ترامپ ،منشور انسانی سازمان ملل علیه ایران را نقض کرده است

​مِنچانی تی لِندو، روزنامه نگارومجری تلویزیون فیلیپین در مقاله ای در روزنامه دیجیتالی بولت لت نوشت: مترامپ ،منشورانسانی سازمان ملل علیه ایران را نقض کرده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به نقل ازرایزنی فرهنگی ایران درفیلیپین، مِنچانی تی لِندو،  درحمایت از مردم و دولت ایران می نویسد :ایران یکی از کشورهای خاورمیانه است که بیشترین آسیب را از بیماری فراگیر کوید 19 دریافت کرده است زیرا تعداد درگذشتگان به حدود 3600 نفر و مبتلایان به بیش از 58000 نفر می رسند. کارشناسان ایرانی این هفته پیش بینی کردند ممکن است تعداد قربانیان به دو برابر فعلی برسد.

 این بار نیز ایرانیان بدون تردید، مانند گذشته که به خاطر حمایت های همه جانبه آمریکا از عراق در جنگ تحمیلی  هشت ساله ایران و عراق کشته ها دادند، هرگز اقدامات دولت آمریكا را در ایجاد مشکلات اقتصادی که حتی تا به امروز ودر بحران هولناک بهداشتی فعلی ادامه دارد را فراموش نمی کنند.

دراین مقاله آمده است:ایران با توجه به وضعیت بیماری کرونا ، نیاز به دارو و تجهیزات لازم برای مقابله فوری با شیوع این بیماری فراگیر دارد. اقتصاد ایران در سال گذشته به خاطر شوک های خارجی وارده  به صنایع نفت و گاز که در نتیجه تحریم های تحمیل شده توسط ایالات متحده حادث شده است به میزان 8.7 درصد منقبض شد و این انقباض حتی قبل از فراگیری این بیماری رخ داد، لذا با توجه به نوسانات قیمت نفت و تحریم های مداوم آمریکا ، مبارزه با این بیماری کشنده برای ایران سخت ترشده است.

مِنچانی تی لِندو،  درادامه نوشته است :دولت آمریکا علیرغم وجود همه این مشکلات، مجددا تحریم های جدیدی را در هفته گذشته اعمال کرد. آمریکا استدلال می کند، "فشار حداكثر" برای مهار فعالیت های نظامی ایران، مانع جریان كالاهای انسان دوستانه نیست، زیرا این تحریم ها فقط با هدف فشار آوردن به حکومت ایران انجام می شود. آنها همچنین ادعا کرده اند، تحریم های تازه اعمال شده هیچ تاثیری بر غیرنظامیان و بخش بهداشت و درمان کشور ندارد، اما داده های دیده بان حقوق بشر و دفتر کنترل دارایی های خارجی (OFAC) عکس آن را نشان می دهند.

 

تروریسم اقتصادی ایالات متحده می تواند منجر به مرگ تعداد بیشتری از قربانیان کوید 19 شود

دیده بان حقوق بشر می گوید، تحریم های گسترده اقتصادی ایالات متحده که منجر به محدودیت شدید معاملات بانکی بین المللی شده ، توانایی ایران در تأمین مالی واردات بشردوستانه ، به ویژه داروها و تجهیزات پزشکی را به شدت محدود کرده است و در برخی  موارد، دست یابی به این کالاها را غیرممکن ساخته و زندگی بسیاری از ایرانیان را در خطر قرار داده است. به طور مثال ، شرکت دارویی MLLNLYCKE سوئد ارسال پانسمان های زخم برای بیماران ایرانی مبتلا به epidermolysis bullosa (EB) که باعث تلفات زیادی در ایران شده است را متوقف نموده است.

روزنامه نگارومجری تلویزیون فیلیپین  درادامه مقاله خود آورده است:از سویی، همین موضوع در مورد دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریكا صدق می کند، زیرا او در ابتدا دموکرات ها را به خاطر شیوع بیماری کرونا مقصر دانست و مردم کشورش را از قائل شدن فاصله اجتماعی بر حذر داشت و حتی از پذیرش تست های ارائه شده توسط سازمان بهداشت جهانی امتناع ورزید. استفاده بیش از حد دولت ترامپ ازعناوین تروریستی بر علیه ایران در حال حاضر عامل ایجاد موانعی برای ورود کمک های بشردوستانه به ایران شده است، کمک هایی که در عین حال باید از تحریم ها معاف باشند.

نکته مهم اینکه ایران تنها کشوری نیست كه در زمان فراگیر شدن جهانی بیماری کرونا، تحت فشار تحریم های اعمال شده قرار گرفته است. بالغ بر سی ونه کشور تحریم شده اند که این تحریم ها بر بیش از یک سوم جمعیت جهان تأثیر کرده است. به عنوان مثال، سیستم مراقبت های بهداشتی ونزوئلا از سال ها بیش به خاطر بحران اقتصادی و تحریم های اعمال شده توسط ایالات متحده به سختی آسیب دیده اند. مقامات آن کشور بارها وجود موانع واردات دارو و سایر تجهیزات را محکوم کرده اند.

 

همبستگی جهانی برای مبارزه با فراگیر شدن جهانی بیماری کرونا

گروه های بشردوستانه ، از جمله سازمان ملل متحد ، خواستار لغو تحریم های اقتصادی ایالات متحده بر علیه کشورهای مختلف، به ویژه آن هایی شده اند که به سختی از این ویروس آسیب دیده اند .آنتونیوگوترش دبیرکل سازمان ملل متحد در نامه ای خطاب به کشورهای عضو   G20 از کاهش تحریم های بین المللی بر علیه ایران ، ونزوئلا ، کوبا ، کره شمالی و زیمبابوه دفاع کرد.

وی گفت: "من خواستار چشم پوشی از تحریم های اعمال شده برای کشورها به منظور حصول اطمینان از دسترسی آنان به مواد غذایی، مواد اولیه ضروری برای سلامتی و  حمایت های بهداشتی برای رویارویی با ویروس کوید 19 هستم. او افزود، " زمان فعلی مناسب همبستگی است و نه طرد کردن".

سازمان های مذهبی وفرهنگی اجتماعی ازجمله سازمان فرهنگ وارتباطات اسلامی  نیز اقدامات بازدارنده یکجانبه ایالات متحده و تحریم های غیر انسانی علیه شهروندان ایرانی را محکوم کرده اند.

 لازم به ذکر است، ابوذر ابراهیمی ترکمان ، رئیس شورای سیاست گذاری گفتگوهای بین ادیان ICRO طی بیانیه ای اظهار داشت، اقدامات بازدارنده یکجانبه آمریکا طی سال ها، مردم ایران را از حقوق اساسی خود محروم كرده و آن ها را از دسترسی به دارو و مراقبت های پزشکی بازداشته است.

کد خبر 916388

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha