به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجتالاسلام حسن آقانظری، پژوهشگر حوزه علمیه قم، در نشست تخصصی «رویکردهای نوین توسعه پژوهش استان قم» که در حاشیه مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر استان قم برگزار شد، در سخنانی گفت: پژوهش و تولید علم ضامن حیات واقعی جامعه است.
وی افزود: پژوهش کالای وارداتی نیست، بلکه باید از درون جامعه بجوشد و استعداد نیروی انسانی در راستای توسعه و پیشرفت جامعه به خدمت گرفته شود تا در صورت امکان دانش فنی خود را به کشورهای دیگر صادر کنیم.
پژوهشگر برتر استان قم در سال 89، تصریح کرد: جامعهای که تولید علم میکند، میتواند از راه صادرات دانش، زمینههای عقب ماندگی را پشت سر گذاشته و از فقر در ابعاد مختلف اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و... فاصله بگیرد.
وی با اشاره به موفقیتهای چشمگیر دانشآموزان قمی ابراز داشت: نیروی انسانی فاکتور و شاخصی است که در برنامههای پژوهشی به عنوان اولویت به آن نگریسته میشود.
حجت الاسلام آقانظری بیان داشت: نظام آموزشی ما به دلیل رویکرد حفظ مطالب، همسو و هماهنگ با پژوهش نیست، در حالیکه آشنایی با روش پژوهش حرف اول را میزند.
بنا بر گزارش ستاد خبری هفته پژوهش قم، وی با بیان اینکه مراکز و نهادهای پژوهشی جزیرهای عمل میکنند، افزود: مراکز پژوهشی حوزوی و دانشگاهی ما با وجود کثرت تعداد، ارتباطی با یکدیگر ندارند.
این پژوهشگر حوزوی خواستار نزدیکی و تعامل موسسات حوزوی و دانشگاهی به یکدیگر شد و بیان داشت: باید ضمن جلوگیری از موازی کاری، نسبت به ساماندهی پژوهشها و امکان استفاده از دستاوردها و تجربیات متقابل حوزه و دانشگاه اهتمام کرد.
پایان پیام/
نظر شما