«گلآب» زمینه فعالیت حرفه ای هنرجویان در آینده را فراهم کرد

یک هنرمند سرامیست با اشاره به برپایی کارگاه و نمایشگاه «گلآب» گفت: هر یک از هنرجویان علاقه مند به کار با سرامیک، قابلیت تبدیل شدن به هنرمندی حرفه ای و نوآور در این رشته را دارند. 

خبرگزاری شبستان، سرویس فرهنگی- محمد پورعلم : در کشور ما تحصیلات آکادمیک در رشته های هنری، بیش از آن که مبتنی بر تجربه روزآمد جهانی باشد، متاثر از برنامه آموزشی سال های دور است. به همین خاطر دانشجویان رشته های هنری پس از مدتی تحصیل، از ناکارآمدی آموزش های دانشگاهی آگاه می شوند و می کوشند توانایی های حرفه ای خود را از طرق دیگر تقویت کنند. شاید از همین رو باشد که بسیاری از هنرمندان موفق سال های گذشته یا اساسا تحصیلات دانشگاهی ندارند و یا این نوع تحصیلات را رها کرده و یادگیری هنر مورد علاقه خود را در کارگاه های آموزش حرفه ای جستجو کرده اند. در ماه های گذشته کارگاه آموزش حرفه ای کار با سرامیک با عنوان «گلآب» از سوی تعدادی از هنرمندان این عرصه برای علاقه مندان برگزار شد و آثار هنرجویان در مجموعه ای با همین عنوان به نمایش درآمد. «مهناز دینیان» هنرمند سرامیست یکی از اساتید این کارگاه بود. آن چه در پی می آید گفتگو با این هنرمند درباره ویژگی های کارگاه و نمایشگاه گلآب است:

 

 

در چه رشته ای تحصیل کرده اید و زمینه فعالیت حرفه ای شما چیست؟

 من در رشته صنایع دستی گرایش سفال و سرامیک تحصیل کرده ام. پس از دوران تحصیل، بیش از پیش به کار با متریال سفال و سرامیک علاقه مند شدم و به طور جدی و حرفه ای به این هنر پرداختم که ثمره آن برپایی نمایشگاه های متعدد از آثارم بوده است. 

 

 

وقتی به همراه دیگر هنرمندان تصمیم گرفتید کارگاه گلآب را برگزار کنید، چه تصویری از نتیجه آن در ذهن داشتید؟

تصویری که ما از کارگاه گلآب در ذهن داشتیم را می توان در آثار به نمایش درآمده در نمایشگاه مشاهده کرد، گرچه آن چه ما به دنبال آن بودیم فراتر از این ها بود. در واقع ما انتظار داشتیم شاهد فعالیت بیشتر هنرجویان و نتایج هنرمندانه تری باشیم.

 

 

دستاورد نمایشگاه گلآب را چه می بینید؟

 وقتی به آثار به نمایش درآمده در گلآب می نگرم، علاقه وافر هنرجویانی را می بینم که تا به امروز حضور جدی در عرصه برگزاری نمایشگاه هنری نداشته اند و گلآب نخستین تجربه آن هاست. 

 

 

مگر جامعه هدف شما همین هنرجویان تازه کار نبودند؟

بله، جرقه اولیه کارگاه و نمایشگاه گلآب برای آموزش غیرحرفه ای ها بود، اما اکنون به جرات می توان گفت هر یک از هنرجویان حاضر در کارگاه، قابلیت تبدیل شدن به هنرمندی حرفه ای و نوآور در رشته سرامیک را دارند. چه آن ها که به کار در خط تولید سرامیک علاقه مندند، چه آن ها که می خواهند فعالیت آرتیستیک انجام دهند و یا هر لاین دیگری از کار با سرامیک. 

 

 

نمایشگاه گلآب حاصل چه مدت فعالیت کارگاهی است؟

کارگاه گلآب حدود پنج ماه به طول انجامید اما فعالیت هنرجویان به این صورت نبود که تنها در زمان حضور در کارگاه مشغول فعالیت باشند، آن ها تقریبا به طور شبانه روزی مشغول اتود زدن و تمرین کار با سرامیک بوده اند. 

 

 

حوزه تخصصی فعالیت هنری شما که هنرجویان را در مسیر آن هدایت کردید، چه بوده است؟

فعالیت خود من از سویی در زمینه مجموعه گلدان های دکوراتیو سرامیکی بوده و از سوی دیگر به رقعه های تاریخی مربوط به نقوش دوران سلجوقی و ایلخانی پرداخته ام. 

 

 

کد خبر 917596

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha