همه چیز درباره محدودیت‌های کرونایی که از امروز آغاز شد

طرح فاصله‌گذاری اجتماعی امروز از سوی وزارت کشور آغاز شد در این طرح محدودیت‌های جدیدی برای قطع روند شیوع کرونا در کشور مطرح شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، امروز (جمعه 8 فروردین)  طرح فاصله گذاری اجتماعی جهت کاهش و قطع روند شیوع کرونا آغاز شده است. بر اساس مصوبه ستاد ملی مدیریت و مقابله با کرونا این محدودیت‌ها تا نیمه فروردین ماه ادامه دارد و قابل تمدید است.

 

بنابراین گزارش، در این طرح، کنترل‌های بهداشتی در مبادی خروجی با تشخیص وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و با مشارکت بسیج، هلال احمر و سایر بخش‌های مربوط در نقاط مشخص، اجرایی می‌شود. در طول اجرای محدودیت‌ها، تنها افراد بومی ساکن هر شهر اجازه ورود به شهر خود را دارند و ورود افراد غیر ساکن به شهر دیگر ممنوع است.

 

ساکنان شهرها و مردم بومی از راه کارت ملی، پلاک و بیمه‌نامه خودرو شناسایی می‌شوند البته هموطنان غیر ساکن و مسافران برای بازگشت و حضور در محل سکونتشان مشکلی ندارند اما برای ورود به شهرهای میان مسیر برگشت مجاز نیستند و باید از مسیرهای کنارگذر حرکت کنند. البته تردد خودرو‌های امدادی و درمانی، پلیس، و وسایل نقلیه حمل سوخت، بار، کالاها، مایحتاج و نیازمندی‌های مردم جزء ممنوعیت‌ها  قرار نگرفته است این در حالی است که خودروهای متخلف از مقررات یک ماه با اخذ همه هزینه‌های جانبی توقیف می‌شوند و همچنین باید جریمه نقدی به مبلغ پانصد هزار تومان را پرداخت کنند.

 

«حسین ذوالفقاری»، معاون وزیر کشور و رییس کمیته اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا در یک کنفرانس خبری با حضور گروهی از خبرنگاران رسانه های داخلی درباره جزییات طرح «فاصله گذاری اجتماعی کاهش زنجیره انتقال ویروس کرونا» گفته بود: این طرح در پاسخ به مطالبات مردمی و به پیشنهاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و اجماع همه دستگاهها در جلسه مسئولان دستگاههای اجرایی ذیربط به ریاست وزیر کشور در روز سه شنبه هفته جاری مورد بررسی و تصویب قرار گرفت، روز 6 فروردین هیات دولت آن را تایید کرد و 7 فروردین نیز به تایید رییس جمهور و رییس ستاد ملی مبارزه با کرونا رسید.

 

 

وی یادآور شد: خوشبختانه، در هفته های اخیر اکثر مردم به توصیه ها و تذکرات مسئولین وزارت بهداشت توجه کرده اما تعدادی هم این مساله را جدی نگرفته اند. در طول این مدت مردم مطالباتی را از مسئولین کشور مطرح کردند و انتظاراتی هم که از استانداران سراسر کشور وجود دارد، این است که قاطعیت بیشتری برای کنترل ها صورت بگیرد تا زنجیره انتقالی این ویروس قطع شود.

 

وی تاکید کرد: مساله مهم این است که اگر به حوزه بهداشت و درمان کمک نکنیم و زنجیره انتقال بیماری قطع نشود، به طور قطع نمی توانیم شاهد کاهش شیوع این ویروس باشیم. آمار و اطلاعات نشان می دهد که هنوز به قله بیماری نرسیده ایم و سیر نزولی شیوع بیماری، کاهش را نشان نمی دهد. بنابراین ضرورت دارد که همه مردم همکاری کنند . اگر زنجیره شیوع این ویروس را قطع نکنیم، ممکن است امکانات و ظرفیت های کشور پاسخگوی تعداد بیماران در این حوزه نباشد.

 

بنابراین گزارش، طرح فاصله گذاری شرایطی را هم جهت حضور کارمندان دستگاه‌های دولتی که محل سکونتشان با مکان فعالیت شغلی آنها متفاوت است، قرار داده و این دسته از شاغلان، در مبادی کنترلی کشور با احراز موضوع ترددشان از سوی تیم‌های تشخیصی مستقر، اجازه عبور دارند.  همچنین برای افرادی که با هواپیما، قطار و اتوبوس‌های بین شهری سفر می‌کنند، محدودیت‌های حداکثری وجود دارد و پروتکل‌های بهداشتی هم به صورت کامل اجرایی می‌شود.

 

کمیته اجتماعی-انتظامی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا مستقر در وزارت کشور، در بخش دیگر از اطلاعیه شماره یک خود مدارس و دانشگاه‌ها تا پایان زمان طرح تعطیل اعلام کرد. پارک‌ها، بوستان‌ها، تفرجگاه‌ها، مراکز تفریحی، استخر‌ها و... هم به دلیل جلوگیری از تجمع افراد بسته و غیر فعال خواهند بود. به علاوه برگزاری هرگونه مراسم رسمی و غیر رسمی هم ممنوع است. همچنین اصناف و مشاغل در سه گروه «کاملاً فعال، تعطیل و مجاز به فعالیت مشروط و محدود» طبق جدول زیر تقسیم بندی شده‌اند و واحد‌های صنفی متخلف با هماهنگی سازمان تعزیزات حکومتی به مدت یک ماه پلمپ خواهند شد:

 

این گزارش می افزاید: »، معاون وزیر کشور و رییس کمیته اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا در کنفرانس خبری خود اعلام کرده بود: فعالیت ادارات و دستگاههای دولتی نیز طبق بخشنامه معاون رییس جمهور و رییس سازمان اداری و استخدامی کشور انجام می شود و آنها باید با بهره گیری از مدل دورکاری نیروها  به گونه ای برنامه ریزی کنند که حداقل حضور کارکنان را در ادارات داشته باشیم. در حال حاضر، از مجموع بیش از ۲ میلیون نفر از کارمندان دولت، بخش زیادی مثل آموزش و پرورش و دانشگاه ها به دلیل تعطیلی مدارس و مراکز آموزش عالی، تعطیل هستند. تعداد دیگری مانند کارکنان حوزه بهداشت و درمان، پلیس، مراکز امدادی، آتش نشانی و بخش های خدماتی شهرداری ها نیز الزاما باید فعالیت کنند. در نتیجه، بخش محدودی از کارمندان باقی می مانند که قرار شد بر اساس دستورالعمل معاون رییس جمهور سازماندهی شوند.

 

این در حالی است که «محسنی‌بندپی»، استاندار تهران اعلام کرد که مقرر شده است که ممنوعیت ورود و خروج خودرو‌ها تا دو هفته ادامه داشته باشد و تغییرات احتمالی در این خصوص اطلاع رسانی خواهد شد. ولی استانداری تهران آمادگی لازم را برای اجرای دو هفته‌ای این ممنوعیت‌ها دارد.

 

 

او تاکید کرد: سازوکاری در نظر گرفته شده است که کارمندان و کارگرانی که در استان‌های تهران، البرز و یا سمنان سکونت دارند و یا شاغل هستند، با دریافت کارتی مشخص بتوانند تردد داشته باشند، چرا که تعدادی از کارگران و کارمندان هستند که در استان تهران ساکن هستند، ولی محل کارشان در دیگر استان‌هاست و یا بالعکس، که مقرر شد این موارد احصا شود و کارتی از سوی پلیس در اختیارشان قرار بگیرد تا بتوانند تردد داشته باشند. در این خصوص از روز چهارشنبه هفته گذشته نامه‌ای به دستگاه‌های اجرایی زده شده است تا کارمندان و کارگران خود را در این خصوص معرفی کنند.

 

وی با اشاره به طرح محدودیت تردد برای جلوگیری از شیوع کرونا اظهار کرد: این طرح در ۱۴ مبادی خروجی استان در حال اجرا می‌باشد. ممنوعیت تردد از درب منزل در روزهای دوازده و سیزده فروردین در استان تهران تکذیب می شود و منظور ممنوعیت حضور در پارکها، بوستان‌ها و طبیعت می باشد که تدابیر شدید تری جهت عدم حضور این افراد در این اماکن عمومی به عمل می آید. به شهروندان توصیه می شود با همکاری و مشارکت موثر جهت رعایت نکات بهداشتی، حذف سفر، عدم حضور در اجتماعات، مراکز خرید و همچنین در پارکها و بوستان ها به قطع انتقال بیولوژیکی ویروس کرونا کمک کنند و مراسم سیزده بدر امسال را بدون حضور در طبیعت بگذرانند./

 

 

کد خبر 909425

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha