تعداد کانون های مساجد به‌ نسبت 80 هزار مسجد در کشور کم است

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس بر لزوم افزایش تعداد کانون های مساجد تاکید کرد و گفت: با وجود اینکه در دولت نهم و دهم تعداد این مراکز دو برابر شده، ولی این تعداد کانون‌ نسبت به 80 هزار مسجد در کشور کم است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت‌الاسلام سیدجلال یحیی‌زاده، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی درباره تاثیرات مسجد در ترویج فرهنگ دینی و اسلامی در جامعه گفت: مساجد در صدر اسلام پایگاه بزرگی برای عبادت، سیاست، بسیج افراد برای جهاد در راه خدا و رسیدگی به امور مردم استفاده می‌شد.

 

وی تاکید کرد: در این سی و چند سال بعد از انقلاب شاهد بودیم که مسجد پایگاهی علیه دشمنان بشریت و صحنه‌ای برای عبادت، کمک به محرومان و مکانی برای بسیج نیروهای رزمنده برای جهاد بوده است.


وی ادامه داد:  پیامبر گرامی اسلام(ص) در مورد فرهنگ دینی فرموده اند: «مبعوث شدن من و پیامبری من برای این بوده است که اخلاق را ارتقا دهم و تکمیل کنم» و در واقع این سخن نشان می‌دهد بعثت پیامبر(ص) در راستای احیا، تکمیل و اتمام ارزش‌های اخلاقی و فرهنگی بوده است.


 حجت الاسلام یحیی‌زاده تصریح کرد: بنابراین ما می‌توانیم بگوییم دین، مکتب و مذهب ما از همه جهات فرهنگی است و اگر به معنای خاص فرهنگ توجه کنیم و آن ملاکمان باشد، آن فرهنگ تا هنگامی که خطوط قرمز دین ما را پایمال نکند، فرهنگ دینی محسوب می‌شود.

 

این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در واقع مسجد محلی بود برای ارتباط با خالق هستی و پیوند میان مردم؛ به همین دلیل دشمنان مسجد را جایگاه اصلی‌اش دور کردند که البته با پیروزی انقلاب اسلامی، مسجد دوباره به جایگاه اصلی خودش بازگشت.


حجت الاسلام یحیی‌زاده با اشاره به ضرورت حضور مساجد در بحث‌های فرهنگی جامعه ادامه داد: اگر مساجد در بحث‌های فرهنگی جامعه اسلامی حضور نداشته باشد در واقع می‌توانیم بگوییم که بخش مهمی از مکتب ما اجرایی و عملیاتی نشده است؛ زیرا در مکتب ما مسجد دارای جایگاهی است که عمده‌ترین مباحث و مبادی فرهنگی از آنجا سرچشمه می‌گیرد.


وی اضافه کرد: اگر مسجد این حالت، هویت و ویژگی را نداشته باشد، در واقع آن بخش از فرهنگ را که اسلام نسبت به آن سفارش کرده، اجرایی نشده است.
 

نماینده مردم تفت و میبد در خانه ملت با اشاره به برگزاری هفتمین دوره جشنواره بزرگ جوانان مساجد کشور و و تاثیر برگزاری این جشنواره‌ها در ارتقا سطح آگاهی جوانان گفت: مسجد اگر فقط محل عبادت معمران، پیران و کهنسالان باشد با هویت اصلی‌اش فاصله می‌گیرد، زیرا ممکن است در پیری و کهنسالی همه عابد و زاهد شوند.


حجت الاسلام یحیی زاده ادامه داد: مسجد محلی است که قبل از اینکه محل عبادت کهنسالان و پیران باشد، محل حضور جوانان، نوجوانان و نسل جدید برای آشنایی با معارف دینی است که برگزاری چنین جشنواره‌هایی می‌تواند بسیار بر میزان حضور جوانان در مساجد موثر باشد.


وی تاکید کرد: با برگزاری این جشنواره‌ها، مساجد با یکدیگر در زمینه جلب و جذب بیشتر جوانان رایزنی و هم‌فکری می‌کنند و بیشتر به دنبال مخاطبان و نسل‌های جدید می‌روند تا این انقلاب و اسلام برای این مملکت پایدار بماند.


وی گفت: قطعا باید در برگزاری این جشنواره‌ها به همکاری همه دستگاه‌های کشور برای ترویج و اشاعه فرهنگ دقیق و حقیقی مسجد در بین جوانان توجه شود.


عضو کمیته ورزش کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر نقش کانون‌های فرهنگی‌هنری مساجد کشور در ارتقا سطح فرهنگ جامعه و به‌ویژه جوانان، یادآوری کرد: متاسفانه کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور به دلیل کمبود اعتبارات مالی و بودجه‌ای، هنوز آن نقشی را که باید داشته باشند نتوانسته‌اند به درستی ایفا کنند.

 

افزایش اعتبار کانون های مساجد در سال 91 
وی اظهار کرد: درست است تعداد کانون‌های فرهنگی‌هنری مساجد کشور در دولت نهم و دهم 2 برابر شده است، ولی این تعداد کانون‌ نسبت به 80 هزار مسجد در کشور کم است.


وی خاطرنشان کرد: در گذشته برای تهیه کتاب و کارهای فرهنگی و مسایلی از این قبیل به هر یک از کانون‌ها حدود یکصد هزار تومان کمک مالی صورت می‌گرفت، اما در طول دو سه سال اخیر این مبلغ چند برابر شده است، ولی این مبلغ هنوز هم به نسبت فعالیتی که در مسجد صورت می‌گیرد، بسیار کم است.


حجت الاسلام یحیی زاده با تاکید بر ضرورت افزایش بودجه کانون‌ها تاکید کرد: بهتر است دولت در این زمینه قدم بردارد و مجلس نیز همکاری لازم را با دولت برای تصویب و افزایش بودجه کانون‌های فرهنگی‌هنری مساجد کشور داشته باشد.

 

بنابرگزارش ستاد خبری دبیرخانه دایمی جشنواره بزرگ عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: افزایش بودجه کانون‌های مساجد یعنی گسترش فعالیت‌های فرهنگی آنها در کشور که نتیجه آن افزایش تعداد جوانان مسجدی است.


وی گفت: کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در صدد است که در بودجه سال 91 اعتبارت این کانون‌ها را افزایش دهد و امیدواریم بودجه به گونه‌ای تنظیم شود که قدرت مانور کمیسیون فرهنگی در این زمینه زیاد باشد و ما کار موثری را با افزایش بودجه برای جوانان انجام دهیم.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 91949

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha