) در نامه ۴۵ نهج البلاغه خطاب به عثمان بن حنیف می فرمایند: « شما نمی توانید مانند منِ علی باشید ولی به همان اندازه که می توانید اصول را رعایت کنید».

مقدمه شکل گیری امت واحده از زبان امیرالمومنین(ع)

دبیرنهضت جهانی نهج البلاغه خوانی افزود: در نامه ۴۵ نهج البلاغه حضرت علی (ع) از امت درخواست یاری و معاونت می کنند. هیج کس هرچند قدر او در حق بزرگ و ارزش او در دین بیشتر باشد، بی نیاز نیست که او را در انجام حق یاری رسانند. حتی اگر حضرت علی(ع) باشد. در مقابل هیچ کس اگر چه مردم او را خوار شمارند و در دیده ها بی ارزش باشد، کوچک تر از آن نیست که کسی را در انجام حق یاری کند یا دیگری به یاری او برخیزد.

حجت الاسلام مهدوی ارفع مطرح کرد: یعنی دستوری است از زبان مولا علی(ع) که شما چنان باید به یکدیگر اتصال داشته باشید که همه یک چرخه غنی سازی مومنین را راه بیاندازید.

وی توضیح داد: امام جامعه براساس قوه و قوتی که امت واحده ایجاد کرده است می تواند قله های مختلف پیشرفت را کسب کند.

این استاد نهج البلاغه خوانی با اشاره به فرمایش رهبرمعظم انقلاب که باید در تمام عرصه ها برای مبارزه با استکبار قوی شوید توضیح داد: وظیفه داریم در تمام عرصه ها قوی باشیم.

اگر ولی قوت پیدا کند تمام خیرات و برکات خطبه ۲۱۶ محقق می شود

دبیرنهضت جهانی نهج البلاغه خوانی با اشاره به حق و تکلیف که در خطبه ۲۱۶ امت سازی برای امام و ادای حق رهبر جامعه براساس این ۲ راهکار تناصح و تعاون بیان کرد: برای تحقق دولت حضرت مهدی(عج) هر کس به نوبه خود باید تکلیف خود را بشناسد. قوی باشد و وارد میدان شود.

 

گفتنی است، حسینیه مجازی از هر فرد با هر توان در چرخه نهضت جهانی نهج البلاغه خوانی استقبال می کند. این امر در جهت ترویج فرهنگ مطالعه و تبیین کتاب نهج البلاغه شریف و غریب است.

کد خبر 919531

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha