خبرگزاری شبستان- خراسان شمالی؛ این روزها با شیوع ویروس کرونا در کشور کادر درمان، پزشکان و پرستاران در خط مقدم مبارزه با این ویروس به مردم و بیماران خدمت میکنند و عدهای نیز در پشت سنگرهای مقابله با این ویروس پشتیبانی میکنند تا با همدلی و همراهی شکست کرونا را جشن بگیریم.
گروهی تلاش میکنند تا با در خانه ماندن و گروهی هم با حضور در خط مقدم، مبارزه با کرونا را آغاز کردند اما در کنار کادر پزشکی و درمانی، سپاه و نیروهای خدوم، طلاب و روحانیون نیز برای مبارزه با کرونا تلاش میکنند و پا به پای آن ها به جلو میروند.
طلاب و روحانیون این قشر بیادعا و همیشه پای کاری که دشمن از بدو انقلاب تاکنون تلاش کرده میان آن ها و مردم تفرقه انداخته و فاصله ایجاد کنند اما آن ها هیچگاه خود را از مردم جدا ندانسته و در کنارشان حرکت کردهاند.
این روزهای سخت تا دلمان بخواهد از این بیادعاها از این انسانهایی که سنگر مبارزه را خالی نمیکنند پیدا میکنیم که آتش به اختیار همیشه آماده خدمت هستند.
با توجه به اهمیت این موضوع به سراغ "حجت الاسلام علی خادمی" مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی رفته ایم تا در خصوص اهمیت این موضوع بیشتر جویا شویم. در ادامه این مطلب سوالات شبستان و صحبت های ایشان را می خوانیم...
*سئوالی که در شرایط فعلی (ویروس کرونا) طرح میشود این است که دائما گفته میشود که مسافرت نروید و به دید و بازدید نروید، پس این موضوع با صله رحم که این همه بر آن تأکید شده و اهل بیت به آن توصیه کردهاند و این همه تبعات در ترک صله رحم وجود دارد، چه می شود؟
تکالیفی که خداوند برای بندگان وضع کرده، مصلحت آنان است و زمانی مأمور به انجام تکالیف هستیم که قدرت داشته باشیم و اگر قادر نباشیم تکلیف از ما ساقط می شود. صله رحم یک امر استحبابی است که اگر به جا آوریم یک سری مصلحت هایی همچون طول عمر، فراوانی روزی، دفع بلا، حسن خلق، آسانی حساب و ... نصیب انسان می شود، البته این امر به شرطی است که ضرر و زیان جسمی نداشته باشد، چرا که اگر سلامت انسان در خطر باشد، تکلیف عوض می شود. نحوه اقامه نماز کامل را همه می دانند و اینکه هر نمازی با تکبیر، شروع و با سلام، ختم می شود، اما اگر جایی جان آدمی در معرض خطر باشد و قدرت دفاع نداشته باشد، شکل اقامه نماز تغییر می کند و شکل اقامه نماز در آن حالت تنها یک تکبیر است. ارتباطات لازم است و باید از حال یکدیگر جویا شویم، اما در شرایط فعلی که این دید و بازدیدها باعث انتقال بیماری به عزیزان ما می شود، باید به شکل دیگری صورت گیرد، که خوشبختانه امروزه با امکانات فضای مجازی و امکان برقراری پیام های تصویری و آنلاین، تحمل این دوری ها را کمی آسان تر کرده است. حفظ سلامت خود و خانواده و دوستان در شرایط فعلی، اولویت اول است و رعایت هشدارهای مربوطه در این زمینه لازم و ضروری است.
*در طرح پویش ملی به توان ما، هزینه هایی که قرار بود برای برنامه های مذهبی مثل اعتکاف، نمازهای جماعت، جشن های اهل بیت(س) و ... خرج شود و به دلیل این بیماری لغو شد، برای خرید بسته های سلامت و پیشگیری از کرونا و ارسال به مناطق محروم استفاده شد، در خراسان شمالی اجرای این طرح به چه نحوه بوده است؟
در آداب دینی ما برای رفع بلا و مصائب بر قربانی کردن، توصیه های فراوان شده است و در راستای اجرای این طرح، تعداد زیادی گوسفند، گاو و شتر به همت هیئات مذهبی استان ذبح شد و در بسته های 400، 500 و 600 گرمی آماده و بین خانواده های نیازمند توزیع شد. در آستانه عید بزرگ نیمه شعبان "سالروز ولادت با سعادت منجی عالم بشریت، حضرت مهدی(عج)" نیز این نذورات و قربانی ها به صورت بسته های غذایی، تحویل خانواده های محروم و نیازمند استان می شود. همچنین با راه اندازی دو کارگاه تولید ماسک در راستای مقابله با کرونا، روزانه در هر یک از این کارگاه ها بیش از دو هزار ماسک تولید و در قالب بسته های سلامت در بین خانواده های محروم توزیع می شود.
*سازمان تبلیغات چه خدماتی را در راستای مقابله با کرونا در خراسان شمالی داشته است؟
از مدافعان سلامت و کادر درمانی و پرستاران کشورمان که برای مقابله با ویروس منحوس کرونا وارد عمل شدهاند، قدردانی می کنم و ان شاء الله با عنایات خاصه پروردگار و توجه ویژه اهلبیت معصومین (علیهمالسلام) و تلاش شبانهروزی کادر درمانی و پرستاران و خود مراقبتی همه مردم، ویروس کرونا مهار خواهد شد. تنها چیزی که پس از مهار ویروس کرونا برای ملت ما باقی میماند و بسیار دیدنی خواهد بود، همین همکاریهایی است که اقشار مختلف مردم بهویژه روحانیون و فعالان مذهبی در حوزه پیشگیری و مقابله با کرونا انجام میدهند. در 14 منطقه محروم، پایگاه های فرهنگی و اجتماعی با حضور روحانیون در جهت فعالیت های فرهنگی، اقتصادی، آگاهی بخشی و فعالیت هایی از قبیل توزیع بسته های سلامت، ضدعفونی و رفع آلودگی از حواشی شهرها تشکیل شده است. روحانیون در کنار دیگر نیروهای خدوم نظام در فعالیت هایی همچون تب سنجی، ضدعفونی و گندزدایی شهرها وارد عمل شدند و روزانه به صورت شیفت بندی خدمت رسانی می کنند.
روحانیون علاوه بر این کارها، غسل و خاکسپاری فوت شدگان ناشی از کرونا را به عهده دارند، درگذشتگانی که خانوادههایشان جرات نزدیک شدن به آنها را ندارند اما طلبهها در این شرایط سخت از جان خود و خانوادههایشان میگذرند و اینجا هم خدمت میکنند در این راستا 15 نفر از روحانیان ما اعم از سه طلبه خواهر در قالب گروه های جهادی در این امر خدمت رسانی می کنند.
*تا کنون چند نفر از روحانیون و طلبه خراسان شمالی در طرح های مقابله با کرونا مشارکت داشته اند؟
روحانیت در طول تاریخ در کنار مردم بوده و پیوند بین آن ها و مردم علیرغم تلاش دشمنان برای فاصله گذاری وحدت و همبستگی موج می زند، این روحانیون لباس رزم و بسیجی بر تن و عمامه بر سر وارد جهادی دیگر می شوند و تا زمانی که شر این ویروس از مملکت کم نشود به صورت جهادی در میدان خواهند بود تا لبخند بر لبان رهبر و مردم بیاید. در ایام نوروز همه روحانیون و فعالان مذهبی و قرآنی استان خراسان شمالی برای پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا پایکار بودند و نشان دادند همواره در گرفتاریها همراه و همدل مردم هستند. حدود 100 نفر از روحانیون و طلبه استان در قالب 7 گروه جهادی در برنامه های اجرایی مقابله با کرونا مشارکت کردند.
نظر شما