ارایه الگویی از مسجد مجازی در سایت مسجد جمکران

مدیر سایت مسجد جمکران طراحی و ارایه الگویی از مسجد مجازی را از اهداف این سایت دانست و گفت: بخش کودک این وب سایت همزمان با سالروز شهادت رقیه(س) افتتاح می شود.

امیر افضلی، مدیر سایت مسجد مقدس جمکران از برنامه ریزی کوتاه مدت و بلند مدت برای بهره برداری هرچه بیشتر مخاطبان از این سایت را یکی از سیاست های اصلی عنوان کرد و به خبرنگار شبستان گفت: یکی از مهم ترین بخش هایی که بیش از دو سال است بر آن کار می شود و هم اکنون در حال تکمیل است بخش محیط اجتماعی مجازی سایت مسجد جمکران است.

 

 

وی افزود: در فضای اینترنت انواع فضاهای مجازی با کاربردها و کارکردهای مختلف مجازی وجود دارد ولی آنچه در سایت مسجد مقدس جمکران به صورت ویژه و با تعریف جدید و به دور از موازی کاری مورد توجه قرار گرفته، تهیه و طراحی فضایی است که محدویت ها و ضعف های دیگر سایت ها را نداشته باشد.

 

 

افضلی گفت: به عنوان مثال در این سایت مجازی اجتماعی بخش «تعریفی از امت اسلامی» را گنجاندیم سوالاتی همچون علاقه مندی به ادعیه، علاقه مندی به اهل بیت(ع) و اماکن مذهبی در این وب سایت گنجانده شده که متفاوت از دیگر وب سایت ها است.


وی بخش «رادیو وب» سایت مسجد مقدس جمکران را برگرفته از سخنرانی های ناب پیرامون محرم و مداحی در این زمینه عنوان کرد و افزود: برخی مباحث و موضوعات که مورد علاقه کاربران است همچون «با بزرگان» به صورت ویژه در صفحه گذاشته شده است.

 

 

 

افضلی بخش کودکان این وب سایت را از بخش هایی دانست که به تازگی طراحی شده است و ادامه داد: بخش کودکان در حال حاضر در حد ارسال نقاشی برای کودکان از نمایشگاه رسانه های دیجیتال آغاز به کار کرد که خردسالان می توانند نقاشی های مرتبط با موضوع مهدویت را به این بخش ارسال کنند تا در وب سایت مسجد نمایش داده شود.


افضلی خاطر نشان کرد: بخش کودکان همزمان با سالروز شهادت حضرت رقیه(س) در بخش هایی همچون صوت مخصوص کودکان، بخش تصویر و مدح شروع به فعالیت می کند.

 

 

وی بخش بازی های آنلاین را از دیگر بخش های این وب سایت دانست و تصریح کرد: این بخش بیش از دوسال است مراحل برنامه ریزی را سپری می کند. بحث گرافیک آن به شکل جذاب و به دور از موازی کاری در حال تکمیل است.

 

 

وی بیان کرد: بخش گرافیک این بخش منحصر به فرد و با گرافیک مینیاتور ایرانی در دست طراحی است. نحوه این بازی آنلاین به این شکل است که کسی که وارد آن می شود از او پیرامون مفاهیم یک حدیث سوالاتی می شود که در صورت موفقیت در این مرحله وارد مراحل بعدی می شود.

 

 

مدیر بخش سایت مسجد مقدس جمکران با اشاره به اجرای طرح ختم قرآن در سایت اظهار کرد: این طرح از سال گذشته به دو شکل جمعی و فردی اجرا می شود با توجه به اینکه جمکران مسجدی مقدس است از این رو ایجاد چنین بخشی را رسالت خود دیدیم.

 

 

وی ادامه داد: با بررسی های صورت گرفته، جای این نوع ختم قرآن را خالی دیدیم که این شکل کاملا بی نظیر است. سیاست و مفهوم اجرای آن این است که عبادت در دنیای اینترنت اتفاق بیفتد نه اینکه دنیای اینترنت هدایت گر باشد. به صورت کلی از اساتید حوزه و دانشگاه برای طراحی آن بهره گرفته شده است.

 

 

وی گفت: کاربران با ورود به این وب سایت سه نوع ختم قرآن را فرا می گیرند که در شیوه جدید ختم قرآن، هر کس در پروفایل شخصی خود می تواند دامنه انتخاب خود را از آیه اول تا آخر قرآن کریم به صورت مستمر و منقطع انتخاب کند و با انتخاب نحوه قرائت آیات، میزان قرائت را ثبت کند. بخش دوم ختم فراگیر قرآن است. این نوع ختم قرآن برای سلامتی امام زمان(عج) و هدیه ثواب آن به پدر و مادر حضرت مهدی (عج) است.


افضلی با بیان اینکه در طرح جدید ختم قرآن امکانات جانبی خاصی برای کاربران قرار داده شده است، گفت: در بخش جدید عضویت در سایت اینترنتی مسجد مقدس جمکران که در نیمه شعبان افتتاح شد، کاربران دارای پروفایل شخصی شدند و این مسئله در ختم قرآن به صورت جدید نیز تاثیرگذار بوده است.

 

 

مدیر بخش اینترنت مسجد مقدس جمکران عنوان کرد: در این بخش کاربران می توانند به سهولت در سایت اینترنتی مسجد مقدس جمکران عضو شوند و برای خود پروفایل و صفحه شخصی ایجاد کنند.


وی اظهار کرد: یکی از برنامه هایی که در سری آینده ختم قرآن برای سلامتی امام زمان(عج) در نظر گرفته شده است، اجرای طرح ختم جمعی به صورت منتخب بین کاربران است. در این طرح افراد به صورت گزینشی می توانند قرآن را ختم کنند این طرح می تواند در ایجاد فضاهای کوچک کاربران برای ارتباط بهتر و نزدیک برای یک عمل عبادی و مهدوی که تاثیرات خاص خود را دارد، کمک رسان باشد.

 

 

وی «جمکران شناسی»، «اندیشه» و «موعود شناسی» را از دیگر بخش های این وب سایت دانست و ادامه داد: در بخش جمکران شناسی پیرامون بخش ها و تاریخچه مسجد جمکران مطالبی ارایه شده است. بخش دل نوشته نیز از دیگر بخش های این وب سایت است که افراد دل نوشته های خود را ارسال و پس از تایید در این بخش قرار می گیرد.

 

 

وی در رابطه با بخش وبلاگ های مهدوی گفت: مسجد جمکران با توجه به محوریتی مفهومی که در زمینه مهدویت دارد، سعی می کند کارهای زیر بنایی در بحث نشر مهدویت داشته باشد. پس از بررسی های صورت گرفته مشاهده شد که وبلاگ های مهدوی بیشترین وبلاگ های تخصصی دینی است از اینرو تلاش هایی در این زمینه در دست انجام است از جمله ارایه خدمات به وبلاگ نویسان مهدوی است که در دیگر وب سایت ها دیده نمی شود.


وی در رابطه با عضویت خادمین این وب سایت گفت: با عضویت در این بخش از خدمات اجتماعی می توان بهره برد. این بخش از خادمین افتحاری سایت جدا است. در این بخش تخصص های مورد نیاز دسته بندی شده است که با انتخاب تخصص های افراد در موقعیت های مختلف استفاده کرد.


افضلی خاطر نشان کرد: همان طور که دانشگاه مجازی به دنبال ارایه اطلاعات به مخاطبان است. وب سایت مسجد جمکران نیز با این هدف به مخاطبان خدمات ارایه می دهد. در این زمینه از ایده های کارشناسان متخصص نیز بهره می گیرد تا نمونه ای از مسجد مجازی ارایه کند.

 

 

وی خاطر نشان کرد: حرکت هایی همچون ختم قرآن حرکت های اولیه است تا یک مسجد مجازی الگو را به مخاطبان ارایه دهد. مسئولان سایت مسجد جمکران به دنبال تهیه سایت مجازی مقبول و مورد پسند هستند و برای برنامه های وب سایت از ابعاد حوزوی و دانشگاهی نیز استفاده می شود.

پایان پیام/

 


 

کد خبر 91438

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha