شفافیت بیشتر شرکت‌ها موجب افزایش بازدهی آنها می‌شود

معاون اول رییس جمهور تاکید کرد: هرچه عملکرد شرکت‌ها شفاف و در اختیار افکارعمومی باشد، میزان بازدهی آنها بیشتر می‌شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان، «اسحاق جهانگیری» ظهر امروز (۲۳ فروردین) در جلسه با وزیر و معاونان وزارت اقتصاد و امور دارایی گفت: بانک‌هایی که زیر نظر بسیج، نیروی انتظامی و نیروهای مسلح بودند به بانک سپه سپرده شده است. ادغام آن کار سختی است. هم بانک مرکزی، هم وزارت اقتصاد و هم بانک سپه درگیر است. کارهای خوبی صورت گرفته و جایگاه بانک سپه تغییر کرده است.

 

وی با بیان اینکه شرکت‌های دولتی مجموعه بزرگی هستند که دارایی آنها چند برابر بودجه کشور است، اظهار داشت: در وزارت اقتصاد کارهای خوبی درباره شرکت‌های دولتی در حال انجام است تا اتفاق بزرگی رخ دهد. ۲ هزار و ۷۰۰ هزار میلیارد تومان دارایی آنها است. این شرکتها وقتی دارایی دولت هستند به این معناست هر سال سودی به دولت بدهند که دولت در بودجه هزینه کند حتما خزارنه دار تایید می کنند مجموع سودی که اینها می‌دهند و زیانی که می‌دهند،  روی هم بگذاریم زیان آن بیشتر است.

 

معاون اول رییس جمهور ادامه داد: هرچه عملکرد شرکت‌ها شفاف و در اختیار افکارعمومی قرار دهیم، میزان بازدهی آنها بیشتر می‌شود. مدیران آنقدر که از مدیران بالادستی نگرانی دارند، از افکارعمومی ۱۰ برابر بیشتر نگرانی دارند و اگر  قرار باشد عملکردش در معرض افکار عمومی قرار بگیرد میداند همه درباره عملکردشان قضاوت دقیق دارند.


وی در ادامه با بیان این که سال ۹۸ سال سختی بود، گفت: سال ۹۷ تحریم‌های آمریکا برگشت. از ابتدای سال ۹۸ خیلی نگران بودیم که فشارسنگینتری روی فروش نفت، بیمه‌ها، کشتیرانی و صادرات داشته باشیم به همین دلیل بودجه را تعدیل کردیم اما خوشبختانه در عملکردی که در سه ماهه سوم اتفاق افتاد، اقتصاد کشور سال ۹۸ را سال رو به رشد گذراند.


جهانگیری افزود: در سه ماهه سوم سال ۹۸ جهت تورم کاهنده شد، رشد اقتصادی هم با نفت و هم بدون نفت مثبت شد که بدون نفت ۳.۳ دهم درصد و با نفت ۱.۳ دهم، ۹ ماهه بدون نفت مثبت شد و البته با نفت منفی بود.  


معاون اول رییس جمهوری با اشاره به ایجاد بیش از ۴۷۰ هزار شغل جدید در سال ۹۸ اظهار داشت: تعداد بیکارهای کشور روند کاهنده‌ای گرفت و برای اولین بار کاهشی شد. جهت اقتصاد کشور خوب پیش می‌رفت که در سال ۹۹ می‌شد امیدوارتر باشیم که هم تورم کاهش پیدا کند و به عدد قابل قبولی برسد و هم رشد اقتصادی و اشتغال و حتی سرمایه گذاری بهتر شود که  پدیده جدیدی به نام کرونا اتفاق افتاد که دغدغه مهمی در دنیا ایجاد کرد.


وی گفت: کرونا پدیده‌ای نوظهوری است که  راجع آن هنوز شناخت دقیقی اتفاق نیفتاده، درباره این ویروس و درمان و پیشگیری آن صحبت‌هایی گفته می‌شود و بعد دوباره باز اصلاح می‌کنند که این کار را انجام دهید این کار را انجام ندهید و متخصصان هنوز شناخت دقیقی در این زمینه ندارند.  


معاون اول رییس جمهوری افزود: این که تا چه زمانی این ویروس ماندگار خواهد بود آن هم هنوز حرف دقیقی درباره آن زده نمی‌شود. این که تبعات و آثار این ویروس غیر از سلامت مردم که مهمترین مساله و اصلی‌ترین مشکل کشور و دنیا است، غیر از آن روی مسایل اقتصادی، اجتماعی، سیاسی اثر می‌گذارد.


وی تاکید کرد: گفته می‌شود که دنیای بعد از کرونا با دنیای قبل از کرونا دو جهان متفاوت خواهد بود و احتمالا روی پدیده‌های بین‌المللی و نظم جهانی تاثیرات تعیین کننده‌ای بگذارد. حتی مقامات اروپایی و آمریکایی گفتند که بعد از جنگ جهانی دوم ویروس کرونا مهمترین چالشی است که  دنیا امروز با آن روبرو است.  


جهانگیری گفت: کرونا به هر حال به عنوان مهمترین چالش است و همه پیش بینی رکود جدی اقتصادی را دارند. و صاحبنظران در روزنامه ها و مجلات شرایط حاکم بر اقتصاد های چین اروپا وآمریکا را پیش بینی کرده و گفته‌اند که اتفاقات تعیین کننده‌ای می‌افتد.
معاون اول رییس جمهوری یادآور شد: اقتصاد کشور ما هم چنین تبعاتی را خواهد داشت. در کنار آن ما موضوع تحریم‌های ظالمانه آمریکا را داشتیم که هدف آن این بوده که کل اقتصاد ما را از بین ببرد. در واقع تحریم مراکز اقتصادی ما را تحت فشار گذاشته بود و با آن مبارزه می کردیم و الان هم با موضوع جدید کرونا مبارزه کنیم.


وی با بیان اینکه وزارت اقتصاد و دارایی بخش اصلی پشتوانه نظری اقتصاد کشور است، اظهارداشت: البته نمی‌گویم تمام سیاست‌های اقتصادی کشور فقط در وزارت اقتصاد تدوین و تهیه می شود. بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه و جاهای دیگری مثل وزارت نفت و صمت که البته بیشتر اجرایی هستند هم غیر مستقیم در اقتصاد نقش دارند اما وزارت اقتصاد و دارایی مهمترین ارگانی است که سیاست‌های اقتصادی و نظریه اقتصادی کشور را تدوین می‌کند./

کد خبر 915066

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha