سیزده بدر پشت دروازه کرونا

همه مراسم ها و آیین های نوروز ۹۹ از جمله مراسم روز طبیعت تحت تاثیر شیوع کووید ۱۹ به شیوه ای متفاوت و با در خانه ماندن هموطنانمان برگزار می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، عصمت پناهی: نوروز 99 متفاوت تر از سال های دیگر و تحت تاثیر اپیدمی کووید 19 آغاز شد. شیوع ویروس کرونا باعث شد تا دیگر از بازارهای شلوغ شب عید و خریدهای پایان سال، مراسم ها و آیین های چهارشنبه سوری، تحویل سال نو، دید و بازدید و سفرهای نوروزی خبری نباشد.

 

بسیاری از هموطنان مان برای حفظ سلامت خود و دیگران، خانه ماندن را بر دید و بازدید نوروزی و مسافرت ترجیه دادند و سال جدید را با رنگ و بویی متفاوت از سال های گذشته برگزار کردند.

 

در حالیکه در خانه ماندن مهمترین راهکار قطع زنجیره شیوع کرونا محسوب می شود، آغاز اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی در هفته دوم فروردین ماه باعث شد تا موضوع در خانه ماندن و تعطیلی بوستان ها، پارک ها و مراکز تفریحی و اماکن و مراکز شامل طرح با جدیت بیشتری دنبال شود.

همکاری و مشارکت مردم در اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی، نمونه ای از اعتماد متقابل مردم و مسئولان در قطع زنجیره شیوع کرونا ویروس محسوب می شود که پیامدهای مثبت و ارزشمندی در حفظ سلامتی هموطنان مان به دنبال خواهد داشت.

 

شیوع کرونا ویروس باعث شد تا خانواده ها نوروز امسال را با در خانه ماندن سپری کنند و از دید و بازدیدها و سفرها صرفه نظر کنند. در این میان تکنولوژی به کمک مردم آمد و دید و بازدیدهای مجازی جای خود را به دید و بازدیدهای حضوری داد. اجرای طرح هایی نظیر گردشگری مجازی، کتابخانه مجازی، کنسرت مجازی و... همه و همه در ایام تعطیلات نوروز رونق پیدا کرد و تعطیلات نوروزی را به پایان راه و روز طبیعت رساند.

 

روز طبیعت که به رسم دیرین، هر سال خانواده ها، سیزدهمین روز فروردین را با حضور در دامن طبیعت جشن می گرفتند، امسال تحت تاثیراپیدمی کرونا ویروس به گونه ای دیگر برگزار خواهد شد. بسیاری از کاربران فضای مجازی از چند روز مانده به روز طبیعت به شیوه های مختلف از هموطنان مان دعوت می کنند تا روز طبیعت را در خانه بمانند و کرونا را به در کنند.

پویش ها و کمپین های «#سیزده_خانه_بمانیم_کرونا_بدر_کنیم»، «#سیزده_بدر_امسال_خانه_میمانیم»، «#سیزده_به_مرگ» نیز در فضای مجازی به راه افتاده و با این هشتک ها کاربران از یکدیگر دعوت می کنند تا روز طبیعت امسال را در خانه بمانند.

 

فاطمه خانم خانه داری است که در پیج اینستاگرام خود، هموطنانش را به در خانه ماندن در روز طبیعت دعوت کرده و برای آنکه در این روز اعضای خانواده دور هم شاد باشند نیز راهکارهایی ارائه کرده است. وی پیشنهاد داده تا خانواده ها به جای حضور در طبیعت، روز سیزده بدر را در تراس، حیاط و یا پشت بام خانه هایشان جشن بگیرند.

 

فرهاد کاربر دیگری است در فضای مجازی که با بارگذاری تصاویری از مراسم سیزده بدر سال های گذشته، از همه خواسته است تا امسال برای حفظ سلامت خود و دیگران در خانه بمانند و سال آینده این ایام را جشن بگیرند.

«زهرا عبادی» جامعه شناس و کارشناس مسایل اجتماعی نیز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان با تاکید بر ضرورت ماندن در خانه در زمان شیوع کرونا ویروس،‌ گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا، ‌هموطنان مان برای حفظ سلامت خود و رعایت فاصله اجتماعی می توانند روز طبیعت را در خانه بمانند و این روز را در خانه جشن بگیرند.

 

جامعه شناس با اشاره به اینکه با در خانه ماندن نیز می توان مراسم روز طبیعت را به جای آورد، افزود: تهیه و پخت غذای روز سیزده بدر، طراحی بازی های دسته جمعی با قابلیت اجرا در خانه، گفتگو و دورهمی اعضای خانواده همه از کارهایی است که خانواده ها می توانند برای روز طبیعت برنامه ریزی کنند و یک روز شاد و مفرح را در کنار اعضای خانواده شان و در خانه بگذرانند.

 

کارشناس مسایل اجتماعی خاطرنشان کرد: بسیاری از هموطنان مان که در بخش های مختلف مشغول خدمت رسانی هستند روزها و هفته هاست که از خانواده هایشان دور هستند تا ما سلامت بمانیم بنابراین از هموطنان مان می خواهم با در خانه ماندن در روز طبیعت، قدردان بخشی از زحمات این عزیزان باشند. به این موضوع هم باید توجه داشته باشیم که مراسم سیزده بدر را می توانیم در سال های آینده نیز داشته باشیم اما حفظ سلامتی چیزی نیست که بخواهیم در خصوص آن اهمال کنیم.

 

 

 

  

کد خبر 911027

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha