«علی اصغر خیرخواه» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان جنوب، در خصوص وضعیت کرونا در جنوب کرمان، گفت: از ابتدای اسفند سال گذشته تاکنون ۳۲ مورد قطعی ابتلا به کووید ۱۹ در جنوب کرمان گزارش شده است و چنانچه مردم کرونا را جدی نگیرند و همچنین نکات بهداشتی و فاصله اجتماعی را رعایت نکرده و از ترددهای غیر ضروری پرهیز نکنند با افزایش تعداد مبتلایان مواجه خواهیم شد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جیرفت بیان کرد: تا چند روز گذشته به نظر می رسید روند ابتلا به کرونا در جنوب کرمان تا حدودی به ثبات نسبی رسیده است و ما امیدوار بودیم که شاهد روند کاهشی در این منطقه باشیم اما متاسفانه ظرف ۲۴ ساعت گذشته ۲ مورد مثبت جدید ابتلا به این بیماری در جنوب کرمان گزارش شد که نشان از عدم رعایت نکات بهداشتی و فاصله اجتماعی از سوی مردم دارد.
وی افزود: دستیابی به روند ثبات نسبی و حتی کاهشی منوط به رعایت نکات بهداشتی از سوی مردم و تعامل آنها با همکاران ما در مراکز بهداشتی است.
خیرخواه در خصوص ابتلای گروه های سنی به کووید ۱۹ اظهار کرد: قبلا گفته می شد ممکن است کودکان به این بیماری مبتلا نشوند اما با گذشت چند ماه از شیوع این بیماری در دنیا، در برخی از کشور ها مواردی از ابتلای کودکان به این بیماری گزارش شده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جیرفت ادامه داد: بنابراین به نظر می رسد این ویروس به تمامی گروه های سنی سرایت کند البته خوشبختانه تاکنون مورد مثبتی از ابتلای کودکان در جنوب کرمان به کووید ۱۹ گزارش نشده است.
وی طرح فاصله گذاری اجتماعی را طرحی موثر در کاهش خطر ابتلا به کرونا قلمداد کرد و افزود: با اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی انتقال ویروس کرونا کمتر شده و همچنان امیدواریم مردم با رعایت فاصله اجتماعی و نکات بهداشتی نسبت به این بیماری حساس بوده و کرونا را جدی بگیرند.
خیرخواه بیان کرد: با توجه به بازگشایی تعدادی از اصناف مردم باید رعایت نکات بهداشتی و فاصله اجتماعی را رعایت کرده و ترددهای غیرضرور پرهیز کنند و مغازه داران نیز باید نسبت به رعایت نکات بهداشتی و ضدعفونی کردن فضای فیزیکی کسب و کار خود اهتمام ورزند.
معاون بهداشت عنوان کرد: مردم در صورت مشاهده عدم رعایت نکات بهداشتی از سوی مغازه داران می توانند مطالبه گری کرده و موارد تخلف را گزارش داده تا با اصناف متخلف برخورد قانونی شود.
وی در خصوص تاثیر دمای هوا بر روند ابتلا به کرونا، ابراز کرد: تاکنون شواهد اثبات شده ای دال بر تاثیر افزایش دما و گرمی هوا بر کاهش بار این بیماری وجود ندارد اما امیدواریم با افزایش دما فعالیت و انتقال این ویروس از طریق سطوح و اجسام کاهش یافته ولی کماکان خطر انتقال فرد به فرد وجود دارد و با رعایت فاصله اجتماعی می توان احتمال خطر انتقال را کم کرد.
خیرخواه به مقایسه میزان مرگ و میر ناشی از کرونا نسبت به آنفولانزا پرداخت و افزود: میزان مرگ و میر ناشی از کرونا ویروس نسبت به آنفولانزا قابل پیش بینی نسیت اما تا حدودی این مطلب صحیح است که میزان مرگ و میر ناشی از این بیماری کمتر از آنفولانزا می باشد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جیرفت در خصوص فعالیت مطب های دندانپزشکی بیان کرد: یکی از راه های انتقال این بیماری از طریق دهان است و عمده فعالیت مطب های دندانپزشکی مربوط به دهان و دندان می باشد بنابراین چنانچه در بین مراجعه کنندگان به مطب های دندانپزشکی فردی بدون علامت اما ناقل بیماری وجود داشته باشد موجب ابتلای سایر افراد شده و در نتیجه خطرات جبران ناپذیری را به دنبال خواهد داشت.
وی اضافه کرد: دندانپزشکان می توانند عمل های غیرضرور را به زمان بعد از رفع کرونا موکول کنند تا ضرر جبران ناپذیر صورت نگیرد.
خیرخواه عنوان کرد: بنابراین افراد در صورت نیاز فوری به دندانپزشک می توانند به مراکز ۲۴ ساعته جامع سلامت که مختص چنین موارد اورژانسی در نظر گرفته شده اند مراجعه کنند.
معاون دانشگاه علوم پزشکی جیرفت در پایان بر لزوم رعایت نکات بهداشتی و فاصله اجتماعی، پرهیز از مسافرت و ترددهای غیرضرور تاکید کرد.
نظر شما