خبرگزاری شبستان__یاسوج: از اواخر زمستان سال گذشته که ویروس کرونا (کووید 19) وارد کشور شد، این میهمان ناخوانده استان های بسیاری از ایران اسلامی را درگیر کرد و متاسفانه تا روز 20 فروردین ماه جاری براساس اعلام سخنگوی وزارت بهداشت بیش از 64 هزار نفر به بیماری مبتلا و چهار هزار نفر در سراسر کشور جان خود را از دست داده اند.
در شرایطی که جلوگیری از مبتلا شدن به ویروس کرونا به مهم ترین دغدغه مردم و مسئولان تبدیل شده، برخی سایت ها (منظور سایت های خبری استان کهگیلویه و بویراحمد نیست) و عده ای در فضای مجازی از فرصت استفاده کرده و اخبار کذبی در زمینه کفن و دفن اموات کرونایی و گاها دفع دسته جمعی آنها منتشر کردند.
بعد از اعلام وزارت بهداشت در زمینه نحوه دفن فوتی های کرونایی بحث تغسیل آنها در کشور مطرح شد که مقام معظم رهبری در این زمینه فتوا دادند « مجرد ابتلای به این بیماری، موجب سقوط احکام واجب مربوط به میت نمی شود؛ بنابراین با مراعات کامل نکات بهداشتی و استفاده از تجهیزات ایمنی – هرچند با صرف هزینه – باید حداقل واجب در مورد غسل، حنوط، کفن، نماز میت و دفن انجام گیرد.»
آیت الله «سید نصیر حسینی» نیز 11 فروردین ماه جاری در نشست کمیته برنامه ریزی تدفین اموات کرونایی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: با توجه به بحران شیوع ویروس کرونا و مشکلات پیش رو، ضرورت دارد همه دستگاه های دولتی، نظامی و انتظامی برای مقابله با این پدیده تلاش کنند.
نماینده ولی فقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد و امام جمعه یاسوج در خصوص کفن و دفن اموات ناشی از کرونا و فتوای رهبر معظم انقلاب هم، گفت: باید امکانات لازم برای کفن و دفن اموات کرونایی وجود داشته باشد و اگر امکانات فراهم نشود، از سایر روش ها مثل تیمم و غیره استفاده شود.
وی یادآور شد: لازم است که دانشگاه علوم پزشکی و شهرداری زمینه ایجاد سردخانه مختص به این بیماری و تغسیل اموات از جمله لباس های مخصوص برای افرادی که داوطلبانه اموات را کفن و دفن می کنند، فراهم کنند.
آیت الله حسینی با بیان اینکه اداره کل تبلیغات اسلامی باید در خصوص حضور طلاب داوطلب برای تغسیل اموات و کفن و دفن آنها شرایط را فراهم کنند، حجت الاسلام افتخاری، مدیرکل تبلیغات اسلامی کهگیلویه و بویراحمد را مسئول پیگیری این امر کرد.
نمایندگی خبرگزاری شبستان استان کهگیلویه و بویراحمد در زمینه غسل و همچنین کفن و دفن اموات کرونایی در استان، با مدیر حوزه علمیه یاسوج در زمینه رفع برخی شبهات در این زمینه مصاحبه ای انجام داده که از نظر خوانندگان می گذرد.
سوال: با توجه به شبهه هایی که در زمینه غسل و کفن میت کرونایی مطرح می شود، آیا تفاوتی در این زمینه یا دفن این اموات با سایر اموات وجود دارد؟
حجت الاسلام «ابراهیم بهشت» با اشاره به اینکه هیچ گونه تفاوتی بین اموات معمولی و اموات کرونایی در غسل دادن و کفن و دفن آنها وجود ندارد، اظهار داشت: میت کرونایی سه غسل با آب سدر، آب کافور و آب خالص داده می شود، سپس حنوط شده، با سه تکه کفن، لُنگ، ازار سرتاسری و در ادامه، نماز میت و در آخر دفن می شود.
سوال: آیا تاکنون شما در این زمینه اقدامی داشته اید یا نظارتی از طرف شما (حوزه علمیه) صورت گرفته است؟
مدیر حوزه علمیه شهر یاسوج گفت: تاکنون هشت میت کرونایی و مشکوک در استان کهگیلویه و بویراحمد با همکاری حوزه علمیه یاسوج، دانشگاه علوم پزشکی و سازمان تبلیغات اسلامی استان غسل و کفن و دفن آنها صورت گرفته است.
سوال: به نظر شما چرا برخی شائبه عدم غسل اموات کرونایی را مطرح می کنند؟
وی در پاسخ به این سوال، علت این شائبه ها را بحث سرایت بیماری از مبتلایان کرونایی به سایر افراد عنوان کرد و ادامه داد: چون مردم خیال می کنند که بیماری این افراد واگیر دار است پس این اموات کرونایی به همین شکل بدون از غسل و نماز، دفن می شوند؛ در حالی که این طور نیست و تمام کارهای آنها مثل اموات معمولی اجرا می شود.
سوال: فتوای مقام معظم رهبری در زمینه اموات کرونایی را چگونه ارزیابی می کنید؟
حجت الاسلام بهشت اضافه کرد: فتوای رهبر معظم انقلاب در این رابطه این است که تا جایی که امکان دارد باید اینها غسل داده شوند و اگر امکان غسل نبود، تیمم داده می شوند.
این مدرس حوزه های علمیه و دانشگاه، ابراز داشت: همه اصول ایمنی، بهداشتی و شرعی در تمام مراحل دفن اموات کرونایی انجام می شود.
گفتنی است آنچه امروز برای کلیه مراحل تدفین متوفیان کرونایی انجام می شود، منطبق با فتاوای مقام معظم رهبری، مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا و نظرات کارشناسی متخصصان بهداشتی و درمانی کشور به عنوان بالاترین مراجع تصمیم گیری در این خصوص بوده و خواهد بود.
نظر شما