قرنطینه فرصتی برای شناخت عمیق تر زوجین از یکدیگر

قرنطینه و فاصله گذاری اجتماعی باید به فرصتی برای شناخت عمیق تر زوجین از یکدیگر تبدیل شود و بتوانند مهارت های رفتاری با یکدیگر را در این مدت تقویت کنند.

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، شیوع کویید 19 بر همه ابعاد زندگی خانواده ها تاثیر گذاشته و علاوه بر سلامت و سبک زندگی، اقتصاد و تعاملات اعضای خانواده را دچار چالش کرده است. در شرایطی که زندگی بدون استرس و حفظ آرامش در کنار رعایت بهداشت فردی و اجتماعی مولفه هایی برای حفظ سلامت و پیشگیری از ویروس کرونا است، خانواده ها باید به این موضوعات بیشتر توجه داشته باشند. در روزهایی که طرح فاصله گذاری اجتماعی در حال اجرا است و اعضای خانواده به دلیل شرایط خاص باید زمان بیشتری را در کنار هم سپری کنند، میزان اختلاف و تنش میان اعضای خانواده به ویژه زوجین افزایش یافته است؛ بنابراین خانواده ها برای ایجاد آرامش و کاهش اختلاف و حتی جلوگیری از بروز اختلافات تنش زا باید مهارت های لازم را داشته باشند.

 

سمیه احمدپناه، روانشناس بالینی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خصوص کاهش اختلافات بین زوجین در زمان فاصله گذاری اجتماعی راهکارهایی ارایه کرد.

 

دلایل اصلی بروز اختلاف زوجین در شرایط فاصله گذاری اجتماعی چیست؟

قرنطینه یا فاصله گذاری اجتماعی طولانی مدت زوجین را عصبی و مضطرب می کند. همچنین ترس از بیماری، مشکلات اقتصادی، ضرر مالی و وسواس رفتاری، بمباران اطلاعات و شایعات استرس قرنطینه را افزایش می دهد. حبس اجباری و کنار هم بودن بیش از حد زوجین باعث می شود در برخی موارد حریم خصوصی زوجین که در شرایط عادی به آن قایل بودند، از بین برود و به تنش و اختلاف منجر شود.

 

زوجین چگونه می توانند اختلافات شان را مدیریت کنند؟

برخورد منطقی با شرایط، انعطاف پذیری زوجین در مواجهه با مشکلات و اختلافاتی که بروز می کند، گذشت و صبوری، مدیریت رفتار با همسر، افزایش مهارت های رفتاری از جمله اقداماتی است که زوجین می توانند برای مدیریت و کاهش میزان تنش در روزهای قرنطینه از آنها استفاده کنند. همچنین زوجین باید به قرنطینه به عنوان فرصتی برای با هم بودن و شناخت بیشتر روحیات و عواطف یکدیگر استفاده کنند و بدانند این رویکرد در مهندسی روابط آینده آنها نیز تاثیرگذار خواهد بود.

 

چه راهکارهایی برای ایجاد آرامش در خانواده ارایه می کنید؟

احترام و محبت به یکدیگر، پیاده روی و قدم زدن در اطراف منزل و گفت و گو با هم، تداعی خاطرات خوب در کنار هم بودن، پرهیز از بحث در مورد موضوعات و مشکلات حل نشده قدیمی، پرداختن به کارهای مورد علاقه شان به صورت مشترک با همسر، تقویت نقاط مثبت رابطه و پرهیز از وسواس فکری و ایجاد تنش می تواند به آرامش خانواده در روزهای  قرنطینه کمک کند.

 

برنامه های آموزشی چه نقشی در کاهش اختلاف میان زوجین دارد؟

آموزش مدیریت خشم و مهارت های رفتاری نقش مهمی در کاهش اختلافات میان زوجین دارد اما باید توجه داشت این آموزش ها باید از طریق افراد متخصص و کارشناس انجام شود و سایت های آموزشی معتبر، برنامه های مشاوره ای در رسانه ها و شبکه های اجتماعی از طریق همکاران مان نیز که در بخش های مختلف ارایه می شود، می تواند سطح دانش رفتاری زوجین را بالا ببرد.

 

اختلافات زوجین در زمان فاصله گذاری اجتماعی چه تاثیری بر روابط آنها در پسا کرونا دارد؟

زوجین باید به این موضوع توجه داشته باشند که روزهای قرنطینه و فاصله گذاری اجتماعی به پایان خواهد رسید اما خاطره و تصویری که در ذهن یکدیگر می سازیم تا ابد همراه مان خواهد بود؛ بنابراین رفتارمان در دوره قرنطینه نباید به گونه ای باشد که در دوران پسا کرونا نتوانیم به زندگی مشترک ادامه دهیم و یا شرایطی ایجاد کنیم که به تصمیم گیری و تبعات منفی پس از پایان شرایط بحران منجر شود. در روزها و شرایط خاص و بحرانی است که زوجین به شناخت عمیق تری از یکدیگر خواهند رسید و این شناخت را باید گامی در جهت تقویت روابط در نظر بگیریم و از این فرصت در کنار هم بودن در زمان قرنطینه به نحو مطلوب استفاده کنیم.

کد خبر 917561

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha