به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام محمود ابوالقاسمی شامگاه شنبه، ۲۳ فروردین به مناسبت ماه شعبان در مسجد جامع غدیر به صورت مجازی به سخنرانی پرداخته و گفت: روح انسان لطیف است و مادی نیست.
این استاد حوزه علمیه با بیان اینکه اصل زیارت اهل بیت(ع) در تماس روحی انسان با آنها است، تصریح کرد: اتصال روحی اویس قرنی با پیامبر(ص) روحی بود در حالی که بسیار اطراف پیامبر(ص) زندگی میکردند اما اتصال روحی با ایشان نداشتند.
حجتالاسلام ابوالقاسمی با بیان اینکه نقطهای در روح انسان قلب نام دارد که فرامادی است، بیان کرد: علایق در روح انسان است میلی که در روح و قلب وارد شود، شدید میشود، روح مجموعه امیال است وقتی میلی وارد قلب شود شدید میشود.
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه تمایلات از روح به قلب سپس به تمام وجود ما میرود و ما را به آن طرفی که میخواهد میکشاند. ابراز کرد: بنابراین مراقب امیال و روحیات خود باشیم.
وی افزود: بین ما و اهلبیت(ع) یک رابطه روحی وجود دارد که میل ما را به سمت آنها میکشاند و همین سبب میشود رفتار ما هم تغییر پیدا کرده به سوی نیکی میل کند.
حجتالاسلام ابوالقاسمی با بیان اینکه محبت یعنی اتصال روحی با اهل بیت(ع)، گفت: ائمه معصومین(ع) میفرمایند قلب ما اهلبیت(ع) ظرف مشیت الهی است و میلی غیر از میل الهی نداریم؛ وقتی روح ما با آنها تماس بگیرد میل ما را هم تغییر میدهد بنابراین محبت اثر تغییر دادن انسانها را به همراه دارد.
استاد حوزه علمیه با اشاره به فرمایشی از امام راحل مبنی بر اینکه مجالس اهلبیت(ع) باید انسان را به اتصال روحی با آنها بکشاند، درباره شیوه اتصال همیشگی روح با اهلبیت(ع) عنوان کرد: روح قوهای به نام فکر دارد وقتی به موضوعی فکر کنید روح شما بر آن متمرکز میشود هر کس میخواهد روح خود را کنترل کند باید در ابتدا فکر خود را کنترل کند. بهترین تمرین تمرکز در نماز است.
وی ادامه داد: کسی که به مسائل الهی اعم از اسماء حسنی خداوند یا اهلبیت(ع) فکر کند او ذاکر محسوب میشود، باید در ذکر فکر همراه باشد. زمانی ذکر در شما اثر میگذارد که فکر شما همراه آن باشد.
حجت الاسلام ابوالقاسمی با بیان اینکه غفلت هم نوعی ذکر است اما این ذکر درباره امور پست دنیایی است که میل انسان را به سمت گناه میکشاند، اظهار کرد: شیعه به علت فکر و ذکر به اهل بیت(ع) شبیه آنها میشود، از مجالس اهلبیت(ع) باید سلمان و ابوذرها خارج شوند.
این استاد حوزه علمیه با بیان اینکه اگر فکر و ذکر کسی امام زمان(عج) باشد، منتظر است، گفت: او همه موانع همچون گناه را کنار زده و منتظر است. جامعه منتظر در انرژی، فعالیت و حرکت بینظیر است زیرا در اتصال روحی با امام جزو السابقون السابقون میشود.
وی تاکید کرد: نباید اوج خواسته ما دیدن امام زمان(عج) باشد بلکه باید دل ما در اتصال روحی با امام باشد که میل ما به سمت و سوی خواستههای ایشان باشد یعنی ترک حرام و انجام واجبات را انجام دهیم.
حجتالاسلام ابوالقاسمی با بیان اینکه برای دوستان اهلبیت(ع) انتخاب درست بسیار اهمیت دارد، ابراز کرد: یک منتظر واقعی در انتخاب همسر، شغل، منزل یا هر چیزی دیگر به امام زمان(عج) و خواستههای ایشان توجه دارد.
این استاد حوزه علمیه در پایان خاطرنشان کرد: انقلاب اسلامی ایران نقطه شروع قیام جهانی امام زمان(عج) است، دشمنان اسلام بعد از انقلاب اسلامی همواره از مومنان و منتظران سیلی خوردند.
نظر شما