نرگس مجیدی نسب، یکی از اساتید جامعه الزهرا(س) قم، امروز(12دی) با اشاره به برگزاری برنامه های عزاداری برای امام حسین(ع) در هیئات، این گونه مراسم و برنامه ها را در جهت برانگیختن احساسات خوب و موثر دانست و به خبرنگار شبستان گفت: این برنامه ها در حد شعار است، ولی اگر در حد شعور باشد راهگشا می شود.
وی ادامه داد: به عبارتی این گونه مراسم باید در عین داغ کردن احساسات، به پختگی افراد نیز کمک کند و این پختگی در نتیجه فهم دقیق هدف قیام عاشورا و حادثه کربلا محقق می شود.
وی در ادامه افزود: این وظیفه هدایت و راهنمایی مردم در جامعه، بر عهده علماست و خداوند از آنان این بیعت را گرفته است، البته برای رسیدن به این پختگی اراده خود افراد نیز شرط است.
مجیدی نسب، در این باره اظهار داشت: این هدایت و راهنمایی از طرق مختلف امکان پذیر است مانند تبلیغ چهره به چهره و انجام مناظره و روش های دیگر؛ اما نکته مهم این است که علما به دلیل منافع دنیایی سکوت نکنند و از بیان حقایق پروا نداشته باشند، زیرا این آگاه سازی جامعه وظیفه شرعی و دینی آنان است و نباید به دلیل قضاوت عوام، این وظیفه دینی خود را فراموش کنند.
این استاد جامعه الزهرا(س)، اظهار نظر خواص راجع به یکدیگر را در جهت شفاف سازی مسیر و روشن شدن مواضع موثر و مفید عنوان کرد و یاد آور شد: اگر خواص راجع به یکدیگر اظهار نظر کنند، می تواند به روشن شدن مسیر کمک کند و مردم نیز راه و مسیر درست را شناسایی کرده و راحت تر در این مسیر گام بر می دارند.
این پژوهشگر، دقت در سخنان اخیر مقام معظم رهبری را حائز معیارها و شاه کلیدهای لازم برای حسینی بودن عنوان کرد و گفت: مقام معظم رهبری، بصیرت و عمل به موقع و به هنگام را از مولفه های هدایت و دوری از انحراف عنوان می کنند، بصیرت به شناخت راه و نشانه های موجود در مسیر کمک می کند، همچنین انجام عمل در زمان مناسب آن، ارزش دارد، زیرا در غیر این صورت جزو توابین می شویم.
مجیدی نسب، ولایت مداری را از شاخصه های هدایت در روزگار کنونی ذکر کرد و افزود: ما معتقدیم که ولی فقیه نایب امام زمان است، به همین دلیل تبعیت، یاری و همراهی ایشان نشان می دهد که اگر در زمان امام حسین(ع) هم بودیم در زمره یاران ایشان می شدیم بنابراین نه باید عقب ماند و نه جلوتر از ولی فقیه حرکت کرد.
این استاد تاریخ، با اشاره به حضور افرادی مانند حبیب ابن مظاهر در جمع یاران امام حسین(ع)، اظهار داشت: حبیب هیچ گاه از آن نشانه هایی که رسول اکرم(ص) و حضرت علی(ع) برای مردم بیان می داشتند؛ چشم برنداشت و برای همین هم راه را گم نکرد، اما افرادی نظیر سلیمان بن صرد از قافله کربلا عقب ماندند و این اشتباهی بود که به واسطه فراموشی آن نشانه های هدایت به وجود آمد.
پایان پیام/
نظر شما