زنان سرپرست خانوار درگیر جنگ مشکلات معیشتی

راه های توانمندسازی بانوان سرپرست خانوار در راستای کاهش آسیب در میان این قشر که در تربیت نسل آینده مؤثر هستند، همیشه از چشم مسئولان مربوطه مورد غفلت واقع شده است.

خبرگزاری شبستان-شیروان؛ در حال حاضر زنان در کنار ایفای نقش مادری، همسری و تحکیم بنیان‌های خانواده، با حضور در جامعه و بازار کار، ستون اقتصادی و اجرایی بسیاری از مشاغل محسوب می‌شوند و نمی‌توان از نقش آنان در توسعه اقتصادی چشم‌ پوشی کرد.

 

در شرایط کنونی، یکی از مهمترین مسائل و دغدغه های زنان سرپرست خانوار، مساله تامین معیشت خانواده و رفع مشکلات اقتصادیشان است که وجود این مشکل علاوه بر اینکه به معیشت خانواده آسیب وارد می کند، زمینه ساز بروز اضطراب و مشکلات روحی برای این زنان نیز هست.

 

بنابراین با توجه به اینکه دارا بودن شغل و درآمد می تواند هم مشکلات معیشتی و هم بخشی از مشکلات روحی این زنان را کاهش دهد، باید در دستور کار نهادهای مربوطه قرار گیرد و علاوه بر آن چرایی افزایش آمار این قشر از جامعه بررسی و برای جلوگیری از آن برنامه ریزی شود.

 

در شرایط کنونی جامعه با توجه به وضعیت اقتصادی و معیشتی و آمار بیکاری، زنان سرپرست خانوار که بسیاری از آنها به حمایت های روحی و ایجاد امید و نشاط نیاز دارند، فارغ از مشکلات فردی خود گرفتار دغدغه های معیشتی برای تامین زندگی خویشتن و یا فرزندانشان هستند و بسیاری از این زنان هیچگونه حامی برای گذران زندگی ندارند.

 

از سویی آنان مجبورند میان ظرافت زنانه و سرسختی مردانه، دومی را برگزینند و به جنگ مشکلات بروند و گاه سرگردان میان این دو نقش می مانند و در تعارض ها، گرفتار مشکلات روحی می شوند.

 

یکی از کارشناسان ارشد رشته جامعه شناسی می گوید: بانوان به عنوان قشر آسیب پذیر جامعه نیازمند حمایت هستند و بر همین اساس باید با شناسایی این افراد و سنجش توانمندی آنان در این زمینه گام برداشت.

 

«مرضیه وفادار» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان اظهارداشت: با توانمندسازی و ایجاد اشتغال، افزایش سطح درآمد و ارتقای آنان، استحکام بخشی خانواده‌ها می‌توان از میزان وابستگی زنان سرپرست خانوار به سازمان‌های حمایتی همانند کمیته امداد و بهزیستی کاست.

 

این استاد دانشگاه بر شناسایی بانوان توانمند به ویژه در روستاها، آموزش به آنان، شناسایی ظرفیت‌های هر بخش در زمینه اشتغال بانوان، بررسی بازار برای صنایع دستی بانوان و … تأکید کرد.

 

وفادار با اشاره به راه های اشتغالزایی زنان سرپرست خانوار گفت: احداث بازارچه دائمی برای زنان سرپرست خانوار باید در دستور کار قرار گیرد چرا که هدف از این اقدام ایجاد اشتغال پایدار و ساماندهی آنها در یک مکان مشخص است و در این بازارچه تمامی تولیدات زنان سرپرست خانوار شامل صنایع دستی، پوشاک و مواد غذایی عرضه می شود.

 

وی همچنین با اشاره به اجرای طرح توانمندسازی زنان سرپرست خانوار بیان داشت: در اجرای این طرح تنها موضوع اشتغال جامعه هدف مطرح نبوده بلکه ایجاد درآمد مناسب برای گذراندن زندگی خانواده و فرزندان آنان نیز هدفگذاری شده است.

 

وی با بیان اینکه این طرح مبتنی بر الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی خواهد بود، ابراز داشت: جهاد دانشگاهی به عنوان مجری این طرح وظیفه شناسایی، انتخاب و تعیین زنان سرپرست خانوار واجد شرایط را عهده‌دار است.

 

وفادار تصریح کرد: خوداشتغالی زنان سرپرست خانوار و پیشگیری از ورود به چرخه حمایتی، بهبود معیشت و افزایش رفاه، استفاده از ظرفیت مشاغل خانگی برای ایجاد اشتغال پایدار و اتصال صاحبان کسب‌ و کار خانگی به بازارهای هدف و بنگاه‌های پیشرو از جمله اهداف کیفی است.

 

وی اضافه کرد: با توجه به الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی، پس از فرآیند توانمندسازی زنان سرپرست خانوار، در صورت نیاز، برای اتصال به بازار کار، حمایت‌های قانونی و مالی از زنان سرپرست خانوار توانمند شده پس از تأیید کارفرما و ناظر طرح به عمل خواهد آمد.

 

یکی از زنان سرپرست خانوار که در یک کارگاه خیاطی با حقوق ناچیزی مشغول به کار است، می گوید: تاکنون دوره‌های آموزشی به منظور اشتغالزایی و افزایش میزان درآمد خانوار در روستاها برگزار شده که نیاز به تکمیل دوره و سرمایه گذاری در آن دارد.

 

«فاطمه لیلایی» بیان داشت: همچنین با کمک خیرین چرخ خیاطی، لوازم و تجهیزات طراحی، دوخت و دوز تهیه شده بود که بعد از اتمام اولین دوره آموزشی به زنان صاحب مهارت و پیشرو، چرخ خیاطی ارائه شد.

 

وی با بیان اینکه زنان سرپرست خانوار برای دریافت تسهیلات و اشتغالزایی با مشکل ضامن مواجه هستند، گفت: در رابطه با این موضوع عمدتاً در بانک‌ها مشکل ضمانت را شاهد هستیم که باید لزوماً برای آن چاره اندیشی هایی صورت گیرد.

 

لیلایی بیان داشت: به عنوان نمونه زنان سرپرست خانواری که برای دریافت تسهیلات سه میلیونی معرفی می‌شوند بانک‌ها شرایط سختی را برای پرداخت در نظر می‌گیرند که نیاز به نگاه ویژه ای دارد.

 

یکی دیگر از بانوان سرپرست خانوار گفت: مسئولان باید مشکلات این قشر از زنان را رفع کنند و زمینه پذیرش و اشتغالزایی را برای آنان فراهم کنند تا یکی از مهم ترین دغدغه های آنان برطرف شود.

 

«هاجر بهادری» با اشاره به مشکلات بانک ها در بخش ضمانت افزود: باید خیرین، افراد پشتیبان و کارفرمایان برای رفع این مشکل وارد شوند و از بانوان آسیب پذیری که توانایی ضمانت دریافت وام را برای کارآفرینی ندارند، حمایت کنند.

 

وی خاطر نشان کرد: مسئولان باید با زمینه ای برای فراهم کردن آموزش‌های لازم و پس از آن تسهیلات و اشتغالزایی، برای بهبود وضعیت زندگی این قشر تلاش کنند.

 

بهادری عنوان کرد: اجرای عملیاتی طرح توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست تاثیر مستقیمی در اشتغال زنان سرپرست خانوار داشته و زمینه ساز خودکفایی و توانمندی هر چه مناسب آنان خواهد شد.

 

وی ادامه داد: از سویی یکی از مهمترین مشکلاتی که بانوان تولید کننده با آن مواجه هستند، عدم آشنایی با بازار هدف و بازاریابی مناسب بوده که در صورت اجرای دقیق طرح توانمندسازی مشکل شناسایی بازار تا حدود زیادی رفع خواهد شد.

 

وی گفت: امیدواریم زنان این استان در این زمینه پیشرو باشند و گام های موثری از سوی مسئولان برای توانمندسازی و توان افزایی زنانی که سرپرست خانوار بوده و معیشت خود و افراد تحت تکفل خود را تامین می کنند، برداشته شود.

 

 

 

 

کد خبر 916906

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha