خبرگزاری شبستان :پس از عملکرد مطلوب والیبال در جام جهانی که در سرزمین آفتاب تابان برگزار شد، نگاه ها به والیبال این ورزش مهیج و تماشایی سمت وسوی دیگری به خود گرفته است.هر چند که عملکرد ملی پوشان والیبال در اولین حضور در جام جهانی قابل تعریف و تمجید است اما هیچ گاه نباید از یک لبه بام پرتاب شویم و و برطرف کردن نواقص را نادیده بگیریم.
متاسفانه این غفلت فرهنگی در جامعه ایرانی وجود دارد که با یک پیروزی هر چند ساده همه چیز را خوب و مثبت می پنداریم ولی امان از روزی که یک باخت یا یک ناکامی هر چند کوچک گریبانمان را بگیرد. در آن صورت است که دیگر نمی شود این ناکامی را جمع کرد. همواره بر کوس زده ایم که باید نگاهی متعادل به موفقیت ها و شکست های ورزشی داشته باشیم تا هیچگاه از رویه صحیح دیدن مسائل غافل نشویم اما همیشه به بیراهه می رویم.
دراین وانفسا فدراسیون والیبال ایران که در این مدت عملکرد قابل قبولی از خود به نمایش گذاشته به دنبال فرصتی است تا بتواند شانس ایران برای حضور در لیگ جهانی والیبال را که مهترین رویداد بزرگ جهانی این رشته به شمار می رود امتحان کند.
مسابقات لیگ جهانی چیست و چطور به آن ورود پیدا می کنند؟
شاید بهتر است قبل از اینکه به این مسئله وارد شویم که ایران چرا می خواهد از کورسوی امید خود برای حضور در مسابقات لیگ جهانی والیبال استفاده کند به این اشاره کنیم که مسابقات لیگ جهانی والیبال چه پیشینه ای دارد و چطور می شود که تیم ها می توانند در این رقابت ها حضور پیدا کنند.
مسابقات لیگ جهانی والبیال که از اهمیت بسیار بالایی در دنیای این رشته ورزشی برخوردار است و همه تیم ها آرزو دارند که بتوانند در این مسابقات حضور داشته باشند، با 16 تیم برگزار می شود. تیم ها به صورت دوره ای و به صورت رفت و برگشت با هم به رقابت می پردازند و در نهایت 6 تیم به دور پایانی این مسابقات راه پیدا می کنند که این 6 تیم در کشوری متمرکز رقابت های خود را دنبال می کنند تا قهرمان مشخص شود. از این 6 تیم یک تیم میزبان است و بدون مسابقات دور مقدماتی می تواند حاضر باشد.
ایران هم از همین راه می خواهد برای نخستین بار پا به لیگ جهانی بگذارد. برگزاری چنین لیگی به این شیوه از تفکرات رئیس اسبق فدراسیون جهانی والبیال یعنی دکتر روبن آکوستا بوده است. وی چهار سال قبل چنین شیوه ای را برای برگزاری این رقابت ها طراحی کرد و مورد استقبال اهالی والبیال هم قرار گرفت.
نحوه حذف و ورود به این رقابت ها در دور مقدماتی به این صورت است که از تیم های شرکت کننده در سال گذشته دو تیم پایانی حذف می شوند و دو تیم دیگر که به صورت گزینشی و از طریق مسابقات بین قاره ای موفق شده اند به این جمع اضافه می شوند.
دو تیم هم به صورت انتخابی و با توجه به امتیازهایی که در فدراسیون جهانی دارند، انتخاب می شوند. یکی از تیم ها هم به عنوان میزبان انتخاب می شود.
دور پایانی این رقابت ها قرار بود امسال در کشور بلغارستان برگزار شود اما به دلیل شرایط نامساعد اقتصادی در اروپا فدراسیون بلغارستان از میزبانی دور پایانی منصرف شده و این تنها فرصت ایران برای حضور در مسابقات لیگ جهانی والیبال است.
ایران اگر بتواند میزبانی این دوره از رقابت ها را بدست بیاورد برگ برنده بزرگی را توانسته در تاریخ عملکرد خود کسب کند. هر چند که رسیدن به این میزبانی کاری بس دشوار است.
کسب میزبانی چنین رقابت هایی مستلزم داشتن چندین پارامتر مهم است که نگاهی اجمالی به این فاکتورها نشان می دهد که ایران برای کسب این مهم باید وعده هایی انجام شدنی را به فدراسیون جهانی بدهد.
اولین مورد مهم این است که صدا و سیمای ایران باید تعهد دهد که این رقابت ها تماما به صورت پخش مستقیم شود و همچنین هر کشوری برای خرید امتیاز پخش این رقابت ها اقدام کند باید صدا و سیما همکاری لازم را انجام دهد.
مسئله دوم تبلیغات دور زمین است. با توجه به اینکه ما در کشوری اسلامی و با پارامترهای مخصوص به خود هستیم باید امادگی پذیرش هر نوع تبلیغاتی را داشته باشیم مگر اینکه با رایزنی های قوی بتوانیم این مجوز را بگیریم که از هر نوع تبلیغی دور زمین استفاده نشود.
مورد بعدی که فدراسیون جهانی نسبت به ان اهمیت زیادی می دهد در اختیار گذاشتن تسهیلات قوی برای خبرنگاران در رسانه های مختلف جهان است. همچنین دایره خبرنگاران والیبال شامل خانم هایی می شود که در دنیای حرفه ای شهره هستند و اصولا حضور آنها در مسابقات حایز اهمیت است. فدراسیون ایران برای مهیا کردن حضور این خبرنگاران باید تلاش های زیادی انجام دهد.
در هر صورت درخشنده دبیر فدراسیون ایران که خود عضو فدراسیون جهانی است، راهی لوزان سوئیس شده تا رایزنی ها برای کسب میزبانی این دوره از رقابت ها را انجام دهد.
داورزنی که این روزها از عملکرد ایران در مسابقات جام جهانی مسرور است امیدواری بسیار زیادی دارد که ایران بتواند میزبانی این دوره از رقابت ها را کسب کند.
پایان پیام/
نظر شما