سلفی گری؛ سنی های تندرو  یا دشمنان اسلام

با وجود جنگ تبلیغاتی گسترده وهابی ها علیه شیعیان، اسناد موجود از اقدامات این گروه نشان می دهد آنها با تمام مسلمانان مخالف هستند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، با وجود تلاشهای سلفی ها برای اظهار پیوستگی خود با مذهب اهل تسنن، این روزها فاصله میان سنی ها و سلفی ها افزایش پیدا کرده و به اقدامات نظامی رسیده است. سلفی ها در اولین مرحله با عنوان دفاع از ارزشهای اهل تسنن در برابر گسترش تشیع، اقدام به فریب سنی ها در عراق کردند که پس از مدتی حقیقت آشکار شد و مشخص شد که عقاید آنان با عقاید اهل تسنن معتدل متفاوت است و این اختلافات از آنجا ناشی می شود که فقه سلفی همگام با عصر کنونی حرکت نمی کند و با روح اسلام پیوندی ندارد و از بعد انسانی میل به افراط گرایی، قتل، کشتار و تکفیر دارد و این امر نشان می دهد که سلفی ها نه تنها با شیعیان بلکه با اهل تسنن نیز مشکل دارند و این امر ناشی از این است که آنان اصلا مسلمان نیستند.
هم اکنون عربستان به دلیل اعتقاد به وهابیت مدتهاست که با مشکل مواجه است و حتی متفکران، نویسندگان و روزنامه نگاران نیز از آن در امان نیستند و میکی موس نیز از این اقدام وهابیها در امام نبوده است، مفتی های وهابی عربستان هر روز با صدور فتواهای عجیب و غریب به نابسامانی این وضعیت دامن زده اند.
دایره نابسامانی در فتواهای مذهب سلفی همچنین به حدی رسیده است که جوانان حوزه دینی وهابیت به تبعیت از مفتی های خود ریختن خون مسلمانان را مباح می دانند در حالی که علم حقیقی به این امر ندارند و دین ثابتی ندارند و با این تزلزل نیز هر روز فتوا صادر می کنند.
می توان گفت با وجود اینکه مذهب سلفی دائما گرایش خود را به مذهب اهل تسنن در دفاع از صحابه و همسران پیامبر اکرم(ص) نشان می دهد، ولی در واقع حقیقت چیزی ورای اینهاست، اهل تسنن عراق سلفی ها را از مناطقی که بر آنها سیطره داشتند، بیرون کردند و این اقدام در کشورهای عربی بعد از بهار عربی اتفاق افتاد، مثلا اخوان المسلمین در ابتدا به فکر همپیمانی با سلفی ها بود و پس از آنکه از اختلاف فکری و عقیده ای آنها آگاه شد از این امر صرفنظر کرد.
بر خلاف آنچه که سلفی ها نشان می دهند که دشمنی اصلی شان با شیعیان است، ولی واقعیت دیگر این است که آنها با اهل تسنن در جنگ هستند و نمونه های آن کشتار سنی ها به دست وهابی ها در سومالی، افغانستان و یمن است. سلفی ها در عراق با لباس اهل تسنن دست به کشتار مردم می زنند تا اقدام خود را توجیه کنند. با وجود این به مرور زمان درصدد این اختلافات را در میان اهل تسنن و سلفی ها در کشورهای عربی بیشتر خواهیم دید.
سلفی به گروهی از مسلمانان اهل سنت گفته می‌شود که تنها راه نجات مسلمانان را بازگشت به قوانین قرآن و سنت طبق فهم «سلف صالح» می‌دانند. این گروه با هرگونه پیروی از شاخه‌های گوناگون دین و کیش‌گرایی مخالفند و معتقدند که هر مسلمان به راحتی می‌تواند با مراجعه مستقیم به قرآن و سنت دینش را بیاموزد.
سلفی‌ها که بسیاری آنها را به تندروی متهم می‌کنند، پایتخت اصلی شان کشور عربستان است. گاهی به آنان وهابی گفته می‌شود اگر چه کسانی که خود را سلفی می‌خوانند منکر وجود گروهی به نام وهابی هستند.بنابر گزارش الجوار، امروزه گروهی از کسانی که در کشورهای غربی به اسلام می گروند، به افکار این روش فکری عقیدتی گرایش پیدا می‌کنند.
یکی از جریان های انحرافی که در قرون میانی به تدریج در حوزه اندیشه و مذاهب اسلامی اثر گذاشت و خط فکری جدیدی را بنیان نهاد جریان سلفی گری است که در عصر اخیر نه به عنوان یک مکتب فکری خاص با یک سلسله اصول و فروع عقیدتی بلکه به شکل یک جریان گذشته گرای فکری با یک ساختار سیاسی ویژه شناخته می شود.

 

 

 

 

 

 

پایان پیام/
 

 

 

کد خبر 91885

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha