به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، بررسی آخرین وضعیت شیوع کرونا در کمیسیون بهداشت مجلس، دولت باید متولی ساماندهی کمک های مردمی باشد، ارز ۴۲۰۰تومانی برای حفاظت از معیشت مردم اختصاص پیدا می کند، عملیاتی شدن جهش تولید نیازمند حمایت از سرمایه گذاری از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در دوشنبه اول اردیبهشت ماه است.
وقفهای در روند کار آموزش و انجام ماموریتهای ارتش بوجود نیامده است
امیر سرتیپ «علیرضا شیخ» درباره روند آموزشها در مراکز آموزشی ارتش، با بیان این که مقوله آموزش در کشور به دوبخش تقسیم میشود اظهار داشت: بخشی از آموزش به صورت سراسری است که با تصمیمگیری مسئولان به صورت مجازی و از راه دور در حال پیگیری است.
معاون تربیت و آموزش ارتش تصریح کرد: آموزشهای نظامی نوعا توأم با تربیت است و در کنار متن آموزشی که به افراد ارائه میشود یکسری آرایه ادبی، نظامی در کنار آرایههای تربیتی ما به افراد تحت تعلیم ارائه میشود. به همین دلیل تربیت ما عجین با رفتار است. پس حضور فرد در محیط آموزشی و رفتاری که در این محیط دارد قسمت اعظمی از آموزش را در بر میگیرد.
وی افزود: آموزشهای ارتش برای تغییر رفتار در دانشجو است و ما معتقدیم آموزشی که تغییر رفتار ایجاد نکند کامل نیست. به همین دلیل با این نگاهی که مابه آموزش داریم آموزش از راه دور و استفاده از فضای مجازی را بر نمی تابد. ما باید در محیط نظامی کار تربیت را همراه با آموزش پیش ببریم.
امنیت تعطیل بردار نیست
امیر سرتیپ شیخ با تاکید بر اینکه با وجود گسترش کرونا در کشور، ارتش جمهوری اسلامی ایران تمامی مأموریتهای خود را به خوبی پیش میبرد، تاکید کرد: امنیت مقوله تعطیل برداری نیست. اگر ما بخواهیم از زاویه امنیتی به این موضوع نگاه کنیم در زمانی که همه دچار مشکل میشوند و مواقع بحرانی این نیروهای مسلح هستند که باید در وسط میدانِ عمل حضور یافته و مدیریت بحران کنند.
شیخ گفت: نیروهای مسلح برای اینکه بتوانند نقش خود را به خوبی در مواقع و شرایط مختلف ایفا کنند باید آموزشهای لازم را ببینند تا بتوانند به خوبی به مأموریتهای محوله عمل کنند. فلسفه وجودی ارتشها در جهان، حضور در شرایط بحرانی و مدیریت صحنه است. به همین دلیل در شرایطی که نظام آموزشی در کشور به دلیل شیوع کرونا با بعضی ملاحظات روبه رو است.
بررسی آخرین وضعیت شیوع کرونا با حضور نمکی در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس
«رسول خضری» در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: آخرین وضعیت کرونا در کشور با حضور سعید نمکی وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی امروز دوشنبه مورد بررسی قرار می گیرد.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس اظهار داشت: همچنین در این جلسه علاوه بر اعضای کمیسیون بهداشت و درمان، روسا و اعضای سایر کمیسیون های تخصصی مجلس نیز حضور خواهند داشت.
دولت باید متولی ساماندهی کمک های مردمی باشد
«داود محمدی» در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر کمک به مستمندان و افرادی که در بحران کرونا آسیب دیده اند، گفت: در حال حاضر مردم باید در صحنه حضور پیدا کنند و به همدیگر کمک کنند اما باید کمک های مردمی ساماندهی شود. در حال حاضر جسته و گریخته مردم حرکت ها و کمک هایی را به افرادی که در بحران کرونا آسیب دیده اند، انجام می دهند اما ممکن است تعدادی از مردم از این کمک ها محروم شوند. در حال حاضر کمیته امداد مکان هایی را مشخص کرده است و غذا طبخ می کنند اما ممکن است که برخی افراد برای دریافت غذا به این مکان ها مراجعه نکنند، این گونه حرکت ها باید ضمن شناسایی جامعه هدف برای ارسال کمک ها به آنان نیز برنامه ریزی دقیق داشته باشد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: کمک های مردمی باید حساب شده، دقیق و با ساماندهی به اقشار آسیب پذیر برسد و متولی این کار باید دولت باشد. دولت تلاش های خوبی را در بحران کرونا برای مقابله با بحران کرونا انجام داده است. در حال حاضر نیز برای ساماندهی حرکت های مردمی باید برنامه ریزی دقیق داشته باشد.
وی گفت: تعدادی از مردم ما تمکن مالی خوبی دارند، تعدادی حقوق بگیر هستند و در واقع مشخص است که سر ماه یک دریافتی برای امرار معاش دارند اما اقشار دیگری نیز هستند که کارگر فصلی و روزمرد هستند و در حال حاضر کسب و کارشان کامل خوابیده است، این افراد باید شناسایی شوند و افراد توانمند که تمکن مالی بالایی دارند، معرفی شوند و کمک هایی به صورت مرتب به آنها انجام شود تا ما این مرحله و این برهه را پشت سر بگذاریم.
وی با بیان اینکه کمک به هموطن و هم نوع جزو فرهنگ ایران و ایرانی است، گفت: فرهنگ دینی و سنتی مردم ایران زمین این بوده است که هر جا هموطنان و همنوع شان دچار مشکلی شده اند به کمک آنها شتافته اند. در حال حاضر نیز ما نیازمند حضور مردم در صحنه هستیم.
ارز ۴۲۰۰ تومانی برای حفاظت از معیشت مردم اختصاص پیدا می کند
«اسحاق جهانگیری» در پیام اینستاگرامی خود نوشت: ارز ٤٢٠٠ تومانی برای حفاظت از زندگی و معیشت مردم و فقط برای تامین چند قلم کالای اساسی اختصاص پیدا میکند. ما در شرایط جنگ اقتصادی چاره ای جز این نداریم، اگر در شرایط جنگ اقتصادی نبودیم به این سمت نمی رفتیم.
معاون اول رئیس جمهوری بیان کرد: ما همیشه در اقتصاد طرفدار این بودیم که محدودیت ها و دخالت های دولت را به حداقل برسانیم.
جهانگیری افزود: وضعیت ما آلان دفاع از زندگی مردم و اقشار ضعیف است و به همین خاطر ما امسال هر کیلو گندم را در مزرعه ۲۵۰۰ تومان خریدیم و پس از تبدیل آن برای آرد، هر یک کیلوی آن را ۶۶۵ تومان به نانواها می فروشیم تا نان با قیمت مناسب به دست مردم برسد.
عملیاتی شدن جهش تولید نیازمند حمایت از سرمایه گذاری است
«مسعود رضایی» در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با اشاره به نامگذاری سال 99 به نام جهش تولید توسط مقام معظم رهبری گفت: ما معتقدیم تا سرمایه گذاری اتفاق نیفتد و از سرمایه گذار و سرمایه گذاری در کشور حمایت نشود، تولید جان نمی گیرد که بخواهد جهشی در آن اتفاق بیفتد.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: مقام معظم رهبری طی سالیان گذشته شعارهای سال را اقتصادی انتخاب کرده اند اما متاسفانه در کشور در راستای عمل به این مسایل توجه ای نشد، هیچ گونه حمایتی از سرمایه گذار و سرمایه گذاری در کشور نشد، صادرات ضعیف و واردات محصولاتی که تولید داخلی داشتند، تقویت شد.
وی افزود: ما باید زمینه سرمایه گذاری خارجی و داخلی را در کشور فراهم بیاوریم، ارتباطات بین المللی مان را تقویت کنیم تا سرمایه گذار خارجی با حضور در کشور و با امنیتی که ما برایش فراهم می کنیم سرمایه گذاری را در کشور انجام دهد.
این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: وقتی ما لفظی را به عنوان یک حرکت شکلی به وجود می آوریم و می سازیم در ابتدا باید به معنا و موجودیت آن نگاه کنیم، ما می گوییم جهش تولید، جهش یعنی حرکت، حرکتی که توام با سرعت باشد. متاسفانه در حال حاضر اقتصاد ما آن قدر سالم و پویا نیست که این حرکت با سرعت انجام شود.
دستور رئیس جمهوری برای تهیه برنامه اشتغال متناسب با وضعیت کرونایی
در جلسه هیات وزیران که به ریاست حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهوری تشکیل شد، از همه دستگاه های ذیربط خواسته شد که شرایط اشتغال، کسب و کار و تولید را به حد امکان تسهیل کنند و در صورت نیاز به اخذ مصوبه از دولت، مراتب را به دولت منعکس کنند.
در ادامه همچنین وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گزارشی از بهبود رتبه کشور در خصوص تعداد مبتلایان به کرونا و میزان بهبودیافتگان آن و دو رقمی ماندن آمار مرگ و میر ناشی از این بیماری ارائه داد.
رئیس جمهور ضمن تقدیر از زحمات کادر پزشکی اظهار امیدواری کرد رقم ابتلا و مرگ و میر به تدریج منفی شود. در عین حال ضمن پر اهمیت خواندن آغاز کسب و کارها، از مردم خواست پروتکل های بهداشتی را کاملاً رعایت کنند تا مجبور به بازگشت به عقب یا شرایط قبل و تعطیلی مجدد کسب و کارها نشویم.
رئیس جمهور گفت: کرونا یک بیماری است ولیکن بیکاری یک خطر بزرگ است، نباید مرگ و میر ناشی از کرونا مهار شود ولی مرگ و میر ناشی از فقر و بیکاری راه بیفتد.
تحرکات کشورهای فرامنطقهای تحت رصد پدافند هوایی است
امیر سرتیپ «قادر رحیمزاده» به منظور ارزیابی سامانههای پدافندی ارتش و سپاه مستقر در مناطق عملیاتی غرب کشور در رأس جمعی از مسئولان و کارشناسان این قرارگاه، نیروی پدافند هوایی ارتش و نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در این منطقه حضور دارد، اظهار داشت: هدف کلی از این بازدید بررسی میزان آمادگی شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور و هماهنگی سامانههای پدافندی ارتش و سپاه مستقر در منطقه غرب کشور است.
جانشین قرارگاه پدافند هوایی کشور افزود: همچنین بررسی میزان دقت در اجرای دستورالعملهای صادره از مرکز عملیات پدافند هوایی کشور و توانمندی عملیاتی سامانهها و تجهیزات جدید و ارتقاء یافته پدافندی در حوزههای راداری، موشکی و اطلاعاتی در غرب کشور از جمله اهداف ما در این بازدید است.
رحیمزاده تصریح کرد: هرچند مشاهده آخرین وضعیت عملکرد و میزان آمادگی سامانههای پدافندی به صورت آنلاین و در لحظه توسط مرکز عملیات پدافند هوایی کشور رصد و پایش میشود، اما بازدید میدانی و دیدار با فرماندهان و کارکنان پدافند هوایی مستقر در منطقه غرب کشور به صورت صمیمانه و چهره به چهره از جمله اهداف دیگر ما در این بازدید بشمار میرود./
نظر شما