به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، «محمد جواد حق شناس» در جلسه امروز شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به شیوع ویروس کرونا و عواقب ناشی از آن گفت: شیوع جهانی ویروس کرونا به بحران و معضل خطرناکی برای زندگی بشر تبدیل شده است.
رییس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران افزود: در زمان سال های تحریم و ناکارآمدی سیاستمداران مردم بودند که بار سنگین اقتصاد مقاومتی و تبعات سوء مدیریت و ناکارآمدی ها را به دوش کشیدند و امروز می بینیم سفره های مردم کوچک تر و کمرنگ تر شده است و با شیوع کرونا و تبعات ناشی از آن دیگر مردم تحمل بار سنگین را ندارند.
وی با بیان اینکه ویروس کرونا در پیش چشم بی درایت مسئولان وارد کشور شد اما اطلاع رسانی صورت نگرفت و با وجود اطلاع مسئولان از شیوع بیماری اجتماعات پر ازدحام و گسترده بدون ملاحظات بهداشتی برگزار شد و دولت جسارت و قدرت قرنطینه شهر محل شیوع بیماری کرونا در ایران را نداشت و باعث شد ویروس با سرعت عجیبی در سراسر کشور منتشر شود.
حق شناس با اشاره به تعطیلات عید 99 گفت: به رغم فرصت طلایی تعطیلات عید باز هم تدبیری برای جلوگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا صورت نگرفت و هشت میلیون ایرانی به مسافرت رفتند و ویروس را به عمق دورترین مناطق کشور بردند.
وی با اشاره به اعمال برخی محدودیت های تردد از هفته دوم فروردین خاطرنشان کرد: پس از پایان تعطیلات دولت اعلام کرد برای نجات اقتصادی، ادارات از 20 فروردین و اصناف از 23 فروردین با تمهیداتی فعالیت خود را آغاز کنند.
رییس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران افزود: پزشکان و کادر درمانی در این مدت جانفشانی کردند و مسئولان به گفتار درمانی و مدیریت آمار بسنده می کنند.
حق شناس با بیان اینکه دولت منابع، اختیارات و قدرت اجرایی لازم را ندارد و ویروس کرونا را نمی توان با دولت نیم بند، گفتار درمانی و مدیریت آمار شکست داد و بار سنگین را این بار نمی توانیم بر دوش ملت بگذاریم و ویروس را با پنهان کاری و فرافکنی نابود کنیم.
حق شناس جنگ با کرونا را برای ایران و ایرانیان جنگ نابرابر و تمام عیار عنوان کرد و گفت: اگر همه حاکمیت، نهادهای مدنی و ملت با تمام توان و ظرفیت وارد میدان نشوند و از کمک های کشورهای دوست و سازمان های بین المللی استفاده نشود، باید منتظر فاجعه باشیم.
عضو شورای اسلامی شهر تهران در ادامه با اشاره به راهکارهایی برای حل بحران ویروس کرونا در کشور گفت: تشکیل ستاد بحران با ریاست رییس جمهور و حمایت فرماندهی کل قوا، اعلام آمار واقعی شیوع و تلفات بیماری، اعلام تعطیل عمومی و قرنطینه تا زمان ریشه کنی ویروس، اختصاص بودجه لازم برای کمک به اقشار و اصناف آسیب پذیر و مشاغل خرد، اختصاص بودجه برای اقدامات ضروری ریشه کنی ویروس کرونا، شناسایی دقیق بیماران و ناقلان، تکرار تست و شناسایی بیماران و ناقلان و جداسازی آنها از افراد سالم از جمله اقداماتی است که می تواند به حل بحران ویروس کرونا در کشور منجر شود.
حق شناس با اشاره به اینکه شوراهای شهر و شهرداری ها هم باید توان و امکانات مدیریت شهری را برای مقابله با ویروس کرونا به کار بگیرند، افزود: تاخیر و تعلل در اتخاذ تصمیمات باعث افزایش تصاعدی هزینه های مقابله با کرونا خواهد شد و پذیرش استراتژی امنیت گله ای یا دسته جمعی به قیمت جان ده ها هزار هموطن و فروپاشی اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و حتی سیاسی کشور می شود.
عضو شورای اسلامی شهر تهران تقریب دو درصد از 60 میلیون جمعیت به عنوان تلفات به معنای جان باختن یک میلیون و 200 هزار نفر از جمعیت و تداوم بحران در کشور و فلج شدن اقتصاد خواهد شد؛ بنابراین جامعه ایران با تحمل ده ها جراحت دیگر توان مقابله با چنین ضربه مهلکی را نخواهد داشت.
حق شناس با بیان اینکه مدیریت شهری تهران باید از منابع ملی برای مقابله با بحران برخوردار شود، خاطرنشان کرد: دولت و ستاد بحران باید نگاه ویژه ای به نیازهای شهری پایتخت داشته باشند.
وی با اشاره به اقدامات شهرداری تهران در مقابله با کرونا گفت: شهرداری تهران با در اختیار داشتن ده ها سوله بحران، 300 سرای محله و ده ها فرهنگ سرا و خانه فرهنگ و ده ها هزار نیروی فعال می تواند خدمات موثری در مقابله با ویروس کرونا ارایه کند.
نظر شما