«مسعود الماسی» در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، اظهار کرد: طی سال گذشته به سبب روان آبها و بارشهای خوبی که داشتیم و همچنین شخم به موقع زمستانه و مساعدت کشاورزان، امروز بیش از ۱۶۷ هزار هکتار از اراضی شالیکاری گیلان شخم خورده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به اینکه بیش از ۷۰ درصد اراضی شالیکاری استان گیلان شخم خورده است، افزود: این میزان شخم، حدود ۲ درصد بیشتر از سال گذشته است.
به گفته وی، بیش از یک میلیارد متر مکعب ذخیره آب پشت سد در سال جاری، نویدبخش سال زراعی خوب برای کشاورزان است.
الماسی با اشاره به اینکه بیش از ۱۲۰ بانک نشا در استان گیلان داریم، تاکید کرد: این بانکها وظیفه تمرکز تولید نشا برای کشتهای مکانیزه را بر عهده دارند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان اظهار کرد: کشاورزانی که شرایط برای کشت مکانیزه دارند، از این فرصت و ظرفیت برای استفاده از یک نشا سالم و مناسب بهرهمند شوند.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۲۳ هزار تن انواع کودهای شیمیایی در استان تاکنون توزیع شده و همچنان ادامه دارد، گفت: وجود بیش از ۷۵ هزار دستگاه از انواع ماشین آلات کشاورزی، وضعیت مکانیزاسیون گیلان برای کاشت، داشت و برداشت را تعریف می کند.
الماسی با بیان اینکه حدود ۶۲ درصد اراضی استان گیلان به صورت مکانیزه نشا میشود، تصریح کرد: با شرایط جدیدی که در سال جاری حاکم شده، لازم است ضمن استفاده از مکانیزاسیون بیش از اندازه، ماشینداران ما از حداکثر ظرفیت خود برای این نوع کشت استفاده کنند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان به توصیههای بهداشتی پیرامون پیشگیری از ویروس کرونا اشاره و اظهار کرد: مکانیزه کردن کشت برنج یکی از راههای پیشگیری از این ویروس است.
وی پرهیز از اجتماعات در روستاها و استفاده از افراد بومی برای نشای برنج را سبب کاهش خطر شیوع بیماری کرونا دانست و گفت: ضروری است که بعد از استفاده از ماشین آلات، نسبت به ضدعفونی کردن آنها اقدام شود.
الماسی اذعان کرد: همه کشاورزان و نشاکاران گیلانی باید برای تعویض لباس و مصرف غذا نکات بهداشتی را در کنار فعالیتهای خود مورد توجه قرار دهند.
نظر شما