نظارت بر بازار؛ پاشنه آشیل روزهای «کرونایی»

در روزهایی که «کرونا» به جان ملت افتاده و همه را درگیر خود کرده، هستند افرادی که از این وانفسا استفاده کرده و با گران کردن قیمت محصولات دردی را به دردهای مردم وارد می کنند.

خبرگزاری شبستان - جهرم:

بعد از چند روز توفیق اجباری خانه نشینی که به لطف ویروس «کرونا» حاصل شد، برای خرید برخی نیازمندی های منزل راهی بازار شدم؛ گرچه جمعیت مردمی که در کوچه و خیابان حضور دارند کمتر از هفته های گذشته است اما همین تعداد افرادی هم که در حال عبور و مرور هستند با وجود توصیه های مکرر و مداوم متولیان بهداشت و درمان شهرستان، جای سئوال دارد.

گذری در چند میوه فروشی محله دارم تا مقداری مرکبات که داروی روزهای سرماخوردگی محسوب می شود، تهیه کنم. با وجودی که سال های گذشته در ایام نوروز قیمت ها متعادل تر بود و نظارت ها بهتر؛ اما قیمت ها را که برانداز می کنم نه تنها کنترل نشده بلکه به نسبت قبل از عید کمی قد هم کشیده است. معلوم می شود تب کرونا به میوه ها هم نفوذ کرده و البته دارویی هم نیست که به خوردش بدهیم تا بیماری اش فروکش کند.

جالب اینجاست که میوه ای همچون پرتقال که تولید همین باغ های اطراف خودمان هست هم با افزایش قیمت در حال عرضه است. این در حالی است که رئیس اتحادیه صنف میوه و تره بار شهرستان جهرم در گفتگو با خبرنگار شبستان، علت نبود میوه های تنظیم بازار را عدم استقبال مردم به سبب لغو شدن دید و بازدیدها می داند که دلیل آن شیوع بیماری «کرونا» است.

به گفته «سیدجواد موسوی» در سال های گذشته چند کامیون میوه تنظیم بازار در جهرم توزیع می شد که امسال به دلیل عدم استقبال مغازه داران و افت قیمت ها، برای آنها مقرون به صرفه نبوده است. وی با اشاره به اینکه امسال بازار میوه همچون سال های گذشته نیست، عنوان کرد: واحدهای صنفی میوه فروشی تنها می توانند 30 درصد بالاتر از قیمت خرید خود، اقدام به عرضه محصولات کنند.

نظارت بر بازار، سال گذشته و پس از جریان افزایش نرخ بنزین با گلایه مردم و تاکید مدیران شدت بیشتری به خود گرفت و این روند نیز به خوبی در حال انجام بود. گرچه این اقدامات تا پایان سال ادامه پیدا کرد و تعطیلی واحدهای صنفی به دلیل شیوع «کرونا» سبب شد تا قدری از شدت آن کاسته شود اما ضرورت آن در روزهایی که تنها واحدهای صنفی اغذیه فروشی مشغول به فعالیت هستند، احساس می شود.

معمولاً با ایجاد تغییراتی در وضعیت کشور، افراد سودجویی هستند که به نیت گران فروختن کالاهای مورد نیاز مردم اقدام به احتکار آن می کنند که البته بعضاً نیز در چنگال قانون افتاده و سزای اعمال خود را می بینند. در جریان وضعیت «کرونایی» کشور نیز برخی افراد سودجو به احتکار «لیموی لیسبون» اقدام کردند که این بار نیز با تلاش شبانه روزی بسیج اصناف، کار به جایی نبردند.

به گفته رئیس سازمان بسیج اصناف با شیوع ویروس کرونا در کشور و توصیه های بهداشتی و تغذیه ای پزشکان در این خصوص از جمله مصرف لیمو ترش، موج گرانی کاذب میوه‌ لیمو در کشور ایجاد شد.
به اذعان «غلامرضا حسن پور» با پیگیری های صورت گرفته و ماموریتی که به مجموعه بسیج اصناف در استان فارس برای مهار گرانی کاذب این محصول محول شد، بسیج اصناف جهرم سردخانه های نگهداری لیمو که اقدام به فروش این محصول با قیمت های نا متعارف کرده را شناسایی و اقدامات و برخورد لازم را در این باره داشتند.

به اعتقاد وی، این اقدام باعث شد قیمت لیموترش از کیلویی ۳۵ هزارتومان به ۲۰ هزارتومان در طول یک روز کاهش یابد.رئیس سازمان بسیج اصناف معتقد است برخورد جدی با احتکار و گرانفروشی در چنین زمان هایی نیاز است و این اقدامات در راستای خدمت رسانی بسیج به مردم در این مجموعه ادامه دارد.

اقدامات بسیج اصناف باعث شد تا مسئولان جهاد کشاورزی نیز کمی به خود بیایند و تدابیری در این زمینه بیاندیشند. در این راستا توزیع گسترده لیموترش در سراسر کشور سبب تنظیم بازار این محصول شد.

به گفته مدیر جهاد کشاورزی جهرم با توجه به حاشیه ‌هایی که در مورد احتکار لیمو در سردخانه‌ های جهرم مطرح شد، با در نظر گرفتن شرایط کشور و نیاز به این محصول، باغداران و سردخانه ‌داران این شهرستان، همکاری لازم را در این زمینه داشتند.

«علی جوکار» از ارسال روزانه بین ۱۵۰تا ۲۵۰ تن لیموی لیسبون از جهرم به سایر استان‌های کشور خبر داد که به کنترل قیمت این محصول در بازار کمک کرده است. به اذعان این مسئول، برای تنظیم بازار لیموی لیسبون، نشست ‌های متعددی با سردخانه ‌داران جهرم در این شهرستان برگزار و مقرر شد در شرایط کنونی، به میزان مورد نیاز این محصول در اختیار مردم قرار داده شود.

به گفته وی، لیموی لیسبون جهرم که زرد رنگ و آبدار است و به بازار مصرف داخل و خارج از کشور عرضه می‌شود، یکی از مهم‌ترین اقلام تولیدی لیموترش این شهرستان است که بیشتر مصرف تازه ‌خوری دارد و ماندگاری بالای این محصول یکی از ویژگی ‌هایی است که شرایط را برای صادرات آن تسهیل می ‌کند.

مدیر جهاد کشاورزی جهرم با اشاره به اینکه شهرستان جهرم به عنوان قطب اول تولید لیموترش کشور مطرح است از اختصاص سالانه ۳۵ درصد از تولید این محصول توسط باغداران جهرمی خبر داد.

در روزهایی که به خاطر بیماری «کرونا»، مردم دچار مشکلات عدیده شده اند، همدلی و مساعدت از یکدیگر نقطه امید جامعه است؛ کاری که در تک تک شهرها و روستاها با اقدامات مختلف جهادی از جمله ضدعفونی کوچه ها و معابر و تهیه بسته های غذایی در حال انجام است. جا دارد که مسئولان نیز کمی جدی تر از گذشته پای کار بیایند تا کمتر شاهد مشکلات عدیده برای مردم باشیم.

 

گزارش: مهدی رحمانیان

کد خبر 912004

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha