موج همدلی مساجد خراسان جنوبی برای مقابله با کرونا

همچنان که ویروس کرونا در حال تسری و شیوع است، بچه مسجدی ها آتش به اختیار و جهادگونه پای کار آمده اند و با ضد عفونی، دوخت ماسک و توزیع بسته های غذایی رایگان در مناطق محروم شهر بیرجند، از هیچ کوششی دریغ نمی کنند.

خبرگزاری شبستان_خراسان جنوبی: همیشه بیدار و آماده کارند، خواب آرام هم ندارند، بدون هیچ دریافت هیچ حق الزحمه و پاداشی جهادگونه پا به عرصه خدمت گذاشته اند، خدمت به مردم را یک وظیفه انسانی در راستای رسالت کاریشان می دانند.

 

 

اهل ریاکاری نیستند و آرام و بی صدا بدون ظاهر شدن در مقابل دوربین ها، همگام و دوشادوش با کادر درمانی پر تلاش؛ پا در عرصه مقابله با کرونا گذاشته اند، نامشان جهادگران بی منت است و وظیفه شان حفظ ارزش های انسانی در جامعه اسلامی است، مزیتی که با هیچ کشور دیگری قابل قیاس نیست، اینها همان جهادگران ایرانی هستند که سیل، زلزله و یا هر اتفاق و بحرانی دیگر برایشان فرقی نمی کند، عزمشان همیشه مستدام است و آماده به خدمت. 

 

مسجدی ها، فعالان کانون های فرهنگی و هنری، بسیجیان و جهادگران روزهای کرونایی؛ رسالتشان با اخلاصشان گره خورده و دارای شخصیتی ولایی هستند که همواره به فرمایشات و توصیه های رهبرشان لبیک می گویند.

 

همچنان که ویروس کرونا در حال تسری و شیوع است، حال و هوای برخی از افراد به ویژه مسجدی ها و جهادگران در هر کمک رسانی و توجه به فقرا در جامعه اسلامی خوب تر می شود، شاید در ابتدا کمتر کسی در دنیا تصور می‌کرد از دل این ویروس منحوس، نوعی همدلی و همراهی خاص با سرعتی باور نکردنی در جامعه اسلامی تسری یابد...

 

اما این روزها که تمام کشورهای دنیا درگیر مقابله و مبارزه با این بیماری همه گیر هستند، بخش زیادی از مردم جامعه درگیر آسیب هایی از محل این بیماری شده اند و به نوعی نیاز به کمک دارند؛ لذا کمک خیرین، مسجدی ها، سمن ها و مراکز خیریه در بحبوحه بحران کرونا بر کسی پوشیده نیست، گویا اینان در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر توجه به محرومان لبیک جانانه می گویند.

 

امیرالمؤمنین علی علیه السلام می فرماید: «ویرانی زمین، از تنگ دستی مردم زمین حاصل می شود»، یعنی وقتی مردم تنگ دست بودند، زمین ویران می شود. حضرت، در این عبارت می خواهند به مالک اشتر بگویند: سرزمینی که تو داری به آنجا می روی، اگر توانستی مردمش را ثروتمند کنی، آباد خواهد شد، اما اگر مردم را فقیر نگه داشتی یا فقیر کردی، این سرزمین هم آباد نخواهد شد و ویرانه خواهد ماند. مردم هستند که با نشاط خودشان و با توانایی هایی که پیدا می کنند، سرزمین شان را آباد می کنند.

 

مساجد هم که از صدر اسلام سنگر توجه به محرومان و مستضعفان بوده اند، در شرایط کرونایی که سایر فعالیت های فرهنگی شان تعطیل شده است، سکوت پیشه نکرده و در واقع پایگاهی برای تولید ماسک، گان و محل جمع آوری و توزیع اقلام بهداشتی و سبد غذایی شده اند.

 

 

مسجد قائم آل محمد (عج) بیرجند با همت جمعی از جهادگران پای کار، دل به محرومان این منطقه داده و با ضد عفونی، توزیع بسته های غذایی و حمایت از اقشار آسیب دیده محله خود، در شرایط بحران کرونایی موفق عمل کرده است.

 

«حسن علی سالاری»، مدیر کانون محله ای خادمیاری رضوی مسجد قائم آل محمد(عج) و مسئول مجتمع فرهنگی مذهبی این مسجد، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهار کرد: از زمان شیوع بیماری کرونا تاکنون با همت بچه های مسجد، محله و مسجد قائم آل محمد(عج) ضد عفونی و گند زدایی شد و این روند همچنان ادامه دارد.

 

توزیع 85 میلیون تومان سبد غذایی بین محرومان بیرجند

سالاری از توزیع 205 بسته و سبد غذایی با حمایت سپاه بین اقشار آسیب پذیر و نیازمند محله موسی بن جعفر بیرجند خبر داد و گفت: ارزش ریالی این تعداد بسته 85 میلیون تومان است.

 

وی افزود: ضد عفونی محلات، معابر و مساجد محله موسی ابن جعفر بیرجند به صورت مداوم هر دو شب توسط 20 نیروی جهادی انجام می شود.

 

مدیر کانون محله ای خادمیاری رضوی مسجد قائم آل محمد(عج) و مسئول مجتمع فرهنگی مذهبی این مسجد افزود: چهار نوبت حواله نان به نانوایان داده ایم تا مستضعفان محله از نان رایگان در ایام کرونایی بهره مند شوند.

 

سالاری با بیان اینکه بسیاری از معتمدان و افراد توانمند منطقه با علاقه فراوان عضو کانون خادمیاری امام رضا(ع) شده اند تا قدم های موثرتری برداریم، گفت: تعداد خادمیاران رضوی این کانون به 165 نفر رسیده است.

 

وی از بازسازی خانه های محرومان و ویزیت رایگان این افراد توسط یک پزشک در مجتمع این مسجد خبر داد و اظهار داشت: هم اکنون به دلیل شیوع ویروس کرونا مراجعه ای بابت معرفی به پزشک نداشته ایم ولی قبل از این ایام، پنج بیمار در بیمارستان ولی عصر (عج) و چهار بیمار در بیمارستان امام رضا علیه السلام بیرجند رایگان درمان شده اند، هم اکنون تمرکز مسجدی ها بر ضد عفونی و توزیع بسته های غذایی است.

 

مدیر کانون محله ای خادمیاری رضوی مسجد قائم آل محمد(عج) از فعالیت 30 جهادگر در تکمیل مسجد و مجتمع مسجد قائم آل محمد(عج) خبر داد و افزود: به همت این مسجدی ها و جهادگران کار ساخت و ساز و تکمیل حسینیه این مسجد به اتمام رسیده است.

 

سالاری بیان کرد: نماز جماعت این مسجد به دلیل شیوع ویروس کرونا با رعایت پروتکل های بهداشتی، با فاصله و با سرعت بیشتری انجام می شود و تمام مهرها و ادعیه ها بایگانی شده است.

 

وی مطرح کرد: در نیمه شعبان با چاپ و توزیع یک هزار اعلامیه، از مردم محله در خواست شد تا در خانه هایشان بمانند، لذا این مسجد با راه اندازی پویش سراسری و راه انداختن کاروان شادی مولودی خوانی و نوای «یا مهدی ادرکنی»، شب مولود امام زمان(عج) را جشن گرفت.

 

وی گفت: در شب میلاد حضرت صاحب الزمان(عج) زمزمه ای زیبا و عجیب از خواندن دعای فرج و زیارت عاشورا برای تعجیل در ظهور و دفع بلای کرونا از خانه های محله موسی بن جعفر بیرجند به گوش می رسید و هر خانه راس ساعت 9 تبدیل به یک هیئت شده بود.

 

سالاری ادامه داد: همچنین روز میلاد امام زمان(عج) بچه های مسجد با خواندن سرودی در سطح شهر بیرجند، شادی و محبت خود را به اهل بیت (ع) اثبات کردند.

 

وی با بیان اینکه محله موسی بن جعفر(ع) بیرجند محله ای محروم و مستضعف هستند، گفت: در این محله بیش از 120 خانوار زیر خط فقر شناسایی شده است، لذا مسئولان باید این محله را در دریابند، چرا که افرادی در این محله هستند که در یک اتاق کوچک نمور اجاره ای زندگی می کنند.

 

وی تصریح کرد: محله موسی بن جعفر بیرجند، یک محله ای کارگری است که اهالی این محله، به دلیل شیوع بیماری کرونا دچار آسیب جدی شده اند؛ چراکه کارگران این محله هم اکنون نمی توانند به راحتی و همانند قبل سرکار بروند، لذا به همت مسجد این محله خانواده های نیازمند، آسیب دیده، مریض دار و معتاد گروه بندی شده اند و با همراهی سپاه این خانواده ها حمایت می شوند.

 

مدیر کانون محله ای خادمیاری رضوی مسجد قائم آل محمد(عج) و مسئول مجتمع فرهنگی مذهبی این مسجد عنوان می کند: درست است که مردم این منطقه از قشر کم برخوردار و نیازمند شهر هستند که گاهی برخی از این افراد به نان شب خود محتاج هستند ولی با همه این شرایط در کمک به همنوع، پیشقدم هستند، چند خیّر محله ای و شهری همراه این خانواده ها هستند و بسته های غذایی به دست نیازمندان واقعی می رسد.

 

سالاری از توزیع ۶۰ شانه تخم مرغ و اهدای ۲۰۵ بسته غذایی به نیازمندان در آستانه سال نو خبر داد و گفت: با فرا رسیدن نیمه شعبان و شب ولات حضرت مهدی(عج)خادمیاران رضوی کانون شهید قاسم سلیمانی اقدام به تهیه ۱۰۰ بسته غذایی به ارزش هر بسته یک میلیون ریال کرده و بین خانواده های مستضعف محله موسی ابن جعفر توزیع کرده اند، همچنین در شب ولادت حضرت رقیه خاتون(س) مقدار ۴۰ کیلوگرم گوشت گرم توسط کانون شهید سلیمانی بین کارگران بیکار شده به دلیل شیوع ویروس کرونا توزیع شد.

 

«علی طحان»، یکی از معتمدین محله موسی ابن جعفر در گفتگو با خبرنگار شبستان می گوید: فعالان مسجد موسی بن جعفر همزمان با شیوع ویروس کرونا به همت فعالان مسجد امام سجاد(ع) هر چند شب یکبار با هزینه شخصی خودشان تمام معابر، محلات و حتی خانه های این منطقه را ضد عفونی می کنند.

 

این معتمد محلی بیان می کند: در شب میلاد حضرت صاحب الزمان(عج)، 250 بسته سبد غذایی به ارزش ریالی هر بسته 30 هزار تومان در این محله توزیع شد.

 

طحان از پرداخت 280 تومان وجه نقد به نانوایان برای پخت نان و توزیع بین محرومان محله موسی بن جعفر خبر داد و گفت: این وجه تبدیل به نان و در اختیار خانواده های مستضعف قرار می گیرد.

 

وی گفت: کمک به محرومان این محله در طول سال ادامه دارد و پیش از این به کمک هیئت امنای مسجد موسی بن جعفر بسته های غذایی 50 هزار تومانی بین محرومان توزیع شده است.

 

مردم خودجوش پای کار مقابله با کروناویروس

«علی صیفی» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان می گوید: از زمان شیوع ویروس منحوس کرونا هر شب با نیروهای بسیجی برای ضد عفونی معابر و اماکن شلوغ و پرتردد، حضور دارم و این کار را مسئولیت و وظیفه خود می دانم.

 

این نیروی بسیجی که از طرف پایگاه امام خامنه ای مسجد جامع خوسف در امر ضد عفونی شهر و روستاهای اطراف حضور دارد؛ بیان می کند: با بچه های این پایگاه بسیج، هر شب محلات شهر ضد عفونی می شود.

 

صیفی با بیان اینکه مردم خودشان خودجوش پای کار هستند و در خصوص تهیه محلول های ضد عفونی همکاری می کنند، می گوید: مجموعه های سپاه، بسیج و شهرداری در این امر همکاری خوبی دارند.

 

وی از فعالیت خودجوش شش پایگاه بسیج در امر ضد عفونی شهر خوسف خبر می دهد و می گوید: حداقل شبی 30 لیتر محلول ضد عفونی مصرف می شود.

 

تولید روزانه ۴۰۰۰ ماسک در کانون شهید مطهری بیرجند

اعضای کانون‌ فرهنگی هنری شهید مطهری که در مسجدالحسین جوادیه بیرجند به عنوان یکی از مساجد فعال در حوزه برنامه‌های فرهنگی و مذهبی شناخته شده است، یک قدم جلوتر رفته و با راه‌اندازی یک کارگاه تولیدی، روزانه چهار هزار ماسک تولید و در سط مساجد سطح شهر توزیع می‌کنند.

 

ارکان مسجدالحسین جوادیه که در همدلی و وحدت در انجام کارها، بسیار مثال‌زدنی هستند، نمونه بارز جهادگرانی هستند که آتش به اختیار برای کمک به مردم و هموطنان به صحنه ‌آمده اند. ضدعفونی شبانه درب منازل و معابر اطراف مسجد و همچنین اطلاع رسانی‌های لازم برای راه‌های مبارزه با کرونا ویروس از دیگر اقدامات این فعالان مسجدی است.

 

امام جمعه ای که هم دوش کادر پزشکی ضد عفونی می کند

حجت الاسلام«حامد شاهبیکی» که خود هم پای کادر پزشکی و بچه های جهادی، اقدام به ضد عفونی معابر سطح شهر می کند، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهار داشت: بعد از شیوع ویروس کرونا و خطرات پیش رو، گروه های مختلف و خط مقدم مبارزه با کرونا؛«کادر پزشکی» فعال شدند.

 

امام جمعه خوسف با بیان این مطلب که نیروهای بسیجی و خودجوش مردمی اقدامات بسیار مطلوبی برای مبارزه با ویروس منحوس کرونا انجام داده اند، گفت: این نیروهای خودجوش در کنار کادر پزشکی و رده های مسئول شروع به ضد عفونی اماکن، معابر شهرها و روستاها کردند.

 

 

حجت الاسلام شاهبیکی افزود: در راستای ضد عفونی و مراقبت از افراد قرنطینه اقدامات خوبی در سطح کشور انجام شده است و در شهرستان خوسف هم در کنار تلاش های مسئولان و شهرداری، مسجدی ها، نیروهای بسیجی و مردمی شامل گردان امام حسین(ع) و پایگاه مقاومت بسیج پای کار آمده اند و مجموعه ای از ضد عفونی اماکن عمومی را تشکیل داده اند.

 

وی افزود: روستاهای مرکز شهرستان و اماکن پر تردد، جایگاه های عرضه سوخت، پارک ها و سطل های زباله و ورودی مغازه های پرتردد در مسیر جاده ترانزیتی هر شب با کمک نیروهای جهادی ضد عفونی می شود و این محلول های ضد عفونی با مشارکت مردمی و مراکز نیکوکاری تهیه می شود.

 

تبدیل اپیدمی کرونا به اپیدمی مهر مهدوی و محبت مردم به همدیگر 

امام جمعه خوسف با بیان اینکه یکی از امتیازات کشور این است که دولت مردمی است، افزود: کشور ایران، مردمی اداره می شود و این مردم هستند که از ایران خودشان حفظ و مراقبت می کنند، عکس العملی ایرانی ها با عکس العمل اروپا و غرب اوپا متفاوت است و ایپدمی ویروس کرونا به اپیدمی مهر مهدوی و محبت مردم نسبت به یکدیگر تبدیل شده است.

 

حجت الاسلام شاهبیکی گفت: هم اکنون خط تولید کارخانه ها عوض و کادر درمان با انگیزه مضاعف و خستگی ناپذیر در حال ارائه خدمت هستند و کشور را سربلند کرده اند.

 

وی افزود: همه مردم شامل مسئولان و مردم پای کار هستند که از ویژگی های خوب این کشور است، به این ویژگی خاص؛ باید ببالیم؛ در شهرها و استان ها نیروهایی داریم که احساس مسئولیت می کنند و نقش خود را به خوبی ایفا می کنند.

 

امام جمعه خوسف خاطرنشان کرد: ایرانی ها برای پیروزی بر معضل و بحران کرونا، آگاهانه و با بصیریت نسبت به اتفاقات کشور خود مسئولیت پذیرند.

 

 

 

کد خبر 915719

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha