کرونا، خطر مرگ در افراد مصرف‌کننده مواد مخدر را تا سه برابر افزایش می‌دهد

دی ولکو گفت:که کرونا عملكرد ريه افرادی که مصرف مواد افیونی یا متامفتامین و سایر مواد روان‌گردان را دارند، در معرض خطر قرار می‌دهد و خطر مرگ را در این افراد تا سه برابر افزایش می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر، «نورا دی ولکو» مدير موسسه ملي تحقیقات سوء مصرف مواد مخدر ( نایدا ) طی مقاله‌ای بیان کرد که کرونا ویروس یا کووید 19 عملكرد ريه افرادی که مصرف مواد افیونی یا متامفتامین و سایر مواد روان‌گردان را دارند، در معرض خطر قرار می‌دهد و خطر مرگ را در این افراد تا سه برابر افزایش می‌دهد.

 

 در بخشی از این مقاله که با عنوان "كوويد 19 و همه گيري اعتياد به مواد مخدر" در ماه آوريل سال 2020 در مجله Annals of Internal Medicine به چاپ رسیده است، آورده است:


افراد مصرف‌کننده موادمخدر به دليل مشكلاتي كه در سيستم تنفسي آن‌ها ايجاد می‌شود به‌طور اختصاصي مستعد آن هستند كه به ويروس کووید 19 و عوارض جانبی ناشي از آن مبتلا شوند و به دلیل موانعي كه در مسير ارائه خدمات مراقبتي و حمايتي به این جمعیت وجود دارد، اين افراد زمانی که مبتلا به کووید 19 مي‌شوند، دسترسی‌شان به خدمات و سرویس‌های موجود با دشواري روبرو می‌شود.


از سوي ديگر اجراي طرح فاصله‌گذاری اجتماعي می‌تواند آن دسته از افرادي را كه در حال طي نمودن دوران بهبودي ناشي از اعتياد هستند، با چالش‌هايي مواجه نمايد (از منظر دشواري در شركت در جلسات درماني، مراجعه به مركز درمان و دريافت دارو، كمك گرفتن از گروه‌های همتا و...)


اگرچه خطر ابتلا به نوع شديد کووید 19 و مرگ‌ومیر با بالاتر رفتن سن افزایش می‌یابد اما اين مشكل همچنین در افرادی که داراي مشكلاتي در سيستم ايمني بدن هستند و یا به بیماری‌های زمینه‌ای نظير دیابت، سرطان و بیماری‌های قلبی و تنفسی مبتلا هستند بيشتر می‌باشد. بخش قابل‌توجهی از بیماری‌های زمینه‌ای كه ذكر شد ناشی از استعمال دخانیات بوده و بنابراین همين موضوع خطر مرگ و بیماری را در بین افراد مصرف‌کننده مواد دخانی و مخدر (تنباکو یا حشیش) تا سه برابر افزایش می‌دهد.


داده‌های مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های كشور چین حاکی از آن است که کووید 19 در افراد مبتلا به بیماری مزمن تنفسی، 6.3 درصد مرگ‌ومیر ايجاد می‌نماید، درحالی‌که ميزان مرگ‌ومیر ناشي از كرونا در کل جمعيت 2.3 درصد می‌باشد.
همچنین مؤلف مقاله در پایان بیان داشته است که:


کووید 19 عملكرد ريه افرادی را که مشكل مصرف مواد افیونی یا متامفتامین و سایر مواد روان‌گردان دارند، در معرض خطر قرار می‌دهد. بعلاوه، کند شدن تنفس در اثر استعمال مواد افیونی خود باعث ايجاد هیپوکسیمی می‌شود که می‌تواند در فرد مصرف‌کننده عوارض قلبی، ریوی و مغزی ايجاد نمايد و در صورت تشدید، منجر به بيش مصرفي و مرگ خواهد شد.

 

کد خبر 916099

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha