صادرات ۳ برابری کالا از کشور در ایام کرونا

سخنگوی گمرک ایران اعلام کرد: کارنامه تجارت خارجی کشور در بازه زمانی اول بهمن ماه ۹۸ تا ۱۵ فروردین سال جاری، ۲۷ میلیون و ۶۱۳ هزار تن به ارزش ۱۴ میلیارد و ۴۳۱ میلیون دلار بوده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، «سید روح اله لطیفی» در خصوص کارنامه تجارت خارجی کشور در زمان شیوع کرونا اظهارداشت: میزان صادرات کشور در دوره اول بهمن ماه سال ۹۸ تا ۱۵ فروردین ۹۹، ۲۰ میلیون و ۵۱۱ هزار تن به ارزش ۶ میلیارد و ۵۰۴ میلیون دلار بوده که در مدت مشابه سال قبل، ۲۵ میلیون و ۹۰۲ هزار تن به ارزش هشت میلیارد و ۹۵۹ میلیون دلار صادرات کالای غیر نفتی را از کشور شاهد بودیم.

 

سخنگوی گمرک ایران افزود: صادرات کشور از لحاظ وزنی نزدیک به ۲۰ درصد  و از لحاظ ارزش نیز ۲۷ درصد نسبت به مدت مشابه کاهش داشته که فراگیری ویروس کرونا، محدودیت های مرزهای زمینی و کاهش مصرف بعضی از کالاها مانند مواد غذایی وکاهش قیمت جهانی مشتقات نفتی در این مدت از دلایل این کاهش به شمار می رود.

 

دبیر شورای اطلاع رسانی گمرک در خصوص واردات کشور نیز اعلام کرد: میزان واردات کشور نیز در این بازه زمانی دوماه و نیمه، یعنی از اول بهمن ماه سال ۹۸ تا ۱۵ فروردین سال جاری، هفت میلیون و ۱۰۲ هزارتن به ارزش هفت میلیارد و ۹۲۷ میلیون دلار بوده که در زمان مشابه قبل، ۶ میلیون و ۴۷۴ هزارتن به ارزش هفت میلیارد و ۳۶۷ میلیون دلار کالابه کشور وارد شده است.
واردات کشور که بیش از ۸۵ درصد آن نهاده های تولید، کالاهای اساسی و ماشین الات را تشکیل می دهد نسبت به مدت زمان اول بهمن سال ۹۷ تا ۱۵ فروردین ۹۸ از لحاظ وزنی ۱۰.۳ درصد و از لحاظ ارزش ۷.۵ درصد رشد را شاهد هستیم.

 

وی در خصوص عدم تاثیرشرایط بر واردات نیز توضیح داد: یکی از دلایل مهم تاثیر کم شیوع بیماری کرونا بر واردات کشور، واردات کالاهای اساسی و نهاده های تولید از مسیر دریایی و بنادر و از مبدا کشورهای با فاصله دور با رعایت پروتکل های بهداشتی است که در حمل و نقل دریایی کشورها موظف به توجه به آن هستند.

 

لطیفی در ادامه گفت: گمرک ایران برای ممانعت از توقف یا کند شدن روند صادرات کشور طی نامه های جداگانه ای به گمرکات کشورهای ترکمنستان، پاکستان و ترکیه، خواستار اجرایی کردن پروتکل های کنترلی و بهداشتی در مسیر ورود و خروج مرزهای مشترک توسط تیم شبکه های بهداشتی طرفین شد و در مکاتبه های دیگری به سازمان جهانی گمرک خواستار همراه سازی اعضا برای توجه به پروتکل های بهداشتی به جای مسدودسازی مرزها شد تا در این برهه نیز با محوریت  این سازمان مهم، همه اعضا و کشورها همانند دوران فراگیری سارس، ابولا و انفولانزا ی حاد با رعایت دستورالعمل های بهداشتی، ضمن توجه به سلامت جامعه بشری، به تجارت روان بین کشورها هم پرداخته شود./

کد خبر 916784

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha