به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، مساجد به عنوان مردمی ترین و معنوی ترین سازمان های مردم نهاد از ظرفیت بالایی برای جلب مشارکت مردمی برخوردارند. از طرفی مساجد پایگاه های اثرگذار اجتماعی در رسیدگی به مشکلات مردم و رفع بحران ها در جامعه محسوب می شوند، به منظور بررسی نقش اثرگذار مساجد در شرایط فعلی جامعه و برای مبارزه با ویروس کرونا و نیز بهره گیری از ظرفیت خانه های خدا در ارایه خدمات اجتماعی با «محسن ولیئی»، معاون اجرایی مرکز رسیدگی به امور مساجد گفت وگویی ترتیب دادیم که مشروح آن را در ادامه می خوانید:
مساجد در حل بحران های اجتماعی جامعه چگونه می تواند نقش تاثیرگذاری داشته باشند؟ در شرایط فعلی و برای مبارزه با ویروس کرونا اقداماتی که از سوی مساجد برای کمک رسانی به مردم صورت می گیرد، در چه محورهایی است؟
یکی از کارکردهای مساجد کارکرد اجتماعی است. مساجد همواره در بحران های جامعه به عنوان پایگاه اجتماعی نقششان را به خوبی ایفا کرده اند و در رفع گرفتاری ها و مشکلات مردم به خوبی وارد میدان عمل شده اند.
در شرایط حاضر و برای مبارزه با ویروس کرونا شاهد انجام اقدامات قابل توجه از سوی مساجد هستیم. به عنوان مثال برخی از مساجد دارای کارگاه ها و رقباتی هستند که در شرایط فعلی از این امکانات برای مهار کرونا بهره برداری می کنند. برخی از این مساجد در این کارگاهها اقدام به تولید ماسک و مواد ضدعفونی کننده و کالاهای مورد نیاز مردم می کنند.
پایگاه های بسیج مساجد و گروه های جهادی نیز با راه اندازی پایگاه های سلامت به صورت خودجوش اقدامات قابل توجهی همچون ضدعفونی منازل مبتلایان به ویروس کرونا،خیابان ها، معابر پرتردد انجام می دهند و بسیاری از خیرین در تهیه این اقلام مشارکت گسترده ای دارند.
برخی از مردم تمایل به کمک رسانی و توزیع اقلام ضدعفونی برای مردم در مهار کرونا دارند، چه تدابیری در این زمینه صورت گرفته است؟
مردم و خیرینی که تمایل به کمک رسانی برای توزیع اقلام بهداشتی برای مردم هستند، می توانند، کمک های نقدی خود را به شماره حساب 69003900054 بانک ملت شعبه کیوان واریز و دراین اقدام خیرانه مشارکت کنند.
سال گذشته تفاهم نامه ای میان مرکز رسیدگی به امور مساجد با کمیته امداد امام خمینی(ره) در جهت حمایت و کمک از نیازمندان امضا شد، آیا همکاری میان این دو نهاد در کمک به محرومین جامعه تاثیرگذار بوده است؟
پایگاه های نیکوکاریی که در جوار مساجد با امضای تفاهم نامه همکاری میان مرکز رسیدگی به امور مساجد و کمیته امداد امام خمینی(ره) راه اندازی شد، اقدام مهمی در جهت رفع نیازهای محرومین و خانواده های بی بضاعت بود، به طوری که این پایگاه ها، در جهت رفع نیازهای معیشتی نیازمندان تدابیر قابل توجه ای اندیشیدند و اکنون اقدامات مثمرثمری انجام می دهند.
با راه اندازی قریب یک هزار مرکز نیکوکاری در جوار مساجد کشور بخشی از نیازهای نیازمندان توسط این مراکز تحت عنوان «محله محوری» برآورده می شود، به این شکل که مساجد با همکاری ائمه جماعات،هیئت امنا و هیئت موسس مراکز نیکوکاری فعالیت های خیرانه در محلات را با تقسیم کار انجام می دهند.
سال گذشته میلیاردها تومان کمک مردمی از طریق مراکز نیکوکاری به نیازمندان محلات صورت گرفت، که آن را می توان یکی از توفیقات فعالیت این مراکز در جوار مساجد نام برد.
همکاری میان مرکز رسیدگی به امور مساجد و جمعیت هلال احمر در رسیدگی به بحران های جامعه چقدر تاثیر گذار است؟
مساجد قرارگاه امن و پناهگاه مردم در همه دورانها و در مواجهه با همه حوادث بوده و هستند که در این پایگاه ها علاوه بر خدمات فرهنگی،آموزشی،کمک به فقرا و سرپرستی ایتام نیز می توان بهره برد.
بر اساس تفاهم نامه همکاری با جمعیت هلال احمر توافقی صورت گرفت و بنا شد، در زمان بحرانها مساجد بتوانند به عنوان پایگاههای اورژانس اجتماعی فعالیت داشته باشند و محلی برای ذخیره کالاها و امکاناتی که عمدتا سازمان های امداد رسان همانند هلال احمر کمک می کنند، باشند و با بهره گیری از ظرفیت مساجد کمک رسانی به مردم و ورود برای حل بحران ها در محلات صورت گیرد.این همکاری مشترک موجب می شود کمک رسانی به مردم از طریق مساجد سریعتر صورت گیرد.
صندوق های قرض الحسنه مساجد چقدر در حمایت از وضعیت معیشتی نیازمندان اثر گذار بوده است؟
ایجاد صندوق های قرض الحسنه مساجد تحت نظارت بانک مرکزی را از دیگر محورهایی می توان نام برد که در رسیدگی به وضعیت معیشتی نیازمندان نقش قابل توجه ای داشته است. راه اندازی این صندوق ها توانست بخشی از نیازهای معیشتی مردم و افراد جویای کار تامین کند.
طبق تفاهم نامه همکاری که میان صندوق قرضالحسنه امداد ولایت و مرکز رسیدگی به امور مساجد در جهت تبلیغ، ترویج و اجرای سنت قرضالحسنه از طریق سپرده گذاری و پرداخت وام قرض الحسنه اخیرا به امضا رسید، این تسهیلات برای کمک در محورهایی همچون اشتغال، هزینه های ازدواج نیازمندان، ساخت و تعمیر مسکن نمازگزاران و مردم، تهیه جهیزیه، درمان دردمندان، هزینه های تحصیلی دانشجویان نیازمند است.
نظر شما