خبرگزاری شبستان _ خراسان شمالی؛ هر ساله در ایام فروردین ماه، با خوشحالی و شادی وارد باغ می شد، شکوفه های درختان را که می دید انرژی می گرفت، چوب های اضافه در باغ را جمع آوری کرده و می سوزاند، برگ های خشک زیر پای درختان را جمع و در جایی آنها را دفن می کرد تا به کود تبدیل شود. اما وقتی ناگاه وارد باغ شد، قلبش به درد آمد، آهی کشید و بغض گلویش را گرفت، اشک امانش نداد...
از باغ امسال ناامید شد، دیگر حرکتی نکرد، نرفت چوب های خشک زیر پای درختان را جمع آوری کند، به شکوفه های درختان دست زد، دوباره اشک در چشمانش حلقه زد با خود گفت: سرما همه را برده است. با خود زمزمه می کرد که امسال را باید چه طور بگذرانند، تمام درختان دچار سرمازدگی شده اند، درخت های گیلاس، گردو، سیب همه از بین رفته اند، امسال هیچ محصولی نخواهند داشت.
باغداران خراسان شمالی در پی سرمای بی سابقه هفته گذشته، خسارت زیادی دیدند این در حالی است که کشاورزان استان هر سال از ناحیه حوادث مختلف خسارت های زیادی را می بینند که به گفته رییس سازمان جهاد کشاورزی استان میزان خسارت به هشت هزار میلیارد ریال رسیده است اما باغداران ادعا دارند که خسارت ها، حتی بیش از این میزان است چرا که بیان می کنند حتی تا ۱۰۰ درصد خسارت به باغ های آنان وارد شده است.
یکی از کشاورزان خراسان شمالی با اظهار تاسف از این حادثه ای که تمام کشاورزان استان را درگیر کرده است، گفت: متاسفانه امسال محصولی نخواهد داشت چرا که سرما تمام محصولات باغش را از بین برده است.
«غلامرضا رمضانی» با بیان اینکه پنج هکتار باغ گیلاس، سیب و گردو دارد، افزود: امسال تمام محصولم از بین رفته، باغ در سال زراعی جاری محصولی ندارد و امسال درآمدی نخواهم داشت.
وی اظهار داشت: هر ساله در فصل بهار همراه با خانواده به باغ مراجعه می کردند و مشغول کار می شدند اما در این روزها هیچ رمقی حتی برای کار نیز نداریم چرا که سرمازدگی محصولات کشاورزی، باعث دلسردی کشاورزان شده است.
وی افزود: متاسفانه باغ های خود را نیز بیمه نکرده اند و در این شرایط نمی توانند حتی خسارت نیز دریافت کنند.
یکی دیگر از باغداران خراسان شمالی نیز ضمن تاسف از وضعیت پیش آمده برای کشاورزان استان گفت: متاسفانه سرمای دیررس بهاره کل محصولات ما را از بین برد، امسال کشاورزان استان با مشکلات و چالش هایی مواجه خواهند شد.
وی تصریح کرد: خیلی از کشاورزان برای گذران زندگی، خرید ماشین آلات بخش کشاورزی و اجرای طرح های مختلف از بانک ها، وام برداشته اند که متاسفانه در سر رسیدها دچار مشکل خواهند شد چرا که امسال با سرما، محصولات خود را از دست خواهند داد.
وی افزود: علاوه بر سرمازدگی باغ ها، بخشی از محصولات زراعی نیز از بین رفته و غلات استان در این سرما خسارت دیده است.
یکی دیگر از کشاورزان نیز ضمن اینکه کشاورزی کاری بسیار پر ریسک است، افزود: کشاورزان هر ساله از ناحیه حوادث مختلف دچار خسارت می شوند و به دلیل درآمد کم حتی نمی توانند به بیمه نیز توجه کنند، برخی از بیمه ها نیز در پرداخت غرامت بسیار سخت گیری می کنند که این امر نیز مانع این کار می شود.
«فرهاد رحیم زاده» از مسئولان و دستگاه های مربوطه خواستار توجه به قشر ضعیف و خسارت دیده کشاورز شد و گفت: مسئولان برای جبران خسارت باید چاره ای اساسی بیندیشند، کشاورزان این استان هم اکنون در سوگ از دست دادن محصولات خود نشسته اند و حتی برخی هم اکنون رغبت فعالیت در حوزه زراعی را نیز ندارند چرا که به یکباره باغ و یا مزرعه آنان دچار خسارت شده است.
وی تصریح کرد: بیشتر کشاورزان استان خرده مالک هستند و بعضا یک تا چند محصول نیز دارند، این موضوع در زمانی که دچار خسارت می شوند آنان را از پا در می آورد چرا که دیگر هیچ درآمدی ندارند.
با توجه به اینکه بخش زیادی از جمعیت خراسان شمالی در روستاها سکونت دارند و شغل بیشتر آنان مرتبط با کشاورزی است، مسئولان باید در رفع این مهم چاره ای بیندیشند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی در این خصوص به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: کشاورزان این استان از ناحیه سرمازدگی در هفته اخیر بیش از هشت هزار میلیارد ریال خسارت دیدند که متاسفانه سرمای دیر رس بهاره امسال، خسارت هنگفتی به قشر کشاورز وارد کرد.
«عبدالله یوسفی» با بیان اینکه در این ایام حدود 126 هزار هکتار عرصه کشاورزی که شامل مزارع و باغات می شود از ناحیه سرما خسارت دید، تصریح کرد: متاسفانه سرمای دیر رس بهاره در سال جاری بر خلاف سال های گذشته ماندگار بود که همین امر نیز باعث خسارت شد که اگر این سرما ماندگاری نداشت، دود کردن، آتش زدن کاه و کلش و روشن کردن بخاری های باغی، موجب جلوگیری از خسارت می شد اما این اقدامات نیز پاسخگو نبود.
وی بیشترین آسیب سرما را در حوزه باغی با پنج هزار میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: مابقی خسارت نیز در حوزه زراعت وارد شده است، غلات و کلزا در این استان از ناحیه سرما خسارت دیده است.
یوسفی با بیان اینکه این خسارت در تمام شهرستان های این استان حادث شده است، گفت: متاسفانه حوزه کشاورزی بسیار ریسک پذیر است و این قشر هر ساله از ناحیه های مختلف متحمل ضرر و زیان های زیادی می شوند که هم اکنون باید به بحث بیمه توجه ویژه ای داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: اما متاسفانه کشاورزان تمایل زیادی برای بحث بیمه باغات و مزارع خود ندارند که این امر باید فرهنگ سازی شود تا در زمان بروز حوادث فراگیر، بخشی از درآمد این قشر زحمتکش توسط غرامت پرداخت شود.
نظر شما