به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، مولف کتاب "تربیت بنیادین دینی"، در نشست بررسی تربیت دینی کودک و نوجوان که در محل حسینیه قدس تبریز و به همت انجمن مربیان کوشای تبریز برگزار شد، به تحلیل ضرورت های تربیت عقیدتی کودک پرداخت.
دکتر علی بادامچی زاده با اشاره به فرا رسیدن ماه محرم و رویکردهای تربیت دینی در این ماه خاطرنشان کرد: کودکان مهم ترین مخاطبان تربیت دینی در جامعه اسلامی هستند و اگر خواهان جامعه ای مبتنی بر فرهنگ عاشورایی هستیم باید از کودکان خود آغاز کنیم.
وی با بیان اینکه تربیت کودک و نوجوان در بعد عقیدتی دارای ظرافت های بسیاری است، گفت: حساسیت های جامعه مذهبی ایران در مورد شکل گیری شخصیت دینی کودک بر اهمیت و ظرافت این امر می افزاید.
این نویسنده با اشاره به حضور نیمی از ساعات مفید کودک و نوجوان در مدرسه تصریح کرد: بدون تردید اگر خواهان شکل گیری این موله مهم هستیم، نقش مدرسه باید جدی تر گرفته شود.
دکتر علی بادامچی زاده افزود: در سال های قبل از انقلاب به علت حاکمیت ارزش های ضد دینی در سیستم آموزشی مدارس تاثیرات نامطلوب این نظام در امر بارور سازی اعتقادات کودکان به وفور مشاهده می شد و اندک مربیان دینی مدارس نیز به شدت تحت فشار بودند.
استاد علوم تربیتی خاطرنشان کرد: با پیروزی انقلاب و حاکمیت ارزش های دینی بر جامعه شاهد بالندگی ارزش ها در مدارس و اثرت آن در زندگی فردی و اجتماعی دانش آموزان بودیم به نحوی که فرزندان گاه به مربیان عقیدتی والدین کم اطلاع خود تبدیل می شدند.
مولف کتاب تربیت بنیادین گفت: در سه دهه گذشته شاهد به وجود آمدن نوعی از فرهنگ تربیتی در کشور بوده ایم که با وجود محسنات خود دارای معایبی نیز بوده است و در مواردی سبب اختلافات و دو گانگی ها در مباحث مذهبی شده است.
حجت الاسلام دکتر صمد قدسیان، مربی دوره های عقیدتی نیز در این جلسه گفت: پرورش باورهای عقیدتی کودک مستلزم تعامل سازنده مربیان و والدین است و اگر دو نظام مدرسه و خانواده نتوانند در این مورد به نتیجه مشترکی برسند کودک بزرگ ترین قربانی این دو گانگی تربیتی خواهد بود.
وی با اشاره به برگزاری جلسات عقیدتی منظم و کلاسیک در مدارس، یادآور شد: کلاس های دینی، جلسات مشاوره، کلاس های پرورشی و نماز جماعت مدارس همگی این امکان را به وجود می آورد تا تربیت زیربنایی کودک صورت گیرد.
مربی دوره های عقیدتی بیان کرد: در این میان والدین نیز باید در جریان مسیر تریبت کودک قرار گیرند و با مشکلات عقیدتی وی که الزاما در مدرسه بروز پیدا می کند آشنا شوند.
پایان پیام/
نظر شما