به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «سید مجتبی حسینی» امروز (23 فروردین) در لایو زنده اینستاگرامی با خبرنگاران اظهار کرد: حوزه زراعت یکی از چهار رکن توسعه پایدار روستایی است در حال حاضر با توجه به تغییرات اقلیمی طی سالهای گذشته و کاهش منابع آبی، سطح زراعی استان تحت تاثیر قرار گرفته و بخشی از سطوح زراعی به باغی تبدیل شده است.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه سالانه 70 هزار هکتار از مساحت استان زیرکشت محصولات زراعی است، گفت: از این میزان 40 هزار هکتار آن در پاییز و 30 هزار هکتار در بهار زیر کشت محصولات مختلف می رود.
حسینی ادامه داد: این میزان سطح زیر کشت بهاره شامل محصولات علوفهای، پنبه، دانه های روغنی، محصولات صیفی و سبزیجات میشود.
وی با تاکید بر اینکه افزایش عملکرد در واحد سطح عمده سیاست وزارت جهاد کشاورزی در بحث محصولات زراعی است که از دو طریق اقدامات به نژادی و به زراعی دنبال می شود، افزود: تهیه و تولید بذور اصلاح شده و شناسایی ارقام پربازده و سازگار با شرایط اقلیمی از جمله اقدامات در این حوزه است.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه امسال برای افزایش عملکرد در واحد سطح برنامه ای تدوین شده است که ارقام پربازده و سازگار با شرایط اقلیمی جایگزین کشت ارقام بومی شود، گفت: همچنین تغییر در تاریخ کاشت محصولات از بهاره به پاییزه جدیدترین سیاست های جهاد کشاورزی در راستای مدیریت خشکسالی در حوزه زراعی است و امسال کشت بهاره حبوبات و محصولات علوفه را به پاییز انتقال دادیم.
حسینی با اشاره به اینکه کمبود ماده آلی خاک یکی از بزرگترین مشکلات در حوزه کشاورزی خراسان جنوبی است، بیان کرد: برای رفع این مشکل یکی از برنامه های مورد تاکید گسترش کشاورزی حفاظتی و پایدار است که اکنون بشرویه جزو شهرستان های شاخص در این حوزه می باشد.
وی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر کمبود کودهای شیمیایی و دغدغه کشاورزان در استان، عنوان کرد: با وجود همه محدودیت ها و تحریم ها سال زراعی گذشته 18 هزار تن انواع کود پایه تامین و توزیع شد و در فصل زراعی گذشته نیز بیش از 10 هزارتن انواع کودشیمیایی و از ابتدای امسال نیز 550 تن کود در بین کشاورزان توزیع شده است و تلاش کرده ایم نیاز استان را با توجه به محدودیت های حمل ونقل از محل انبارهای داخلی تامین شود اما همچنان پیگیری ها برای تامین نیازهای استان در حال انجام است.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه باید میزان تمایل و رغبت کشاورزان به بذور اصلاح شده افزایش یابد، ادامه داد: در تامین بذور مورد نیاز استان هیچ مشکلی وجود ندارد و حتی سال گذشته بخشی از نیازهای استان سیستان و بلوچستان در بحث بذور گندم را تامین کردیم.
حسینی در ادامه سطح زير كشت محصول گندم در استان را 18 هزار و 60 هكتار دانست و بيان كرد: ميزان برداشت گندم از اراضی سطح زير كشت بيش از 65 هزار تن پيش بينی شده است.
وی با بیان اینکه برای خريد تضمينی گندم كشاورزان امسال 18 مركز جمع آوری در شهرستان های استان فعال است، گفت: خریدگندم از کشاورزان از اواخر اردیبهشت ماه آغاز میشود و امسال نرخ خرید گندم در ابتدا 2 هزار و ۲۰۰ تومان تعیین شد که با رایزنیهای مختلف به 2 هزار و ۵۰۰ تومان افزایش یافت.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه چند سالی است که با هدف خودکفایی کشور در دانه های روغنی، کشت دانه های روغنی از جمله کلزا، کنجد و گلرنگ در اراضی کشاورزی استان رونق گرفته است، افزود: در سال زراعی جاری برنامه ریزی برای هزار و ۵۰۰ هکتار سطح زیر کشت دانههای روغنی است.
حسینی در پایان گفت: از این میزان ۱۳۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان زیر کشت دانه روغنی گلرنگ است.
نظر شما