به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز، « سعید بیات» با بیان اینکه پرداخت مبلغ کم برای خرید ملک شهروندان را گرفتار املاک قولنامه ای می کند، گفت: این نوع املاک به دلیل عدم استحکام بنا که با عمر مفید ساختمان ارتباط مستقیم دارد برای سکونت مناسب نیستند.
معاون شهرسازی منطقه پنج شهرداری کرج افزود: سازندگان املاک قولنامه ای به منظور کاهش هزینه های ساخت و ساز معمولا از مصالح فاقد کیفیت لازم و کمتر از مقدار موردنیاز استفاده می کنند بنابراین ملک ساخته شده در طول چند سال به سرعت قابلیت بهره برداری خود را از دست می دهد.
وی بیان کرد: مواردی از جمله مسائل بهداشتی، فنی و نورگیری مناسب در احداث بنای استاندارد بسیار مؤثر هستند اما در این نوع املاک رعایت نمی شوند که همین امر تأثیرات مخرب در روابط خانوادگی، اجتماعی و فرهنگی را به دنبال دارد.
بیات نصب سیستم های اعلام و اطفای حریق و رعایت ضوابط آتش نشانی را مهمترین روش برای پیشگیری از وقوع آتش سوزی دانست و افزود: املاک قولنامه ای فاقد این سیستم ها هستند و همین امر خطر آتش سوزی را به دنبال دارد. عدم اخذ تأئیدیه سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی نیز دیگر مشکل املاک قولنامه ای است.
وی مطرح کرد: املاک قولنامه ای صرفا براساس تصرف کنونی پروانه دریافت کرده و متصرفان اقرار می کنند که در صورت احراز مالکیت توسط غیر در مراجع قضائی پاسخگو باشند؛ لذا همواره ممکن است مالک اصلی با اخذ حکم قضائی نسبت به خلع ید متصرفان اقدام کند.
معاون شهرسازی منطقه پنج شهرداری کرج با اشاره به اینکه عدم وجود پارکینگ که به افزایش سرقت خودروها می انجامد، دیگر معضل املاک قولنامه ای است، اذعان کرد: معمولا سازندگان این نوع املاک اقدام به تأمین پارکینگ نمی کنند یا ظرفیت پارکینگ تأمین شده کمتر از تعداد موردنیاز است.
بیات عنوان کرد: این نوع املاک مخارج ثانویه سنگینی را جهت تعمیرات و نگهداری به ساکنان تحمیل می کنند زیرا سازندگان آن ها در لوله کشی ها و سیستم های گرمایشی و سرمایشی، کف سازی و سرامیک سازی و ... از مصالح استاندارد استفاده نمی کنند و پس از مدتی این موارد دچار فرسایش می شوند.
وی از ناپایداری در برابر زلزله به عنوان دیگر مشکل املاک قولنامه ای یاد کرد و افزود: سازندگان این نوع املاک برای صرفه جویی بیشتر ضوابط و مقررات آئین نامه 2800 زلزله را به منظور تأمین استحکام ساختمان رعایت نمی کنند بنابراین با وقوع کمترین درجه زلزله ساختمان تخریب می شود.
معاون شهرسازی منطقه پنج شهرداری کرج اظهار کرد: عدم تأمین مشاعات، فضای سبز و فضای بازی کودکان از جمله مواردی است هستند که ضمن زیبایی از نظر روحی و روانی نیز تأثیرات بسیاری بر ساکنان دارند اما سازندگان املاک مذکور به این موارد توجهی نمی کنند و حداکثر استفاده از فضای مشاعات را برای ایجاد واحدهای مسکونی در نظر می گیرند.
بیات با اشاره به ممنوعیت واگذاری هرگونه انشعاب به املاک فاقد مجوز و پایانکار و عدم خلاف افزود: استانداردسازی و قانون منع واگذاری انشعابات برق، گاز و ... به املاک فاقد پروانه، پایانکار یا عدم خلاف در املاک قولنامه ای رعایت نمی شود؛ عموما انشعاب این گونه املاک غیرقانونی و فاقد استاندارد است و امکان جمع آوری آن از طریق مراجع ذیصلاح وجود دارد.
وی عدم پرداخت حقوق شهرداری یا اجرای رای تخریب را دیگر مشکل املاک قولنامه ای برشمرد و اظهار کرد: با توجه به اینکه سازندگان املاک قولنامه ای عموماً جرائم کمیسیون ماده صد شهرداری را پرداخت نکرده یا رای تخریب کمیسیون را اجرا نمی کنند، همواره این امکان وجود دارد که شهرداری ها نسبت به اجرای رای یا استیفای حقوق خود اقدام کنند.
معاون شهرسازی منطقه پنج شهرداری کرج اصلی ترین و کم هزینه ترین راه جهت جلوگیری و پیشگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز را عدم استقبال شهروندان از خرید آپارتمان های قولنامه ای دانست و متذکر شد: شهروندان هنگام خرید املاک ضمن استعلام از شهرداری منطقه دقت لازم را به کار گیرند تا در دام افراد سودجو و مشکلات بعدی خرید این نوع املاک گرفتار نشوند.
نظر شما