«فرحناز بیروم وند» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اندیمشک، ضمن گرامیداشت روز جهانی اتیسم اظهار کرد: اختلال طیف اتیسم، مجموعهای از اختلال رشدی است که مهارتهای کلامی و غیرکلامی ارتباطی و تعامل اجتماعی و بازخوردهای حسی را به صورت معناداری تحت تاثیر قرار داده و اغلب علائم آن در ۱۸ ماهگی یا قبل از ۲ سالگی خود را نشان میدهد؛ این اختلال روند رشد منفی خود را بر روی روابط فرد، بازیها، کلام و یادگیری قواعد و آموزش نشان میدهد.
رئیس اداره بهزیستی اندیمشک به ارائه گزارشی از این اداره در خصوص اختلال اتیسم پرداخت و افزود: مرکز روزانه آموزشی و توانبخشی مبتلایان به اختلالات نافذ رشد خورشید دارای ۵۰ نفر ظرفیت اسمی و ۵۶ نفر حاضر است و خدماتی از جمله گفتار درمانی، کاردرمانی، موسیقی درمانی، آموزشهای توانبخشی انفرادی و گروهی توسط افراد مجرب و متخصص، خدمات ورزشی از جمله آمادگی جسمانی در باشگاه های تخصصی ورزشی و اسب تراپی در باشگاه اسب سواری، آموزشهای هنری همچون نقاشی و خلاقیتهای دستی در آن انجام میشود.
وی با اشاره به دیگر اقدامات این مرکز اذعان داشت: آموزشهای تخصصی که توسط مربیهای درمانگر انجام میشود شامل ایبیای (ABA) و تیچ (TIECH)، تعامل همهجانبه و بازی درمانی است.
بیروموند با بیان اینکه این گروه دارای مشکلات حسی هستند و باید فضاهایی که در آن قرار میگیرند از نظر صدا، نور و تمامی حسهای کودک در امنیت و تعادل باشند تا بتوانند در حالت آسودگی حسی همچون افراد عادی آموزشها را یاد بگیرند تصریح کرد: بزرگترین کمبود و مشکل این مرکز نبود فضای کافی و استاندارد برای انجام فعالیتهای آموزشی برای توانخواهان اختلال اتیسم است.
وی عنوان کرد: با توجه به اینکه در حال حاضر ویروس کرونا حالت عادی زندگی را مختل کرده و همه برای سلامت خود و جامعه در خانه هستند، مرکز خورشید اندیمشک برای دور نماندن بچههای دارای اتیسم، آموزشهای تخصصی در کلاسهای مجازی برای والدین ترتیب داده و پیگیر آموزش توانخواهان است تا با رفع مشکل توانخواهان دوباره با آمادگی کامل به مرکز برگردند و خدمات توانبخشی را دریافت کنند.
رئیس اداره بهزیستی اندیمشک ابراز کرد: امید داریم با پیشرفت علم و لطف خداوند، عامل این اختلال مشخص شود و خانوادهها دیگر شاهد این اختلال در بین فرزندان خود نباشند.
نظر شما