الزامات، ظرفیت ها، حساسیت ها و شیوه های حضور مبلغان در فضای مجازی

جعفری با بیان اینکه پیام رسان های موجود جغرافیای جدید تبلیغی برای مبلغان محسوب می‌شود به تشریح الزامات، حساسیت ها و شیوه های حضور مبلغان در فضای مجازی پرداخت.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، «اباذر جعفری»  در نشست مجازی توجیهی مبلغان رمضان دفتر تبلیغات اسلامی که عصر امروز(چهارشنبه 3 اردیبهشت) به صورت زنده پخش شد، با اشاره به تعطیلی تبلیغ حضوری برای طلاب اظهار داشت:با توجه به این که تبلیغ امسال ماه مبارک رمضان به صورت مجازی برای مبلغان فراهم است توجه به نکاتی در این زمینه ضروری است.

 

مدیرکل تبلیغ تخصصی دفتر تبلیغات اسلامی با بیان این که تبلیغ حضوری برکت خاص خودش را دارد، افزود: یکی از وظایف هر متدینی رسیدن به محضر عالم است و بر علما نیز فرض است که دین خود را به اسلام ادا کرده که بهترین عرصه آن تبلیغ چهره به چهره و انتقال دانش و معارف است.

 

وی بیان داشت: در  عین حال با توجه به شرایطی که به وجود آمده و فاصله گذاری اجتماعی که باید رعایت کنیم از یک سو و از سوی دیگر با توجه به پیشرفت ها و لزوم استمرار تبلیغ در فضای مجازی و این که همیشه فرصت سفر کردن نداریم با فضای مجازی در هر لحظه می توانیم وظیفه خود را انجام بدهیم، بنابراین همین دو عامل باعث شده تا بتوانیم از ظرفیت های فضای مجازی در این عرصه استفاده های شایسته ای داشته باشیم.

 

جعفری با تأکید بر این که انواع ظرفیت های ابزارهای نو پدید وجود دارد، یادآور شد: شناخته شده ترین راه، تبلیغ رسانه ای و ارتباط تصویری با مخاطبان علاقه مند به استفاده از نکات بیان عالمان دین است که خیلی هم پرگسترده است ولی باید بدانیم که این ارتباط یک ارتباط یک سویه بوده و از برکاتی محروم است.

 

وی اضافه کرد: باید توجه داشته باشیم که این ظرفیت رسانه ای مغتنم است و دفتر تبلیغات اسلامی نیز زمینه پخش زنده اینترنتی را برای مبلغان فراهم کرده و آنها می‌توانند برنامه خود در جدول پخش قرار بدهند و هم به مخاطبان مرسوم خود اطلاع رسانی کنند و هم در سامانه بیان سایت بلاغ به عموم مردم مطالب خود را انتقال بدهند، اما در این محیط های داخلی می‌توان با کامت و نظر دادن یک تعاملی هم داشت ولی در عین حال محدودیت های خاص خودش را دارد.

 

مدیرکل تبلیغ تخصصی دفتر تبلیغات اسلامی با بیان این که مهمترین بخش تبلیغ غیر حضوری، تبلیغ مجازی است، عنوان کرد: این نوع تبلیغ، کم مؤونه و در دسترس همگان است و با تحول در شبکه های پیام رسان می‌توان گفت پر استفاده ترین مسیر استفاده مردم است که روحانیت از آن باید استفاده کنند.

 

جعفری خاطرنشان ساخت: یکی از مزایایی که عمده پیام رسان ها دارند تنوع بسیار زیاد است چراکه اشکال گفت‌وگو های چند نفره و محدود و حتی کانال های اطلاع رسانی محدودیت ندارد و مطالب کوتاه و بلند با محتوای صوتی و تصویری آنلاین و آفلاین در آن وجود دارد، بنابراین کارکردهای فضای مجازی در امر تبلیغ برجسته است، از این رو شما مبلغان می توانید کلاس آنلاین درست کنید و کمپینی را برای یک امر راه بیاندازید همچنانکه شاهد هستید که کارهای خیر و امدادهای اجتماعی به تعبیر رهبر معظم انقلاب همدلی مؤمنانه در همین فضا دنبال می‌شود.

 

وی تصریح کرد: با وجود کانال ها و شبکه های پیام رسان بیراه نیست که بگوییم که این شبکه ها مناطق تبلیغی در جغرافیای فضای مجازی هستند و باید از این جغرافیای جدید استفاده کنیم.

 

مدیرکل تبلیغ تخصصی دفتر تبلیغات اسلامی با بیان این که مبلغان در این فضا دو نقش می‌توانند داشته باشند، گفت: یکی تأسیس کانال و و گروه و نقش دیگر این است که این زحمت را به کسان دیگر بدهد و خود در عرصه تولید محتوا و اراه محتوای تبلیغی و عرصه کارشناس دینی وارد شده و وقت خود را کمتر صرف ایجاد و مدیریت کانال و گروه کنند بلکه در گروه های فامیلی و هرجایی که ظرفیت دارد به عنوان یک کارشناس و مبلغ دین استفاده کنند و محتواهای مناسب را ارائه کنند.

 

وی با بیان این که آموزش های تخصصی در فضای مجازی ویژگی های خاص خودش را دارد، عنوان کرد: اولا در حافظه ماندگار است و هیچ حرکت ما در فضای مجازی از بین نمی رود چون هر پست و هر صفحه ای و هر کامنتی که می گذاریم و هر بازدیدی که داریم در فضای مجازی ثبت می‌شود که یا در دسترس مدیران است یا عموم از آن خبر داند، بنابراین از شخص ما و هم شخصیت دینی و تبلیغی ما یک نماد و بروزی را ایجاد می‌کند که باید مراقب این شخصیت باشیم.

 

جعفری خاطرنشان ساخت: روحانی و مبلغ در فضای مجازی باید چهره موجه و مرجع داشته باشد به همین منظور نکاتی در کنار شناخت رسانه و سواد فضای مجازی باید رعایت کنیم ،از جمله از مواردی که باید اجتناب کنیم زود قضاوت کردن و داشتن سعه صدر، به کار بردن لحن و ادبیات سخیف، انتشار و بازنشر مطالبی که صحت و سقم آن مطئمن نیستیم و کپی کردن صرف مطالب است.

 

وی اضافه کرد: در مواردی که مشورت می‌شود و در خصوصی سؤالی پرسیده می‌شود، آن را در فضای عمومی گروه و کانال و سایت مطرح نکنیم چون به اعتماد کاربران صدمه می زند و از جمله نکات ایجابی نیز همین است که ادبیات خود را متناسب با سطح مخاطب تغییر داده و باید محتواهای خود را خارج از مطالب پیچیده و حد سواد مخاطبان ارائه کنیم.

کد خبر 919430

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha