آثار باستانی، شناسنامه و سند هویت جامعه است/آران و بیدگل، قطب هاي مهم گردشگري كشور

سرپرست اداره میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی شهرستان آران و بیدگل گفت: آثار باستانی در حکم شناسنامه و سند هویت جامعه است.

«سید حسین چاکری بادی» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در آران و بیدگل با گرامی داشت ۲۹ فروردین (۱۸ آوریل) روز جهانی بناها و محوطه های تاریخی گفت: اختصاص یک روز خاص به عنوان روز جهانی بناها و محوطه های تاریخی اقدامی خردمندانه برای ایجاد فرصتی عالی در راستای توجه به مسئله آسیب پذیری آثار تاریخی و افزایش آگاهی در مورد بناها و محوطه‌های تاریخی در سطح عمومی است.

 

سرپرست اداره میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی شهرستان آران و بیدگل افزود: این اقدام، زمینه ساز حمایت و حفاظت فیزیکی و معنوی از آثار و هرچه بیشتر نهادینه کردن اهمیت حفظ مواریث فرهنگی است.

 

چاکری در ادامه افزود: آثار باستانی در حکم شناسنامه و سند هویت جامعه است و حفظ و صیانت از آن وظیفه‌ای خطیر و نیازمند همیاری همگانی است.

 

سرپرست اداره میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی آران و بیدگل در ادامه خاطر نشان کرد: در این شهرستان، علاوه بر بافت هاي ارزشمند شهري و روستايي صدها اثر و بناي زيباي تاريخي و ديدني اعم از بقاع متبركه ، مساجد ، حسينيه ها ، تكايا ، حمام، آب انبار ، قلعه و كاروانسرا، خانه هاي تاريخي و محوطه های تاریخی وجود دارد كه همراه با جاذبه هاي طبيعي به ويژه ديدنيهاي كوير ( اعم از تپه هاي بلند و ريگزارها ، گونه هاي گياهي كويري ، حيات وحش ) اين شهرستان را به يكي از قطب هاي مهم گردشگري كشور به ویژه در زمينه اكوتوريسم مبدل ساخته است.

 

چاکری بیان داشت: مردمی که از اهمیت مواریث و دارایی‌های فرهنگی، معنوی و هویتی خود به درستی آگاهی داشته باشد، نه تنها هرگز خواسته یا ناخواسته قدمی برای تخریب این آثار ارزشمند بر نخواهد داشت بلکه حفاظت از آن را امری بدیهی برای خود قلمداد می‌کنند که این مهم، اصلی بنیادی در مبارزه با پدیده دلخراش وندالیسم است.

 

وی از همیاری ها و حمایت های بی دریغ مسئولین شهرستان بویژه امامان جمعه معزز شهرستان، فرماندار محترم، نیروی انتظامی ،ناحیه مقاومت بسیج ، دادستان محترم، شهرداران ، شورای اسلامی شهرها ، انجمن ها و تشکل های مردم نهاد و دوستداران میراث فرهنگی شهرستان آران و بیدگل در حفظ و احیای میراث فرهنگی این شهرستان تشکر و قدردانی کرد.

 

در سال ۱۹۸۲ پیشنهاد ایکوموس مبنی بر اختصاص روز ۱۸ آوریل به عنوان «روز بین المللی بناها و محوطه های تاریخی» توسط یونسکو مورد تایید قرار گرفت.

 

ایکوموس نهادی غیردولتی و همکار یونسکو (سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد) است که به موجب ماده۱۳ اساسنامه آن، کمیته‌های ملی کشورهای عضو می‌توانند تشکیل شوند،در این اساسنامه کمیته ملی ایران به نام «موسسه فرهنگی ایکوموس ایران» نامیده می‌شود./

کد خبر 917343

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha