چارق دوزی یکی از اصیل ترین صنایع دستی استان زنجان است

سرپرست معاونت صنایع‌ دستی استان زنجان با بیان اینکه پاپوش سنتی زنجان هرگز فراموش نخواهد شد، گفت: چارق ‌دوزی با گذر زمان بسیار تغییر کرده و به مرور شکل ظاهری امروزی را یافته است.

 

به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان، سعید حسنی، سرپرست معاونت صنایع‌ دستی استان زنجان، گفت: صنعت کفاشی از قرن یازدهم هجری قمری در شهر زنجان رونق داشته است.

 

وی با اشاره به این که چارق قدیمی زنجان پا‌پوشی بدون پاشنه و از جنس چرم خام بوده، افزود: این چارق با بندهایی بلند به ساق پا بسته می‌ شد و در روستاها بیش‌تر مورد استفاده چوپانان قرار می ‌گرفت.

 

سرپرست معاونت صنایع ‌دستی استان زنجان با تاکید بر این که چارق‌ دوزی فاصله بسیاری تا فراموشی دارد، تصریح کرد: در سال‌های اخیر چارق با رویه ‌ای از چرم قرمز تولید می ‌شود.

 

وی با بیان این که چارق‌های مذکور بدون بند است، ادامه داد: این محصول که تولید آن از حدود چهل سال پیش رواج داشته و امروز کم‌تر تولید می‌ شود، نوکی عقابی و برگشته دارد.

 

این مقام مسئول، یادآور شد: چارق کنونی زنجان شکل خاص و ظریفی دارد و زنان و دختران شهری اغلب از آن به عنوان کفش روفرشی استفاده می‌ کنند.

 

وی افزود: این نوع چارق پاشنه ‌دار و کف آن از چرم است و رویه‌ اش از نخ‌های ابریشم و گلابتون به رنگ ‌های مختلف بافته و تزیین می ‌شود.

 

سرپرست معاونت صنایع ‌دستی زنجان خاطرنشان کرد: یکی از استادان معروف چارق ‌دوز زنجان به نام مرحوم استاد اصغر خطیبی، چارق فعلی را در این استان رواج داده است.

 

وی با اشاره به صنعت چاقو سازی در استان زنجان، افزود: استاندارد سازی یکی از راهکارهای پیشنهادی این معاونت برای بهبود وضعیت چاقوی‌ دستی زنجان است.

 

حسنی، اظهار داشت: استانداردسازی در واقع وضع مقرراتی برای استفاده عمومی و مکرر از چاقو با در نظرگرفتن مشکلات بالفعل و بالقوه موجود در این صنعت است.

 

وی هدف از استانداردسازی این صنعت را دستیابی به میزان مطلوبی از نظم در روند چاقوسازی عنوان کرد و گفت: از طریق استانداردسازی در مصرف نیروی انسانی، مواد و انرژی صرفه ‌جویی می ‌شود.

 

سرپرست معاونت صنایع ‌دستی زنجان، افزود: در صورت استانداردسازی این صنعت ارزشمند، از مصرف ‌کننده‌ها نیز حمایت می‌ شود.

 

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان، وی حفظ ایمنی، بهداشت و محیط‌ زیست را از دیگر دستاوردهای این صنعت برشمرد و یادآور شد: استانداردسازی نه تنها برای مصرف ‌کننده سودمند است بلکه فوایدی را نیز برای تولیدکنندگان دارد.

 

این مقام مسوول خاطرنشان کرد: به‌ کارگیری قواعد اصولی در فرآیند ساخت، کنترل بهتر فرآیندها، مواد و انرژی، جلوگیری از تلفات مواد و انرژی، افزایش سرعت تولید، کاهش ذخیره ‌سازی در مورد مواد اولیه و محصولات، موفقیت در امر فروش و سود دهی از جمله مزایای استاندارد سازی تولید چاقو است.
 

پایان پیام/

 

کد خبر 91165

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha