پاسخ به سوالات کرونایی/ آرامش خود را حفظ کنیم

پزشک مراکز بهداشتی و درمانی ارجاع کرونا در کرمان ضمن پاسخ به سوالات کرونایی گفت: افراد باید آرامش خود را حفظ کنند و در خانه بمانند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان افشین اسدی شامگاه در پاسخ آنلاین به سوالات کرونایی با موضوع " غربالگری بیماری کرونا؛ چه علائم و نشانه هایی را جدی بگیریم؟ "  ضمن تبریک به مناسبت ولادت امام زمان (عج) به سوال مشابه چند نفر از مخاطبین که علائم تب و سوزش گلو داشته اند؛ پاسخ داد و گفت: تب علامت مهمی برای ما در بحث کرونا است امّا در کنار آن باید به سرفه های خشک و تنگی نفس هم توجه داشت، لذا ضمن درمان های تب همراه با پاشویه و تقویت بدن و مصرف غذاهای سهل الهضم، اگر دمای بدن بالاتر رفت برای بررسی کرونا به یکی از مراکز بهداشت مراجعه کنید.

 

پزشک مراکز بهداشتی و درمانی ارجاع کرونا در کرمان در پاسخ به سوالی  مبنی بر اینکه یک هفته قبل سردرد در نواحی پیشانی و ابروها و بینی شدم حدود 4 ساعتی تب داشتم که سریع رفع شد؛ امّا نفس تنگی دارم به حدی که بینی کیپ شده و با دهان نفس می کشم، ضمن داشتن سینوزیت، آموکسی کلاو و آنتی بیوتیک هم مصرف می کنم ممکن است بخاطر کرونا باشد؟ بیان کرد: علائم شما بیشتر شبیه عود سینوزیت است در حال حاضر مراقبت هایی مثل شستشوی بینی و حلق و پرهیز از دود، بو و گرد و خاک و  تماس با حیوانات و مصرف غذاهای حساسیت زا برای شما توصیه می شود.

 

اسدی در پاسخ به سوال یکی از مخاطبان که در مورد سوزش گلو و سینه پرسید و اینکه تب و تنگی نفس ندارد خیلی نگران کرونا است؛ بیان کرد: علائم نگران کننده نیست و سوزش گلو ممکن است ناشی از گرد و غبار  و آلودگی هوا و بوی غذا باشد پس نسبت به رعایت استنشاق هوای مرطوب و گرم اگر توجه داشته باشید  در کنار تغذیه مناسب و رعایت فاصله اجتماعی مشکل به زودی برطرف خواهد شد.

 

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه کلیپی پخش شده که دکتری بخور جوش شیرین را درمان کرونا موثر دانسته است تا چه حدی واقعیت دارد ؟ اظهار کرد: متخصصان مربوطه و بخش طب ایرانی وزارت بهداشت با ذکر دلایلی بحث تأثیرگذاری جوش شیرین بر کرونا را منتفی می دانند.

 

شخصی با اشاره به اینکه مادرم ناراحتی قلبی دارد و چند مرتبه آنژیوپلاست شده و در حال حاضر چند روزی است که درد در قفسه سینه دارند و الان هم به پزشک معالج خود دسترسی ندارد؛ گفت: با توجه به اینکه مادر شما جزو گروه هایی است که باید توجه بیشتری به وی شود باید به یکی از مراکز کنترل بیماری  کرونا مراجعه تا میزان اکسیژن خون و  تعداد تنفس را بررسی کنند.

 

پزشک مراکز بهداشتی و درمانی ارجاع کرونا در کرمان در پاسخ سوال خانمی 56 ساله که پرسید 10 سال است آلرژی غیرفصلی دارم سرفه هم زیاد می زنم امّا خشک نیست؛ از ابتدای فروردین هم تنگی نفس بیشتر شده اسپری سروفلو و سالبتامول و آتروونت مصرف می کنم آیا این علائم ربطی به کرونا دارد؟ اظهار داشت: نسبت به بیماران آلرژی دار و تنگی نفس به طور ویژه باید توجه کرد توصیه می کنیم که رعایت پرهیز از  غذاهای سرخ کردنی، حیوانات خانگی و بو و دود و سرما داشته باشند در صورت بروز تب بالا به مراکز درمانی مراجعه کنید.

 

وی همچنین به سوال یکی دیگر از مخاطبان که در مورد خشکی زیاد دهان و اینکه فشار خون هم دارد توصیه کرد: در وهله اول  باید فشار خون تثبیت شود و داروی خاص خود را مصرف و از نمک هم پرهیز کنید.

 

وی در پاسخ یکی از مخاطبان هم که پرسید یک ماه اخیر چند مرتبه مریض شدم بار اول که دکتر رفتم  اکسیژن خونم 99، بار دوم 98 و سومین بار هم 96 بود عکس ریه ام مشکلی نداشت فقط برخی اوقات سرگیجه دارم چرا با هر بار رفتن به دکتر اکسیژن خونم پاین می آید؟ گفت: در این حد اکسیژن خون نگران کننده نیست اکسیژن زیر 93 نگران کننده است.

 

شخصی با بیان اینکه ذخیره آهن خون او روی 2 است و قبل از شیوع کرونا پزشک 4 آمپول آهن تجویز کرد که مصرف کردم اما با آمدن کرونا دیگر نتوانستم آزمایش مجدد بدهم حالا آیا می توانم روزه بگیرم؟ دکتر اسدی توضیح داد: وضعیت شما در آستانه ماه مبارک رمضان باید بازبینی شود و وضعیت عمومی سلامت و فشار خون باید چک شود.

 

اسدی در پاسخ سوالی مبنی بر اینکه خریدهای منزل را  به مدت 48 تا 72 ساعت در انباری منزل نگهداری می کنیم آیا دیگر احتیاج به ضدعفونی کردن ندارند؟ گفت: رفتار  ویروس  کرونا در سطوح صاف یک تا 3 روز می تواند زیست داشته باشد، مواد یخچالی را هم در بدو ورود می توانید شستشو و ضدعفونی و در یخچال نگهداری کنید.

 

وی درباره سوالی مبنی بر اینکه می گویند اگر کسی یکبار به کرونا مبتلا شود و بهبود یابد دیگر مبتلا نمی شود آیا صحت دارد؟ گفت: در این مورد اتفاق نظری وجود ندارد امّا ما باید نسبت به رعایت فاصله گذاری اجتماعی و رعایت نکات بهداشتی متحد باشیم تا هم بیمار نشویم و هم اینکه این بیماری از کس دیگری به ما سرایت نکند.

 

این پزشک در مورد استفاده از وایتکس هم؛ پاسخ داد: ظبیعتاً ورود بخارات وایتکس به دستگاه تنفسی  آزاردهنده است اما خطر مرگ ندارد.

 

وی در خصوص سوالی که می گویند ریه ها بر اثر کرونا سوراخ می شود آیا صحت دارد؟ اظهارداشت: چنین چیزی معنی ندارد امّا نظریه های مختلفی وجود دارد.

 

وی به سوال مخاطبی مبنی بر اینکه 6 روز است که اشتها ندارم و فقط در طول روز کمی آب و چای مصرف می کنم مشکل کجاست؟ همچنین بیماری فشار خون با منشأ کلیوی دارم و بزرگ شدگی قلب و افتادگی عروق و کبد چرب و کولیت معده هم دارم؛ خاطرنشان کرد: کاهش اشتها در شخصی که بیماری های زمینه ای مختلفی از جمله فشار خون بالا، زخم معده و نقرس و کلیوی دارد علامت مهمی است حتمًاً به پزشک مراجعه کنید  و بررسی شوید.

 

اسدی در پاسخ اینکه کرونا تا آخر سال وجود دارد؟ پاسخ داد: ویروس  کرونا مانند ویروس آنفلوآنزاست و انتقال به شخصی وجود دارد طبیعتاً تا زمانی که واکسن برای آن  پیدا نشود وجود دارد مهم این است که میزان جمعیت درگیر شونده کاهش یابد که سیستم درمانی دچار آسیب دیدگی و خستگی می شوند  و با گذشت زمان و ساخت واکسن، از شیوع آن کم می شود اما باید بدانیم ویروس کرونا از قبل بوده و نوع آن در 2019 جهش پیدا کرده است.

 

وی در جواب سوال یکی از مخاطبان که وضعیت استان کرمان را از نظر کرونا جویا شد؛ اظهار کرد: شرایط در بیمارستان افضلی پور خوب است و بار بیماران آنچنان زیاد نیست چند روزی  به دلیل اینکه مردم از منزل بیشتر بیرون می آیند ترس وجود دارد و اگر مردم قرنطینه های خانگی را رعایت نکنند ممکن است در چند روز آینده  بار بیماری بیشتر شود؛ در مجموع بیمارستان افضلی پور که مرکز اصلی و مهم در استان کرمان است شرایط خوب است و جا برای بیماران دارد.

 

این پزشک در صحبت پایانی هم خاطرنشان کرد: در جامعه استرس وجود دارد  باید آرامش خود را حفظ کنیم؛ در خانه بمانیم و از تفریحات در خانه استفاده کنیم و ورزش انجام شود تا بر این بیماری پیروز شویم؛ همچنین اگر علائمی مانند خارش و سوزش گلو و بدن درد خفیف دارید می تواند  از علائم کرونا باشد اما تا زمانی که شدید نشده نباید نگران باشید و نیاز به مراجعه به پزشک و اورژانس و یمارستان نیست و فقط در خانه بمانند تا شرایط بهتر شود اگر علائم شدید مانند تنگی نفس یا گیجی و خواب آلودگی داشتید به مراکز درمانی بیماران کرونایی که سرپایی است مراجعه تا علائم بررسی شود آنجا به برخی درمان های سرپایی و برخی هم به بیمارستان ارجاع داده می شوند.

کد خبر 914635

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha